James Hirvisaari

15. Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko – osa 2

Jätä kommentti

Pekka Himasen raporttiin perehtynyt Aalto-yliopiston professori Pertti Haaparanta ihmetteli tänään lehtien palstoilla, että –”miten ihmeessä tilanne on tällaiseksi päässyt, että tuollaista raporttia kysytään ja julkistetaan”. Hänen mielestään raportti herätti sääliä ja myötähäpeää.

Kyllähän se tämmöistä vakaata hämäläismiestäkin vähän hätkähdyttää, että hallitus joutuu palkkaamaan filosofin kehittämään itselleen tulevaisuusvision, ja joutuu sitten jo samantien tulevaisuusselontekoa julkaistessaan myöntämään, että visio on täysin teoreettinen.

Tämä selonteko ei ole fantastista eikä todellakaan vastuullista. Tämä on näköalatonta huttua, jolla yritetään sumuttaa suomalaiset jälleen kerran suostumaan siihen, että tämä hallitus saisi viedä meidät vielä syvemmälle suohon.

Hallituksen selonteko kertoo, että maapallo ei pysty elättämään meitä, ja että globalisaatio on jo vienyt ja tulee jatkossa viemään vielä enemmän työpaikkoja pysyvästi pois Suomesta. Siitä huolimatta hallitus esittää meille ratkaisunaan globalisaation lisäämistä ja maahanmuuton edistämistä. Ja vieläpä lakaisten täysin maton alle piiloon kaikki maahanmuuton ongelmapisteet.

Ratkaisumalliksi esitetään tuoda Suomeen lisää ihmisiä jakamaan tätä kasvavaa kurjuutta. Siinä ei suunnitella suomalaisen työvoiman uudelleen kouluttamista, oman osaamisen ja markkinoinnin tehostamista, ei esitetä yhtään konkreettista keinoa esimerkiksi edistää pienyritysten syntymistä, eikä visioissa ole yhtäkään ajatusta siitä, kuinka globaalisti voitaisiin toimia siten, ettei ihmisten tarvitsisi lähteä maailman ääriin leivän perässä. Ainoa, mistä ollaan valmiita repimään polttoainetta omien fantastisten visioitten rahoittamiseksi on suomalaisen ihmisen selkänahka.

Sen mukaan kaikkien suomalaisten pitäisi tinkiä hyvinvoinnistaan ja muuttua kosmopoliiteiksi ja suurkaupunkilaisiksi. Ihmiset joutuvat pakkosolidaarisuudesta tasapäistymään ja alentamaan palkkojaan tai jopa luopumaan työpaikoistaan kun firmat siirtävät tuotantolaitoksensa halpatyövoiman maihin ja orjan asemassa olevien ihmisten hyväksikäyttöön perustuviin yhteiskuntiin. Ja suomalaisten pitäisi tuosta vain jakaa ihan kaikki niiden tulokkaiden kanssa, jotka tänne laumoittain virtaavat ilmaisen elannon perässä – kun maahan roudataan kielitaidottomia, kouluttamattomia, täysin erilaista arvopohjaa ja traditioita edustavia ihmisiä muka paikkaamaan meitä kohta uhkaavaa työvoimapulaa. Tämä kaikki on hirveää sumutusta ja yhteiskuntaamme tuhoavaa toimintaa.

Suomi ansaitsee enemmän

Suomi ansaitsee sellaisia tulevaisuusvisioita, joiden keskeisenä tavoitteena on itsenäinen, turvallinen ja hyvinvoiva Suomi – ei sellaista saippuakuplien puhaltelua, joka nyt meille esitetään Suomen tulevaisuuden pelastajana.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s