James Hirvisaari

51. Pientä jälkipuintia

1 kommentti

Kolme vuottani eduskunnassa ovat olleet erittäin värikkäät. En ole ollut näkymätön toimija vaan olen jättänyt jäljen ja saanut aikaan useita pölypilviä.

Muutama sana noista kohuista. Nehän ovat olleet täysin toimitusten nostattamia ja kohdistettu perussuomalaisia eli uutta merkittävää poliittista voimaa vastaan, ei ensisijaisesti minua vastaan. Suomalainen valtamedia, jota toki olen aina kritisoinut erittäinkin ankarasti, sekaantuu jatkuvasti likaisella tavalla politiikkaan. Valtamedian kuuluisi kiinnostua ja uutisoida tasapuolisesti kaikista poliittisista ilmiöistä eikä häslätä ja varsinkaan sekaantua substanssiin. Mutta valta luhistaa moraalin, niin myös mediavalta toimijansa.

On ollut etukäteen täysin selvää, että siirryttyäni Muutokseen mediakiusaaminen kohdaltani loppuisi. Prosessissa vietiin kuitenkin aseet iskeä perussuomalaisia vastaan, eikä media tajunnut, että jossakin mielessä olin jopa itse juonessa mukana.

Perusjohto toimi kuitenkin liian tökerösti, ja puolueen asema ei eroni takia vahvistunut vaan heikentyi. Valitettavinta on se, että suurin osa soininpelossa lammastelevista kollegoista käänsi minulle selkänsä ja nieli median tarjoaman myrkyn. Taustalla lienee kuitenkin hallituskiimainen antautuminen muiden puolueiden painostukseen.

Muut puolueet tiesivät, että jos ne saavat perussuomalaiset tinkimään maahanmuuttokriittisyydestään ja väitetystä rasismistaan, puolue ja sen kannatus heikentyy. Perussuomalaisten menestyshän on merkittävässä määrin perustunut kansalaisten tyytymättömyyteen järjettömän löysää maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan.

Media ja muut puolueet onnistuivat osittain, mutta vain osittain.

Otin mielihyvin uhrilampaan roolin.

Perussuomalaisethan teurastivat minut viime lokakuun ensimmäisenä lauantaina, mutta minä heräsin kuolleista kolmantena päivänä eli tiistaina, kun toin parrasvaloihin uuden eduskuntapuolueen. Ylösnousemuksen kirkkaus oli häikäisevä.

Minäkin voin tinkiä maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen vaatimuksistani, jos käy ilmi, että kansalaisten enemmistö haluaa Suomen valtion toimivan koko maailman sosiaalivirastona. Muutospuolue haluaa kuitenkin kysyä asiaa ensin kansalta.

Muutos 2011. Sitovat kansanäänestykset.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “51. Pientä jälkipuintia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s