James Hirvisaari

75. Mitä muslimijohtajat ajattelevat islamista

7 kommenttia

Ali Gomaa, Egyptin ”grand mufti” muslimien korkeimpiin johtajiin kuuluva mufti:

Muhammad Sayyid Al Tantawi, Al Azhar -yliopiston presidentti tunnustaa myös vääräuskoisten tappamisen, kuten kristittyjen, juutalaisten ja muiden. Hänen sanojensa mukaisesti:

Syed Abul Ala Maududi, Pakistanilaisen poliittisen Jamaat-e-Islami -puolueen perustaja sanoo:

 • ”Vääräuskoisilla ei ole mitään oikeutta tarttua vallan ohjaksiin Jumalan maan päällä, heillä ei ole oikeutta toteuttaa virheellisiä ihmisten asettamia oppeja.”
 • ”Mikäli he niin tekevät, uskovaisilla on velvollisuus tehdä parhaimpansa näiden pakottamiseksi elämään islamilaisten oppien mukaisesti”.

Sheikki Abdullah bin Muhammad bin Humaid, Saudi-Arabian oikeuden presidentti saarnaa seuraavalla tavalla:

Sheikki Abu ala Maududi, 20-luvun kuuluisin muslimioppinut, väittää kirjassaan Islamic Law and Constitution, sivulla 262, että islamilainen valtio:

 • ”Muovaa jokaisen elämänaspektin ja toiminnon. Sellaisessa valtiossa, kenelläkään ei ole oikeutta määritellä elämäänsä henkilökohtaiseksi tai yksityiseksi. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna, Islamilainen valtio on verrattavissa fasistiseen ja kommunistiseen valtiomuotoon. Hän lisää: ”Islam toivoo tuhoavansa kaikki valtiomuodot ja hallitusmuodot kaikkialla maailmassa, jotka sotivat islamia vastaan ja ovat millään muodoin islamistisen ideologian vastaisia”.

Hasan al-Banna, maailmanlaajuisen muslimiveljeskunnan perustaja, kirjoittaa näin:

 • ”Islam on kaiken kattava voima, joka ohjaa jokaista elämänaspektia, joka ratkaisee jokaisen ongelmatilanteen ja määrää tiukan järjestyksen.” Al-Banna erittelee jihadin useampaan ryhmään, kuten ryhmään ”sisäinen henkinen kampailu”, jota hän pitää alimpana mahdollisena vaihtoehtona. Al-Bannan mukaan, sodan julistaminen vääräuskoisia vastaan on korkein mahdollinen uskollisuuden ilmaiseminen.

Hasan al-Banna kirjoittaa myös näin: ”On jokaisen uskovaisen muslimin elämäntehtävä käännyttää jokaisen ihmisen islamin uskoon ja tehdä koko maailmasta Islamia tunnustavan, jotta islamin sana leviäisi ympäri maailman ja Muezzinin (minaretin rukouskutsuja) kaikuisi jokaisessa maailmankolkassa. Lähde: Robert Spencerin kirja Stealth Jihad.

Saudi-Arabian grand mufti, Sheikki Abulaziz Bin Abdullah Bin Mohammed al Sheikh sanoi Iqra’ TV-kanavalla:

Saudi-sheikki Saleh Al-Lehadan, ylimmän tuomarineuvoston johtaja, kertoi Al Watan Daily -lehdelle:

 • ”Kun pääsemme eroon juutalaisista arabialaisesta maaperästä, meidän on käännettävä kristinuskoisten puolelle. Heillä on kolme vaihtoehtoa: kääntyä islamiin, lähteä maaperältämme pois, tai maksaa suojeluveroja”.  Lähde: http://www.canadafreepress.com/index.php/article/8066

Edesmennyt Libyan johtaja Muammar Ghadafi osasi ilmaista näkemyksensä tällä tavoin:

 • ”Euroopassa on merkkejä siitä, että Allah palkitsee muslimit voitolla ilman miekkoja, ilman aseita, ilman valloittamisia. Me emme tarvitse terrorismia, me emme tarvitse itsensä räjäyttäjiä. Euroopan 50+ miljoona muslimia muuttavat Euroopan muslimimantereeksi parin kymmenen vuoden sisällä.”

Erittäin tunnettu ja kunnioitettu jokaisessa islamistisessa yliopistossa, Islamistisen oppien ja lakien saarnaaja, opettaja Shaykh Ghawi, selittää Sharia-lain naisen osalta mm. tässä muodossa:

 • 1. Nainen saa poistua kodistaan vain silloin, jos hänen on pakottava tarve tehdä niin.
 • 2. Hänen miehensä tai huoltajansa on annettava lupa poistua kodista.
 • 3. Kun hän on poissa, hänen vartalonsa on kokonaan peitetty, mukaan lukien hänen kasvonsa.
 • 4. Kun hän on ulkona kodistaan, hän ei saa katsoa vasemmalle tai oikealle, kävellessään hänen on pidettävä päänsä kumartuneena alaspäin.
 • 5. Hän ei saa käyttää hajuvettä julkisesti.
 • 6. Hän ei saa koskaan kätellä muun kuin oman miehensä kanssa.
 • 7. Vaikka hän on vierailulla naispuolisen ystävänsä luona hän ei saa paljastaa kasvojansa, jos vaikka naisystävänsä mies saattaisi piilotella jossain talossa.

Lähde: http://www.inquiryintoislam.com/2010/06/islam-and-womens-rights.html

Edesmennyt Ayatollah Khomeini, maailman tunnetuin ja arvostetuin iranilainen shiia-johtaja väittää näin:

 • ”Islam velvoittaa kaikkia miehiä, jos he ovat ruumiinsa täydessä voimassa, valmistautumaan valloitukseen muissa maissa niin, että Islamin lakeja toteltaisiin jokaisessa maailman maassa. He, jotka tuntevat pyhän sodan tarkoituksen ymmärtävät miksi Islam haluaa valloittaa koko maailman. He, jotka eivät tiedä islamista yhtään mitään teeskentelevät, että islam neuvoo sotimista vastaan. He, jotka näin väittävät, ovat älyttömiä. Islam käskee tappamaan kaikki vääräuskoiset, aivan kuten he tekisivät niin teille uskovaisillekin. Toisin kuin halutaan uskoa, tämä ei tarkoita sitä, että muslimien halutaan odottavan ensimmäistä iskua ja iskevän vasta sitten. Islam sanoo: tappakaa vääräuskoiset, hajottakaa heidät miekoillanne, heidän armeijansa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että meidän on odotettava kiltisti ensimmäistä heidän iskuaan. Islam sanoo: Tee Allahille mieliksi, tapa heidät, jotka ovat valmiita tappamaan sinut. Emme voi odottaa heidän tappavan meidät ensin. Islam sanoo: mitään hyvää emme saa aikaiseksi pitämällä miekkojamme varjoissa, piilossa. Ihmisiä ei saa tottelevaisiksi, ilman miekkaa. Miekka on avain paratiisiin, joka avataan vain pyhille sotilaille. On satoja haditheja ja suuria jotka kehottavat miehiä sotimaan, ne on Koraanissa syystä. Tämä merkitsee juuri sitä, että islam kehottaa miehiä sotaan. Syljen niiden kaikkien päälle, jotka väittävät muuta. He ovat typeriä sieluja jotka väittävät toisin”.

Ayatollah Khomeini sanoi myös näin:

 • ”Mehrab, moskeija, tarkoittaa paikkaa jossa suunnitellaan sotaa, taisteluja. Moskeijoiden ulkopuolella näitä sotasuunnitelmia on toteutettava. Kaikki sodat alkavat ensin moskeijoista. Profeetalla on miekka ihmisten tappamiseen. Meidän pyhät imaamimme olivat kaikki sotahenkisiä. Kaikki he olivat sotilaita. He ylpeilivät miekoillaan. He tappoivat ihmisiä. Me tarvitsemme kalifin, joka katkaisisi käsiä, leikkaisi kurkkuja, kivittäisi ihmisiä. Samalla tavalla kuin Allahin sanansaattaja katkoi käsiä, leikkasi kurkkuja ja kivitti ihmisiä.”

Ayatollah Khomeini jatkoi julistuksiaan:

 • ”Allah ei tehnyt ihmistä sen takia että ihminen pitäisi hauskaa. Ihmiskunnan tarkoitus on elää kivikkoista ja hankalaa elämää, se on koettelemuksia ja rukoilemista. Islamilaisen järjestelmän on oltava vakavaa jokaisessa elämäntilanteessa. Islam ei tunnusta vitsailuja. Islam ei tunnusta huumoria. Islamissa ei ole mitään hauskaa. Mitään hauskaa ja mukavaa ei ole missään vakavassa asiassa. ”

FBI:n hallussa on tekstipätkä jossa sanotaan seuraavasti Muslimiveljeskunnan ( tunnettu jäsentensä keskuudessa ”Ikhwan” nimellä) suunnittelemasta Amerikan valloittamisesta:

 • ”Ratkaisu Yhdystvaltojen islamisoitumisen suhteen on ”Sivistynyt-Jihad” kaikessa sanan merkityksessä. Ikhwanien on ymmärrettävä, että kaikki heidän työnsä Amerikassa on eräänlaista suur-Jihadia, länsimaisen sivilisaation poistamisessa ja tuhoamisessa sen itsensä sisällä, sabotoimalla heitä heidän omien kotiensa sisältä käsin, heidän omien käsiensä avulla, uskovaisten avulla, jotta Jumalan uskonto tehdään voitolliseksi jokaisella alueella. Ilman tätä ymmärryksen tasoa, emme ole valmiita tähän haasteeseen ja uskonsotaan, eli Jihadiin. On jokaisen uskovaisen muslimin velvollisuus ja kohtalo suorittaa Jihadin missä ikinä hän onkaan, missä ikinä hän asettuu asumaan. Tätä tehtävää ei voi paeta, tätä tehtävää pakenevat vain he, jotka eivät ota sitä tosissaan.”

CAIR:in (maltillisten muslimien vaikutusvaltainen yhteisö) perustajiin kuuluva Omar Ahmad, Valkoisen talon kunniavieraisiin kuuluva, oli kutsuttu surutilaisuuteen suremaan 9/11 menehtyneitä amerikkalaisia. Ahmadia on salaa nauhoitettu eräässä islamilaisessa konferenssissa Fremontissa, Kaliforniassa, hän kertoi konferenssissa seuraavanlaisesti: ”Islamin tarkoitus Amerikassa ei ole olla yksi muiden uskontojen lisäksi, vaan tullakseen valtauskonnoksi, pääuskonnoksi. Koraanin pitäisi olla tärkein ja ylin elämää ohjaava elin, ja Islamin ainoa hyväksytty uskonto.” Lähde: http://townhall.com/columnists/larrykelley/2010/08/19/islamist_infiltration/page/full

Ennen CAIR:in perustamista, Ahmad oli esimiehenä Islamic Association of Palestine –nimisessä järjestössä, joka keräsi rahaa Amerikassa Hamasille, mutta järestö tuli sittemmin suljetuksi vuonna 2005. Kolme suurinta muslimiveljeskunnan eturyhmäjärjestöä ovat FBI:n mustalla listalla. FBI sulki Holy Land Foundationin, suurimpia islamilaisia rahankeräysjärjestöjä, jota epäiltiin keräämästä rahaa Hamasille, FBI myös listasi CAIR:in sekä Islamic Society of North America (ISNA) epäiltyinä salaliitoista. Lähde: http://townhall.com/columnists/larrykelley/2010/08/19/islamist_infiltration/page/full

Egyptin johtavia saarnaajia, Yusuf al-Qaradawi, jota pidetään yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista saarnaajista ja islam-tutkijoista, jota Lontoon pormestari Ken Livingstone pitää maltillisena muslimina, kertoo omalla nettisivullaan Islam-online seuraavasti naisten ympärileikkauksista:

 • ”Se ei ole pakollinen toimenpide, mutta, hän joka on sitä mieltä, että toimenpide suojelee hänen tyttäriensä kunniaa, tuen henkilökohtaisesti tätä mahdollisuutta, ottaen huomioon nykyisen modernin maailmanmenon.”

Yusuf al-Qaradawi myös kehotti Al-Jazeera tv- kanavalla muslimeja tappamaan juutalaisia, ei vain Israelissa, vaan maailmanlaajuisesti. Hän lisäsi: ”Mitään rauhaa ei ole solmittavissa meidän ja vääräuskoisten välillä. Tätä mieltä on pyhä Koraanimme. Tätä mieltä on luojamme, Allah”. Lähde: http://www.canadafreepress.com/index.php/article/8066

Yusuf al-Qaradawi myös lisäsi: ”Sekularismi ei voi koskaan nauttia yleistä hyväksyntää islamilaisessa yhteiskunnassa.”  Muslimiveljeskunnan hengellinen opas ja saudien kuningasperheen suosikki. Hän toi näkemyksensä kirjassaan “How the imported solutions disastrously affected our Ummah”. Tämä nimenomainen pätkä julkaistiin myös Saudi Gazette -lehdessä.

Mielenkiintoista on, että Qaradawin sanotaan olevan progressiivinen ja maltillinen muslimi. Hän on Georgetownin yliopiston kovasti arvostettu vieras. Kuten Harvard, Georgetown on ostettu ja alistettu kymmenillä miljoonilla saudeilta tulleilla öljydollareilla. Heidän tavoitteenaan on helpottaa ja mukauttaa amerikkalaisten käsityksiä islamista, jopa niin pitkälle, että Qaradawin fatwat amerikkalaisten sotilaiden tappamisesta Irakissa on täysin katsottu ohi. Itsemurhat Israelissa on tämän johdosta unohdettu melkein täysin. Qaradawin nähdään maltillisena. Vailla mitään järkevää selitystä. Mikäli väität , että islam ja sekularismi eivät voi olla olemassa yhtä aikaa, olet John Espositon, Georgetown yliopiston uskonpuolustajan silmissä kiihkoileva rasisti ja islamofobi. Kun Qaradawi väittää täysin samaa, on hän ”maltillinen reformisti”.  Qaradawin faneihin lukeutuva Imam Rauf, mielenkiintoisella tavalla todettu olevan myös ”maltillinen” muslimi, väittää Qaradawin olevan tunnetuin islamistisen lain tulkitsija koko maailmassa.

Pätkä Qaradawin kirjasta paljastaa myös seuraavan:

 • ”Koska Islam on kaiken kattava järjestelmä (Ibada) ja sen lainsäädäntö (Sharia), sekularismin hyväksyminen tarkoittaisi luopumista shariasta, jumalallisen johdatuksen kieltämistä ja hylkäämistä, Allahin määräysten hylkäämistä. On erittäin vääränlainen väite, etteikö Sharia olisi kokonaisuudessaan vastaamassa kaikkea mitä nykyajassamme tarvitsemme. Ihmisten muotoileman lainsäädännön hyväksyminen tarkoittaa ihmisten suosimista ohi jumalamme. Se tarkoittaa rajoitettua tietoa ja kokemusta jumalallisesta johdatuksesta. Kerro: Tiedätkö Jumalaa suurempaa? (Koraani 2:140). Tästä syystä sekularismin vaatiminen muslimien keskuudessa on ateismia, ja islamin hylkäämistä. Sen hyväksyminen islamin rinnalle on suoranaista luopumista islamista, Shariasta.” Lähde: http://www.nationalreview.com/articles/244545/inventing-moderate-islam-andrew-c-mccarthy

Andrew McCarthy kirjoitti:

 • ”Ottaessamme tarkempaan huomioon Imam Raufin ja hänen Ground Zero hankkeen, Qaradawi ja hänen muslimiveljeskunta ovat erittäin tärkeitä. Kuten useammat muutkin muslimit, Rauf pitää Qaradawia oppaanaan, ja kertoo hänen olevan tärkein lainopillinen muslimi koko maailmassa. Ja sitä hän onkin: hän on näkyvin Qatarissa toimiva tutkija, jonka joka viikko Al-Jazeeralla pyörivä, Sharia –lakia koskeva ohjelma tavoittaa miljoonia katsojia ja jonka nettisivu Islam Online, tavoittaa sitäkin enemmän seuraajia, mm. muslimit Yhdysvalloissa. Ei niinkään yllättävää, että hänen kansakiihotuksensa oli syy tappaviin maailmanlaajuisiin mellakoihin, jotka lähtivät liikkeelle kun tanskalainen lehti julkaisi pilakuvia Mohammedista.”

McCarthy jatkaa:

 • ”Qaradawi pitää Yhdysvaltoja Islamin vihollisena. Hän on yllyttänyt muslimeja taistelemaan amerikkalaisia sotilaita vastaan, amerikkalaista armeijaa vastaan ja jos se ei ole mahdollista, taistelemaan Yhdysvaltoja vastaan ekonomisesti ja poliittisesti. Vuonna 2004 hän antoi fatwan (Sharia käsky) joka vaatii muslimeja tappamaan amerikkalaisia Irakissa, Hamasin pääjohtajistoon kuuluvana, hän on antanut myös hyväksynnän itsemurhapommittajille Israelissa.”

Sheikh Taj Din al-Hilaly, Australian entinen mufti ja Lakemban moskeijan imaami sanoi saarnassaan Lakembassa, lokakuussa 2006 näin:

Recep Tayyip Erdogan, oikeudenmukaisuuden ja kehityksen puolueen entinen johtaja, yksi Turkin suosituimmista politiikoista, Turkin pääministeri, päätti julkisesti lukea islamilaisen runon, joka sisälsi rivit: ”moskeijat ovat meidän kasarmeja, kupolit meidän kypäriämme, minareetit pistimiämme, ja muslimit sotilaamme.” Lähde. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2270642.stm

Pääministeri Erdogan kommentoi myös termiä ”maltillinen islam”, jota käytetään usein lännessä. Hän sanoi:

”Nämä kuvaukset ovat hyvin rumia, loukkaavia ja loukkaus uskontoamme kohtaan. Ei ole maltillista islamia, tai malttamatonta. Islam on islam, ja se on siinä”.

OIC:n pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu myönsi kesäkuussa 2008 pitämässään puheessa, OIC:n tarkoituksesta tarkoituksenomaisesti kohdentaa huomion muslimeja loukkaaviin ilmaisuihin ja puheisiin. Hän kertoo menestyksestään lännessä sananvapauden rajoittamisten suhteen. OIC on toiseksi suurin hallitustenvälinen järjestö YK:n jälkeen ja suurin äänestyslohko YK:ssa. Ihsanoglu sanoo:

 • ”Kun kohtasimme tanskalaiset pilapiirrokset ja hollantilaisten Fitna-elokuvan, lähetimme länteen selkeän viestin punaisen viivan ylittämisen vaarallisuudesta. Juuri tällä hetkellä länsi ja sen viranomaiset ovat hyvin tietoisia aiheen herkkyydestä. He alkoivat myös uudelleen arvioida sananvapautta ja ilmaisuvapautta, pitäessään mielessä vastuunsa, jota heidän ei pidä aliarvioida.” Lähde: http://www.humanevents.com/2010/10/11/sharia-laws-threat-to-free-speech/

Mohammed, islamin profeetta sanoo:

 • ”Jos joku vaihtaa uskontoansa, tappakaa hänet.” Lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam
 • ”Taistelkaa Allahin nimeen ja hänen tavallansa. Taistelkaa niitä vastaan, jotka kieltävät hänen olemassaolonsa. Ryhtykää pyhään sotaan. Jos tapaat vihollisesi, jotka ovat monijumalaisia, tarjoa heille kolme vaihtoehtoa. Jos he reagoivat yhteenkään, älä satuta heitä. Kutsu heidät hyväksymään islamin, vaadi heiltä Jizyaa, jos he suostuvat maksamaan, hyväksy se heiltä ja pidä kätesi irti heistä. Jos he kieltäytyvät maksamasta veroa, pyydä Allahilta apua ja taistele heitä vastaan.”

Näin sanoi Mohammed, Islamin perustaja. (Sahih muslim hadith, 4294).

Mies tuli Mohammedin luo ja sanoi: ”Neuvo minua, mikä teko on tasavertainen jihadin kanssa?”

Mohammed vastasi: ”Sellaista tekoa ei ole olemassa.” Lähde: Bukhari Vol 4 Bk 52 Nbr 44

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

7 thoughts on “75. Mitä muslimijohtajat ajattelevat islamista

 1. Teksti on käännös. Alkuperäinen teksti löytyy täältä.

 2. Muslimien maltillisuutta mitataan ilmeisesti sen vaahdon määrällä, mitä leukaperistä tursuaa, kun kiljutaan vääräuskoisten tappamista. Mielenkiintoinen artikkeli sinänsä, vaikka islamin anatomia kaikille onkin pääpiirteissään selvä. Hyvä kuitenkin, että jaksat tuoda näitä asioita julkisuuteen.
  Hauskaa juhannusta!

 3. Ihmettelen kun tänne suomeen haalitaan niitä muslimeita?? EIKÖ kukaan päättäjistä osaa lukea mitä ne kirjoittavat kristytyistä?

  • Kaipa he osaavat lukea, mutta useimmat eivät halua uskoa että se voisi olla totta. Siitä kaikki nämä hourailut ”maallistuneesta” tai ”maltillisesta” islamista saavat alkunsa.

 4. Minulla on jonkun verran kokemusta suomalaisen vasemmisto-intellektuellien suhtautumisesta islamiin. Ja se on jotain niin paradoksaalista ettei kykene ymmärtämään. Vaikka kuinka yrittäisi. Islamia puolustetaan raivokkaasti, kaikki vasta-argumentit lytätään ad hominem -tyyppisellä solvaamisella, eikä Euroopan islamisoitumista tajuta. Eikä varsinkaan minkä uhan se aiheuttaa, kaikkein eniten heidän kaltaisilleen. Liekö islamilaisen totalitarismin ihannointi jotain perua NL:n palvonnasta, ja onko näiden idioottien mielestä islam sopiva vastavoima USA:n johtamalle, ja heidän vihaamalleen globaalille markkinataloudelle?

  • Varmaankin olet oikeilla jäljillä. Juuri tänään kirjoitin naamakirjaan, että Neuvostoliittohan näitä yhteiskuntamme hajotustoimia masinoi, täysin tahallista ja harkittua toimintaa kaikkine ripulointeineen.

   Neuvostoliitto elää ja voi hyvin Suomen vihervasemmistossa.

 5. Ääri islamistit ja jenkkilän äärikristityt täysin samassa veneessä ollu aikojen alusta asti. Molemmat aivopesee omaa porukkaa ajaakseen omaa etuaan tässä niin kutsutussa sairaassa uskon sodassa. James hirvisaarelle tiedoksi et kannattaa katsoa video youtubesta Secret behind communism ja sit lukea kirja 200years together kkirjoittajana nobelin voittaja ja historioitsia Aleksander Solznitzhen. Siinä on maailman seunsuroiduin kirja ja syystäkin ettei totuudet tule ihmisten korviin koska historian kirjoitukset menis kaikki uusiksi jos katsotaan aikaa 1917-1950. Ketkä oli venäjän vallankumouksen takana ja käskyillään aiheutti kymmenien miljoonien ihmisten joukkomurhat. Adolf Hitlerin tekosetkin kalpenevat näiden asioiden rinnalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s