James Hirvisaari

17. Vanhuksen ryöstö

1 kommentti

Muutama viikko sitten ryöstettiin Tikkurilan rautatieasemalla 75-vuotias mies. Asialla olivat ulkomaalaiset, uhrin mukaan Romanian kerjäläiset. Olin uhriin itse yhteydessä. Tapaus nimittäin kiinnosti kovasti, koska omalta siskoltani ryöstettiin junaan noustessaan lompakko pari vuotta sitten juuri Tikkurilan asemalla. Äskettäin hänet ryöstettiin jälleen samassa paikassa. Molemmilla kerroilla olivat ulkomaalaiset asialla ja nyt sitten tämä. Poliisi on varoitellut ulkomaalaisista ”avun” tarjoajista, mutta näyttää siltä, että rikolliset käyvät yhä aggressiivisemmiksi. Tämä alkaa olla vakiintunut ilmiö, ja aika paljon näitä myös hyssytellään.

Mitä ajatuksia tällaiset sattumukset Teissä herättävät, ja millä toimenpiteillä tämänkaltaista rikollisuutta voitaisiin hillitä?

Löperön maahanmuuttopolitiikan seurauksena yhteiskunta on tullut turvattomammaksi. Ulkomaalaiset ovat yliedustettuina ryöstöissä ja raiskausrikoksissa. Kansalaiset haluaisivat puhua ongelmasta selvällä suomen kielellä, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että asiasta pakotetaan vaikenemaan. Poliisi pannaan vähättelemään ja valtakunnansyyttäjänvirasto tukkii suut sakon uhalla ja tekaistuilla syytteillä. Asioista ei muka saisi puhua niiden oikeilla nimillä.

Oletteko Te, ministeri Räsänen, samaa mieltä kuin oikeusministeri Henriksson, että tämä ongelma on lakaistava maton alle ja että kansalaisten on vain kärsittävä ja siedettävä tällaista uutta rikolliskulttuuria?

(Nämä kysymykset olisin esittänyt, jos olisin saanut puheenvuoron marraskuun suullisilla kyselytunneilla.)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “17. Vanhuksen ryöstö

  1. Hienoa että kasvava ongelma otetaan puheenaiheeksi. Itse olen perheellisenä pelon vallassa ensin seurannut kasvavaa ns.lumekerjäläisten hyökkäystä kontikulmilleni vantaan tikkurilaan, ja koska lukuisista valituksista huolimatta kaupunki eikä poliisi tee asialle mitään aloitin videokuvauskampanjan (yleisellä paikalla saa kuvata vapaasti) ja olen vuoden 2013 alusta asti kameralla pakottanut nuo rötöstelijät pois tikkurilan kaduilta ja lähistöltä. Uskon että heti vuoden alusta seuraa uusi aalto mutta ainakin sen verran tunnen huolta yleisestä turvallisuudesta että tulen tekemään juttua blogin muodossa kerjäläis-bongaustoiminnastani : ks. kerjalaiset.blogspot.fi
    ja youtubekanavani http://www.youtube.com/user/europeanunionmaybe

    Jotain on ihmisen pakko tehdä. Suomessa ei voi mennä kaikki läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s