James Hirvisaari

54. Lapsilisät ja hallituksen perhepolitiikka

Jätä kommentti

Pääministeri Kataisen nyt jo hylkäämä hallitus tekee leikkauksia ja veronkiristyksiä, jotka kohdistuvat kansalaisten perustarpeisiin, kuten asumiseen ja liikkumiseen. Lapsilisien leikkaamisen lisäksi hallitus heikentää kaikkein eniten apua tarvitsevien erityislasten oppimismahdollisuuksia vähentämällä heidän koulunkäyntiavustajiaan.

Suurin osa veronkiristyksistä kohdistuu aivan tavallisiin suomalaisiin työssäkäyviin ihmisiin, jotka yrittävät elää arkeaan ja elättää perheensä. Varsinkin jos he asuvat omakotitalossa, lämmittävät sähköllä ja käyvät töissä omalla autollaan vähän kauempana, heitä rangaistaan joka suunnalta. Onko hallituksen tarkoitus murtaa nämä ihmiset ja ajaa heidät lopullisesti Kelan asiakkaiksi?

Kyllä, säästää pitää ja velkaantuminen on taitettava. Mutta se ei tapahdu sillä, että niiltä, jotka käyvät töissä, tekevät lapsia, maksavat asuntolainaa, yrittävät elämässään jotain ja maksavat veroja – niiltä, jotka muodostavat tämän yhteiskunnan tukirangan – kupataan kaikki, mitä irti saadaan, jotta julkishallinto voi jatkaa turpoamistaan.

Voi vain ihmetellä, miksi leikkaukset eivät kohdistu sinne, missä eniten olisi leikattavaa. Miksi Suomen hallitus haluaa kurjistaa lapsiperheiden asemaa ja rakentaa lisää esteitä lasten synnyttämiselle ja kotihoidolle? Varaudutteko siihen, että maahanmuuttajaperheissä on niin paljon lapsia? Onko kätketyissä agendoissanne peräti suomalaisten lasten korvaaminen maahantuoduilla halpalapsilla?

Olisi meillä sellaisiakin kohteita leikattaviksi, jotka eivät heikentäisi suomalaisten tai suomalaislasten elämää. Julkisessa sektorissamme on sietämättömän paljon turhaa byrokratiaa, mutta siihen eivät leikkaukset kohdistu. Esimerkiksi vähemmistövaltuutetun toimiston voisi lopettaa kokonaan ilman, että siitä olisi mitään haittaa. Vastaavia täysin turhia valtuutettuja, suojatyöpaikkoja ja palkkiovirkoja löytyy järjettömiä määriä.

Puoluetuesta nipsaistaan symbolinen pari miljoonaa pois, vaikka puoluetuet saisi lakkauttaa kokonaan. YLE:n järjettömän suurta rahoitusta ei leikata. Kaiken kukkuraksi hallitus myönsi lehdistölle uuden, poliittisluonteisen 30 miljoonan euron mediatuen ostaakseen itselleen suotuisat otsikot eurovaalien alla.

Propagandaan ja aivopesuun tällä hallituksella riittää rahaa, mutta ei oman maan lapsille, äideille ja vanhuksille!

Arvoisa puhemies,

Muutospuolueen mielestä Suomen valtion tulisi ajaa ensisijaisesti suomalaisten etua. Jos lapsilisiä halutaan leikata, miksi ei aloiteta siitä, että lapsilisien maksaminen ulkomaille lopetettaisiin? Siinä saataisiin useiden miljoonien säästö, joka ei satuttaisi suomalaisia.

Myös Suomessa asuvien osalta lapsilisien maksaminen voitaisiin rajoittaa koskemaan ainoastaan sellaisia lapsia, jotka ovat Suomen kansalaisia. Tällä tavoin saavutettaisiin useiden kymmenien miljoonien säästöt vuodessa.

Maahanmuuttajien kotouttamiseen käytetään lähes 100 miljoona, eli suunnilleen sama summa, joka nyt leikattiin lapsilisistä. Pakolaisten ja sosiaaliturvaturistien vastaanottoon käytetään 70 miljoonaa ja ”tilapäiseksi” tarkoitettu kiintiöpakolaisten määrän korotus varmaankin jäänee pysyväksi.

Vaikka toisin mainostetaan, kehitysyhteistyön määrärahoihin ei ole tehty mitään tuntuvia leikkauksia, vaan sinne maksetaan jatkossakin yli miljardi euroa Kankkulan kaivoon.

Arvoisa puhemies,

Minä en hyväksy sitä, että heikoimman kansanosan hyvinvoinnista kuristetaan, jotta valtio voisi toimia koko maailman sosiaalivirastona. Suomen hallituksen tulisi ajaa ensisijaisesti suomalaisten etua.
.
(Välikysymyskeskustelu 10.4.2014 – Muutoksen ryhmäpuheenvuoro – video)

(Debattipuheenvuoro)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s