James Hirvisaari

29. Valtakunnansyyttäjänviraston nöyryytys

27 kommenttia

Hallelujaa!

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt esitutkinnan vuoden takaisesta, raiskauksia käsittelevästä blogikirjoituksestani.

Virasto on asettumassa jälleen raiskaajien puolelle sananvapautta ja suomalaista naista vastaan. Tässä keississä valtakunnansyyttäjänvirasto saa pahasti pataan. Mutta minun ei tarvitse lämmitellä aihetta enempää, sillä alla oleva esitutkintaselostus puhuu puolestaan.

 

Esitutkintaselostus

1. Olen kirjoittanut tammikuussa 2013 Uuden Suomen blogipalveluun tutkinnan aiheena olevan tekstin. Median nostattaman kohun takia 20.1.2013 tallettamastani koosteesta selviää kommenttieni konteksti.

2. Kommenteissa, joissa on suoria lainauksia pari päivää aiemmin 15.1.2013 kirjoitetusta blogistani (1), ei ole mitään rikollista. Tunnen rikoslain kansankiihottamispykälän RL 11:10 erittäin hyvin.

3. Kritiikkini kohdistuu nimenomaan raiskaajiin eikä kansallisuuteen tai etniseen kansanryhmään. Rikollisten ja rikollisuuden kritisointi on täysin laillista ja varmasti myös moraalisesti oikein.

4. Tekstin viittaukset genetiikkaan tai memetiikkaan ovat täysin relevantteja. Esimerkiksi kulttuuriympäristö voi pitää raiskaamista jonkinlaisena miehisyyden osoittamisena (2). Maininnat ”maan tapaan” ja ”kansanhuviin” viittaavat blogissakin linkitettyyn ylen uutiseen (kts ed liite): ”Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan raiskaamisesta on muodostunut lähes sosiaalinen peli.”. Lehtitietojen mukaan yli puolella suomalaisista on ”väkivaltageeni”, joka selittää aggressiivista käytöstä (3). Liitteinä muitakin vastaavia geeniuutisia (4a 4b 4c). Jokin syy karmeisiin raiskaustilastoihinkin on varmasti olemassa. Syiden pohdinta (5) ei ole rikollista, mutta totuus voi olla epämiellyttävä.

5. Kaikki blogitekstini ovat internetissä julkisesti luettavissa, ja oma intentioni käy niistä täysin tyhjentävästi ilmi (6). Kirjoittamisen motiivina ei minulla ole koskaan rasismi eikä syrjintä, enkä koskaan kirjoita panettelu- tai solvaamistarkoituksessa. Kiihottamisrikos edellyttäisi tahallisuutta (”tarkoitustahallisuus” tai ”olosuhdetahallisuus”) ja sen kohdistamista kokonaiseen kansanryhmään. Pohdin raiskausten syitä, ja tuomitsen seksuaalirikokset täysin riippumatta tekijöiden taustasta.

6. Väitän, että valtakunnansyyttäjänviraston määräämä tutkinta blogitekstistäni on poliittista vainoa. Väitän, että virasto on poliittisesti motivoitunut. Vainolla pyritään tukahduttamaan kriittinen maahanmuuttokeskustelu. Poliitikkona ja kansanedustajana minulla (kuten myös muilla vainon kohteeksi joutuneilla kollegoillani) pitää kuitenkin olla laaja sananvapaus, eikä minua saa estää toimimasta tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta. Yksi tärkeänä pitämäni asia on suomalaisten naisten turvallisuus monikulttuuristuvassa maassamme.

Valtakunnansyyttäjänvirasto nauttii liian suurta arvovaltaa oikeuslaitoksessamme. Lakivaliokunnan jäsenenä olen ollut siellä kaksikin kertaa vieraana ja kuullut omin korvin suoranaista leveilyä siitä, kuinka säännönmukaisesti virasto saa syytteensä johtamaan tuomioon. Erityisen häpeällistä on ollut viraston toiminta sananvapautta vastaan. Viime aikoina virasto on ilmaissut epäluulonsa myös poliiseja kohtaan (7). Epäilen viraston suhteellisuudentajun tyystin kadonneen.

Oman kohteluni koen suorastaan alhaiseksi kostoksi julkisesti esittämästäni voimakkaasta kritiikistä valtakunnansyyttäjänviraston toimintaa kohtaan. Olen tehnyt virastosta myös kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle (vastaus liitteessä 8a 8b). Yksi valtionsyyttäjistä on aiemmin virassa toimiessaan jopa kertonut oikeuden päätöksen asettaneen rajat sille, kuinka paljon vallankäyttäjää (”makthavare”) saa julkisesti kritisoida (9). On oireellista, että valtionsyyttäjä mieltää itsensä vallankäyttäjäksi eikä oikeuden palvelijaksi.

7. Jos tämä asia johtaa syytteen nostamiseen, tämä esitutkintaselostus liitteineen on pidettävä puolustuksenani kaikissa oikeuskäsittelyn vaiheissa. En aio käyttää avustajaa, koska en ole tehnyt rikosta vaan hoitanut tehtävääni poliitikkona ja kansanedustajana. Tulen moittimaan syytettä poliittiseksi vainoksi ja muilta osin tulen vaikenemaan, koska kokemukseni mukaan mikään totuuspohjainen peruste kirjoittamisen intentiosta ei kelpaa puolustukseksi valtakunnansyyttäjänviraston arvovaltaa ja mielivaltaisia valheita vastaan.

Vääksyssä 9.1.2014

James Hirvisaari

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

27 thoughts on “29. Valtakunnansyyttäjänviraston nöyryytys

 1. Suomalainen nainen ei saa joutua kärsimään kelvottomasta maahanmuuttopolitiikasta.

 2. Suomalaisena naisena sanoudun täysin irti näistä kirjoituksistasi ja toivon ettet minun edustamaani ihmisryhmää enää kirjoitustesi syynä käyttäisi.

  • Merkillistä? Itselleni ainakin on tärkeää ettei Suomessa raiskattaisi suomalaisia eikä muunkaan maalaisia naisia. No, meitä on moneksi.

  • Itsekin naisena – ja raiskausyrityksen kohteeksi joutuneen äitinä – olen kyllä Hirvisaaren kannalla. Raiskauksen kriminalisointia pitäisi tiukentaa, nykyäänhän lähestulkoon silitetään päätä (on kansalaisuus mikä tahansa) ja sanotaan ”älä tee enää, ethän”. Raiskaus on yksi pahimmista henkilökohtaisista loukkauksista ja sen (tai sen yrityksen) kohteeksi joutuneen elämästä, sekä hänen perheensä elämästä, se useimmiten tekee yhtä helvettiä!

  • Sopisiko Nimimerkille Sanna K, että raiskauksista pyrittäisiin tekemään kansalaisoikeus sen sijaan, että ne kriminalisoitaisiin kunnolla? En voi puhua kenenkään puolesta, mutta mitä olen edustamasi kansanryhmän edustajien (oletan, että tässä on kysymys Suomalaisista naisista) kanssa ollut tekemisissä, ei kovin moni ole innostunut raiskatuksi tulemisesta saati raiskaajien rankaisematta jättämisestä tai rankaisematta jättämisen ehdottamisesta.

 3. Olet tainnut saada apua entisestä leiristäsi 😉 Siellä kyllä tieto-taitoa löytyy, hyvä niin.

 4. Onko kuitenkin ok, jos suomalainen nainen kärsii kotimaisesta toiminnasta?

  • Tarkoitatko Timo ”koska suomalaisetkin tekevät rikoksia niin kyllä ulkomalaisetkin saavat” vai mitä? Ongelmahan on se että ulkomaalaiset, erityisesti ns. etelänpojat, tekevät mm. raiskausrikoksia suhteellisesti PALJON enemmän kuin me suomalaiset. Tämä selviää mm. Helsingin poliisin rikostilastoista.

   Kotimaista kärsimystäkin varmaan on ihan tarpeeksi mutta me emme tarvitse yhtäkään rikollista tänne tuontitavarana.

 5. Sääli, että oikeuslaitos on laitettu palvelemaan maahanmuuttoa kannattavien ryhmien poliittisia intressejä. Maahanmuutolla toteutetaan vanhaa roomalaista sanontaa ”hajoita ja hallitse”. Suomalainen yhteiskunta halutaan rikkoa, eriarvoistaa, jotta hallitseminen ja demokratian myöhempi lopettaminen tapahtuisi. Rooman tietä kuljetaan, koskahan tasavallan aika loppuu virallisesti ja keisari nousee valtaan? Epävirallisestihan on jo niin tapahtumassa.

 6. Hyvä James. Sananvapaus on todellakin vähentynyt aivan viime vuosina, lukekaa vaikka Hesaria, kuinka yksipuolisesti, yksisilmäisesti ja journalististen periaatteiden vastaisesti siellä käsitellään esimerkiksi maahanmuuttoa. Tuntuu että tilanne on pahempi sananvapauden osalta, kun 70-luvun komukkisuomessa. Mitkä ovat poliittiset tms. klikit valtakunnansyyttäjän virastossa?

  • Käytännössä kuitenkin myös median rooli tulee muuttumaan ja hesari on tässä tyyppiesimerkki,nyt lomautetaan neljäsosa työntekijöistä ja kun hesarin toimituksellinen linja kuitenkin tullee säilymään,niin yhä useampi tilaaja ja lukija äänestää jaloillaan ja hyvä näin.Sillä on jo korkea aika käsittää että myös Suomi on hitaasti muuttumassa hallintoalamaisten yhteiskunnasta kansalaisyhteiskunnaksi,jossa kansalaisten mielipiteellä on todella merkitystä ja tämä mielipide saadaan esille sosiaalisessa mediassa tavalla joka tulevaisuudessa vaikuttaa myös poliittiseen päätöksentekoon ,aivan riippumatta valtakunnansyyttäjä virastosta.Käytännössähän ko toimielin näpertelee näiden riskittömien blokikirjoitusten seurannassa,sen sijaan että se todella panostaisi kansalaisen oikeusturvan parantamiseen,useimmiten yhteiskunnan laittomia ja moraaliltaan arveluttavia keinoja vastaan.

 7. Päivitysilmoitus: Kansanedustaja James Hirvisaari: Blogini on valtakunnansyyttäjän esitutkinnassa | Victoria Media

 8. Ei voi kuin onnitella Jamesta kun sai valtakunnansyyttäjäviraston vaaliveturikseen. Jutun nostaminen tällaisesta asiasta takaa Jamekselle julkisuuden vuosikausiksi eteen päin ja blogin lukijamäärä räjähtää kasvuun. Syyttäjävirasto nosti samalla metodilla Jussi Halla-ahon valtakunnalliseksi ääniharavaksi. Mahdollinen muutaman sadan euron sakko on mitätön maksu näin hyvästä ja pitkästä mainoskampanjasta.

 9. Miten ” valtakunnansyyttäjänvirasto saa pahasti pataan”? Jos määrätty esitutkinta päättyisi syyttämättäjättämispäätökseen, ei se tekisi esitutkintaa aiheettomaksi tai perusteettomaksi. Miksi arvon kansanedustaja katsoo viranomaisen ”tappioksi” tapauksen, joka ei etene seuraavaan vaiheeseen, syytteeseen? Miksi asioiden tutkimisesta tai selvittämisestä on haittaa? Vahingollinen asenne kansanedustajalla.

  • Maallikkona ymmärrän, että aiheeton epäilys ja sen julkisuuteen tuominen ovat omiaan auttamaan kansanedustajaa asiassaan, mikä hienointa! Poliittiset noitavainot eivät voi päättyä kuin inkvisiittoreiden edustaman kukkahattukauden päättymiseen. Pahasti pataan saavat siis kaikki väärällä puolella, kansaamme vastaan olleet tahot, jotka ovat olleet valmiita luovuttamaan maamme ulkomailta tuleville. Kuin 60-70 -luvun stalinistit, nämäkin kukkahatut tulevat vielä historiassamme olemaan hylkiöitä. Toki takinkääntöjä voi koettaa, mutta tosiasiat on rekisteröity.

 10. Päivitysilmoitus: Two anti-immigration politicians “doing their hate thing” in Finland: One former, one present PS MP | Migrant Tales

 11. Timo Suonpää, mille perustat olkiukkosi? Missä James (tai kukaan ylipäätään) on sanonut, että suomalaisten tekemät rikokset olisivat hyväksyttyjä? Kukaan ei ole sellaista esittänyt, myös suomalaisten tekemät rikokset tuomitaan. Rehellisyyttä peliin.

 12. Lääkäri: 10-vuotias tyttökin saa pelätä ahdistelua Helsingissä (Vantaan Sanomat 25.11.2013 )
  http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/267464-laakari-10-vuotias-tyttokin-saa-pelata-ahdistelua-helsingissa

 13. VIDEO: Poliittisesti ohjattu syyttäjälaitos – professori Pertti Eilavaara
  http://nra.fi/videos/poliittisesti-ohjattu-syyttajalaitos/

 14. Useimmissa matkaoppaissa ja blogeissa varoitellaan yksinäisiä naisia matkustamasta tiettyihin maihin. Ja usein myös naismatkaajat itse kyselevät, missä on turvallista liikkua ja miten tulisi pukeutua. Eli on hyvä tietää, jos matkustaa ulkomaille, mitä varoa. Miten tästä samasta tiedosta tulee rasistista, kun sitä käsittelee poliitikko eikä matkabloggaaja?

 15. Tämä taistelu sananvapauden puolesta on pakko voittaa. Suomi on ajautumassa Ruotsin kaltaiseen kollektiiviseen hulluuteen, jossa ”väärin ajattelevien” nimet ja naamat julkaistaan iltapäivälehdessä ja ammattiliitosta erotetaan yhdenkin väärän mielipiteen (!) vuoksi. Ei mikään yhteiskunnallinen ongelma saa muodostua niin pyhäksi lehmäksi, etteikö siitä voi leimaantumisen pelossa edes keskustella.

  Valtakunnansyyttäjän poliittinen agenda on kyllä käynyt selväksi Jarmo Korhosen ja Halla-Ahon tapausten myötä. Mutta kuten yllä jo todettiin, nykyisen valtakunnansyyttäjän käsittelyyn joutuminen on parasta vaalimainontaa mitä protestimielisesti suuntautunut poliitikko voi Suomessa saada.

  • Ruotsihan on fasistinen yhteiskunta, jos määritelmän mukaan katsotaan sitä. Fasisteiksi ovat päättäneet ryhtyä kaikki muut puolueet, ainoaa ajattelevaa puoluetta, ruotsidemokraatteja vastaan.

 16. Ehkä oikeuslaitos on politisoitunut pikku hiljaa ajan kanssa. Politisoitumisen kanssa se on joka tapauksessa flirttaillut, oletteko kuullut seuraavasta kirjasta, se on kooste kirjoituskilpailuun osallistuneita kirjoituksista, minkä aloitti Oikeustieteen Tutkimussäätiö:

  ”Oikeuslaitoksen politisoiminen: Mitä se on, miten se vaikuttaa ja mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet”, (C) 1972

  Suomen oikeuslaitos on saanut ulkomailla huonoa mainosta:
  – Silenced: How Apostasy and Blasphemy Codes Are Choking Freedom Worldwide,
  PAUL MARSHALL AND NINA SHEA, (C) 2011

  ”… A case in Finland raises the specter of anti-Islamic blasphemy charges being
  used by a Western government for political purposes against its opposition, … …”

 17. Siis VKSV esitutkii 15.01.2013 julkaisemaasi kirjoitustasi ”238. Raiskaaminen – geneettinen ominaispiirre?” http://jam.pp.fi/blogi/238.htm

  En kyllä itse käsitä, mitä tutkitaan. Onko ideana sinun mustamaalaamisesi pitämällä käynnissä tutkintaa, jonka jo etukäteen tiedetään olevan tarpeeton. Mutta jos VKSV päättää syyttää sinua perustellen asiaa kirjelmällä, joka on täysin käsittämätön ja joka ei mitenkään liity mihinkään ja jonka merkitystä ei kukaan voi selittää, niin oikeudelle tuo on riittävä langettavan tuomion peruste.
  Tuomareille pääasia on päästä kahville, unohtaa koko juttu ja jatkaa palkannautimista.

  Ehkä VKSV:n johdossa on mielenvikaisia tai läpeensä pahoja ihmisiä, jotka hassuttelevat keksimällä mitä mielettömämpiä tutkinnan ja syytteiden aiheita. Hassuttelijat sitten katsovat, kuinka hullun syytöksen pitää olla johtaakseen käräoikeudessa tuomioon. Ehkä lyövät keskenään vetoa asiasta. Pelin henkeen silloin kuuluu syytteiden mielettömyyden lisääminen joka kierroksella ja katsoa mistä löytyy pohja.

  Hiljattain kuulin hypoteesin, jonka mukaan EU:ssa virkamiehet keksisivät tarkoituksella mielettömyyksiä ja sitten keskenään löisivät vetoa siitä, mistä löytyvät mielettömyydet tosissaan ottavat.

  Loppulauselma. Ilmavaivojen poteminen on ihmisen geneettinen ominaispiirre. Jos se ei sitä olisi, ei olisi ilmavaivoja.

 18. Päivitysilmoitus: 30. Eroa, Jorma | James Hirvisaari – suora ja lahjomaton

 19. Jep, olen Jamesin kannalla, asiaa kirjoitat.
  Valtakunnansyyttäjän viraston porukalle pitäisi antaa potkut, näiden toiminta on puhtaasti poliittisesti motivoitunutta. Valtakunnansyyttäjänviraston sosialistit vaarantavat koko suomen sanan- ja yksilönvapauden toiminnallaan.
  USA:ssa tuollainen viraston toiminta ei menisi läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.