James Hirvisaari

64. Eriävä mielipide

1 kommentti

E 37/2014 vp, E 34/2014 vp, E 55/2014 vp

                                                    ERIÄVÄ MIELIPIDE


Komission tiedonannosta oikeus- ja sisäasioiden alueen kehittämisestä vuoden 2014 jälkeen

Tulevan komission ohjelmaan vaikuttamisesta

Komission tiedonannosta Euroopan parlamentille, neuvostolle, Euroopan keskuspankille, Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle EU:n oikeusalan tulostaulu 2014

Perustelut

Euroopan unioni pyrkii jatkuvasti muotoutumaan yhä tiiviimmäksi organismiksi. Näyttää siltä, että unioni on lipumassa liittovaltioksi ja valtiolliseksi ykseydeksi kaikilla sektoreilla. Sellaisen kehityksen tuloksena kansallisvaltiot häviävät olemattomiin. Euroopan unioni on siis Suomelle kohtalonkysymys, ja sen takia suuntaa on muutettava ja väärä kehitys pysäytettävä. Kirjelmässä E34/2014 vp asiaa ei ole siltä kantilta laisinkaan pohdittu. Ainakin kansalaisten mielipide Suomen linjasta ja Euroopan unionista olisi selvitettävä kansanäänestyksellä. Suomea ei pidä johtaa kansan enemmistön tahdon vastaiseen suuntaan.

Muutos 2011:n mielestä eduskunnan lainsäädäntötyö on liiaksi Euroopan unionin sanelemaa. Kansallista lainsäädäntöämme kalibroidaan lähes kaikessa EU-direktiivien mukaan. Integraatio tunkeutuu yhä vahvemmin koskemaan kaikkia politiikan osa-alueita, myös oikeus- ja sisäasioita. Tarvitaan poliittinen linjanmuutos tai pikemminkin täyskäännös, ja sen takia kirjelmässä E 55/2014 vp esitetty tulostaulu on turha.

Erityisen moitittavia ovat kirjelmässä E37/2014 vp vapaata liikkuvuutta ja maahanmuuttoa koskevat linjaukset. Ongelmat selvästikin lakaistaan maton alle. Myös sananvapautta rajoittavat lausumat ovat ongelmallisia, sillä niillä on selvästikin poliittinen kaikupohja. Länsimaisten arvojen ja aidon moniarvoisuuden ja moniäänisyyden vallitseminen koko Euroopassa on kansojemme elinehto, ja siksi oman kulttuurimme ja kansallisen identiteettimme vaalimista olisi erityisesti korostettava. Myös eurooppalaisten oikeusjärjestelmien väkinäinen harmonisointi on pysäytettävä.

Mielipide

Edellä olevan perusteella esitän,

että suuri valiokunta ottaa edellä olevan huomioon ja kannanotoissaan pyrkii jatkossa hillitsemään  Suomen ajautumista Euroopan unionin syvempään integraatioon niin oikeus- ja sisäasioiden alueella kuin kaikilla muillakin politiikan osa-alueilla.

Helsingissä 16. päivänä toukokuuta 2014

James Hirvisaari /m11

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “64. Eriävä mielipide

  1. Eriävä mielipide jätetty tänään lakivaliokunnassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s