James Hirvisaari

19. Rakennepaketti

Jätä kommentti

Muutos 2011 tekee radikaalia arvopolitiikkaa, jossa halutaan kuunnella tarkalla korvalla kansalaisten tuntoja. Muutospuolueen mielestä kaiken päätöksenteon pitäisi perustua kansalaismielipiteeseen.

Hallitus on esitellyt rakennepaketin. En ala kertailla euromääriä. Ensi kuulemalta ne ovat suuria summia. Suhteutettuina ne eivät ole niin täysin mahdottomia kuin helposti annetaan ymmärtää. Ahtaina aikoina on menoja supistettava, palveluja karsittava ja tehtävä kovia päätöksiä. Silti nyt on aloitettu väärästä päästä, tai oikeammin jätetty tärkeimmät toimenpiteet tekemättä. Arvopolitiikka on priorisointia.

Terveydenhoidosta säästäminen on järjetön ratkaisu. Sisintä viiltää myös se, että kun hallitus kertoo säästävänsä suomalaisten vanhusten hoidosta, niin samaan aikaan tarjotaan terveyspalveluja ulkomaalaisille, ja ilmeisen upporikas Helsingin kaupunki kertoo päätöksestään ulottaa ilmainen terveydenhoito paperittomille maahantulijoille. Tämänkaltaista priorisointia on vaikea hyväksyä.

Moitin sitä, että tässä maailman taloustilanteessa hallitus ei näyttäisi ajavan suomalaisten etua vaan eletään nöyristellen muun maailman hyväksi. Talouden globalismi ja maailmaa halaileva sinisilmäinen humanismi runnoo kaikessa kansallisen edun yli. En voi ymmärtää vasemmiston harrastamaa tasapäistämistä. Toisaalta en voi ymmärtää oikeiston ja rahavallan harrastamaa eriarvoistamista. Luokkajakoa harjoitetaan molemmissa leireissä.

Vihervasemmisto jakaisi hyvinvoinnin pois jopa maailman ääriin saakka, ja rahavalta hamuaisi itselleen ihan kaiken ja vähät välittämättä vähäosaisemmasta kansanosasta. Solidaarisuus menee liian usein liiallisuuksiin. Itsekkyys menee aina liiallisuuksiin. Vasemmistolainen kateus ja oikeistolainen ahneus kuitenkin paiskaavat kättä tässä pähkähullussa monikulttuurisuuden hurmoksessa kylpevässä ajassa.

En voi käsittää enkä hyväksyä hallituksen linjaa. Näpertelyä ja hienosäätöjä ja silti ikävällä tavalla oman kansan hyvinvoinnista tinkimistä. Kuulostaa hullulta, mutta sellainen näyttää käyvän vallan mainiosti niin vasemmistolle kuin oikeistolle. Näyttää siltä, että näinä päivinä kaikki järki ja politiikan rehellisyys onkin sijoittunut keskelle. Valitettavasti keskipuolueet ovat nyt oppositiossa ja ilman valtaa. Tähän tulee toivoakseni muutos. Ja toivottavasti myös Muutos isolla ämmällä.

Muutos haluaa uudistaa poliittisen järjestelmämme. Haluamme sitovia kansanäänestyksiä. Haluamme pelastaa suomalaiset hukkumasta. Haluamme pelastaa suomalaiset häviämästä.

Valtiontaloutta ei saada koskaan tasapainoon, jos kaikki jaetaan koko maailman kanssa. Demokratiaa ei saada koskaan kuntoon, ellemme luovu kumileimasinmentaliteetista, jota ilmenee valtionhallinnon kaikilla tasoilla. Hallitus kumartelee Brysseliin, mutta Euroopan Unionissa on suomalaisten hauta.

Tämä oli nyt tämmöinen arvopoliittinen puhe ja lyhyt sellainen, mutta kuten alussa sanoin, Muutos 2011 tekee radikaalia arvopolitiikkaa. Se on politiikkaa, jossa suomalainen harrastaa tervettä itsekkyyttä ja pelastaa itse itsensä. Happinaamari pitää saada ensin omalle väelle.

Puhe eduskunnassa 11.12.2013 – sama videolla:

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case#c=0&v=34007290&p=12517685&t=2

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s