James Hirvisaari

27. Hallitus jyrää kansan

3 kommenttia

Kokoomus ja sdp ovat löytäneet toisensa tällä hallituskaudella. Kyseisillä puolueilla on monessa suhteessa yhteiset intressit ja päämäärät, vaikkakin lähestyvät asioita eri perspektiivistä. Kansan näkökulmasta hallituksen toiminta on kuitenkin ollut häikäilemätöntä vallankäyttöä ja jyräämistä.

Tuoreen uutisoinnin mukaan lakiluonnos, jolla kunnat pakotetaan liittymään yhteen hallituksen vaatimalla tavalla, on valmistunut. Lehtitiedot kertovat, että pakkoliitokset koskisivat Tampereen, Turun, Lahden, Lappeenrannan, Porin, Seinäjoen, Vaasan, Jyväskylän, Oulun, Kuopion ja Joensuun kaupunkiseutuja. Selvitys oli valmistunut jo joulun alla, mutta sen julkistamista lykättiin tämän vuoden puolelle.

Kuntien itsemääräämisoikeutta halveksivalle liitosvillitykselle löytyy selkeä syy. Suurissa yksiköissä kuten kaupungeissa juuri kokoomus ja sdp ovat erityisen vahvoilla, ja liitoksilla ne tietenkin pönkittävät valtaansa muiden puolueiden yli. Mitään todellisia hyötyjä liitoksista ei ole. Se on röyhkeää vallan keskittämispolitiikkaa, joka pikemminkin heikentää palveluja.

On kestämätöntä, että näin räikeästi toimitaan kuntalaisten tahdon vastaisesti. Täällä Lahden seudulla selviteltiin liitosta jo pari vuotta sitten, mutta se sai kaikilta Lahden ympäristökunnilta TÄYSTYRMÄYKSEN.

Olen vihainen ja suorastaan raivoissani, että kansalaismielipide poljetaan tomuksi näin tärkeässä kysymyksessä. Suomi tarvitsee kipeästi suoraa demokratiaa.

(Julkaistu Muutoksen kuukausitiedotteessa 6.1.2014)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “27. Hallitus jyrää kansan

  1. James!
    Voisitko sinä ajaa varusmiehille ilmaiset kyydit VR:n hallintoneuvostossa. Onhan se nyt kummaa, että siviilipalvelumiehet saavat 50% alennuksen VR:n lipuista ja varusmiehet maksavat täyden hinnan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s