James Hirvisaari

10. Kristinusko, islam ja Suomi

Jätä kommentti

Olen vuosien varrella voimakkaasti kritisoinut julmaa ja armotonta uskonnollisuutta, myös kristinuskon sisällä vaikuttavia oppikäsityksiä ja muotivirtauksia. Islam on usein joutunut kritiikkini kohteeksi.

Lienee hyvä tarkentaa, että en tietenkään kaikenlaista islamia vastusta. Vastustan sellaista kulttuuria, jossa uskonnon nimissä hakataan ja alistetaan naisia, hirtetään homoja, rangaistaan uskosta luopumisesta kuolemalla, ruoskitaan raiskattuja tyttöjä, silvotaan genitaaleja, vihataan juutalaisia, naitetaan lapsia vanhoille äijille, pakotetaan naiset pukeutumaan säkkeihin, kidutetaan eläimiä, kivitetään avionrikkojia, amputoidaan varkaiden raajoja, levitetään uskontoa räjähteillä, poltetaan valtiolippuja, vainotaan pilapiirtäjiä, noudatetaan sharia-lakia, rajoitetaan sananvapautta sekä monilla muilla tavoin toimitaan rakkaudettomasti ja poljetaan ihmisoikeuksia.

Tunnen valistuneita muslimeja, jotka vastustavat jyrkästi edellä mainittuja hirveyksiä. He ovat mitä ihastuttavimpia ihmisiä. Heille uskonto on yksinkertaista uskoa ja kauniita perinteitä eikä mitään umpisokeaa olennon palvontaa ja älyvapaata pyhällä kirjalla revittelyä.

On hyvä pitää mielessä, että kristinuskollakin on vaarana luisua äärimmäisyyksiin, sokeaan uskoon ja fanaattisuuteen. Vinoutunutta uskonnollisuutta on aina syytä kavahtaa.

Meidän vastuullamme on varjella Suomen kansaa ja valvoa, ettei ääriaineksia pääse maahamme vääräntyyppisen maahanmuuton seurauksena. Varsinkin työperättömän haittamaahanmuuton mukana tulee helposti yhteiskuntaamme sopeutumatonta ainesta. Länsimaista vapautta ja moniarvoisuutta ja ihmisoikeuksia korostava Suomi ei saa mennä sellaisen takia pilalle. Liian usein monikulttuurisuus tarkoittaa eristäytyviä rinnakkaiskulttuureja, jotka synnyttävät yleistä turvattomuutta ja vaarallisia jännitteitä etnisten ja uskonnollisten ryhmien välille. Sellaiselle kehitykselle ei saa antaa yhtään tilaa. Meidän suomalaisten on pidettävä lujasti kiinni omista arvoistamme.

Olemme pieni kansa, ja meillä on oikeus ja velvollisuus puolustautua ja taistella olemassaolomme puolesta. Aseinamme olkoot vankkumaton oikeudentunto, avoin rehellisyys, avarakatseisuus, moniarvoisuus, sydämen sivistys, vahva henkinen perintömme, luja usko valoisaan tulevaisuuteen, rohkeus toimia kun on toiminnan aika ja taito olla hiljaa kun on kuuntelemisen aika.

Kyllä katajainen kansa pärjää. Suomi on hyvä Suomi.

Kuva

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s