James Hirvisaari

83. Hyvä paha politiikka

2 kommenttia

Nykymuotoinen puoluepolitiikka on mielestäni moraalisesti moitittavaa ja inhimillisesti katsoen äärimmäisen vahingollista, sillä se erottaa ihmisiä toisistaan, jakaa heitä eri poteroihin ja synnyttää jopa vihaa toisella tavoin ajattelevia kohtaan. Järjestelmä pitäisikin romuttaa ja luoda täysin uusi tapa hoitaa yhteisiä asioita.

Politiikka voisi parhaimmillaan olla rehtiä aatteiden kilpailua, mutta liian usein se on raadollista filunkipeliä.

Suomalaiset ovat urheilukansaa, ja kaikki halveksivat sitä, joka ei pelaa sääntöjen mukaan. Jostakin syystä kuitenkin politiikassa käytetään yleisesti kovin likaisia keinoja. Totuudella ei ole mitään merkitystä, jos valhe palvelee omia tarkoitusperiä. Toisia lyödään ja kampataan heti kun se suinkin on mahdollista. Tämä pätee sekä yksilöiden että puolueiden kohdalla, ja myös sekä kuntatasolla että valtakunnan tasolla.

Eduskuntatyö on suurta teatteria. Valtaa käyttää ainoastaan hallitus – jyräämällä ja puoluekurin voimalla. Tämän takia myös valiokuntatyöllä on pelkkä kumileimasimen rooli. Media puolestaan palvelee ainoastaan vallanpitäjää, pyrkii muokkaamaan mielipiteitä ja manipuloi kansaa minkä kerkeää. Oksennuksen maku kurkussa mietin suomalaisen median laatua. Valehtelijoita en voi mitenkään arvostaa.

Tarvittaisiin poliittisen järjestelmän uudistus ja täysremontti, mutta kaikki poliitikot ajattelevat vain omaa etuaan. He miettivät kuumeisesti, kuinka tulisivat uudelleen valituiksi ja saisivat pitää etuoikeutetun asemansa yhteiskunnassa. Ja nuolevat imelästi valehtelijoiden takapuolta toivoen suurempaa näkyvyyttä vaalien alla.

Mielestäni kaikkien päätöksien pitäisi olla kansalaisten enemmistön tahdon mukaisia. Sellaista poliittista uudistusta ajaa vain ja ainoastaan Muutos 2011, joka on ainoa kansanäänestyksiä vaativa eduskuntapuolue. Kansalaisten mielipidettä olisi vakavasti kuunneltava lainsäädäntötyössä ja ylipäätään kaikessa päätöksenteossa. Lait pitää säätää yleisen oikeudentunnon mukaisiksi, ja kansanedustajien olisi oltava aidosti kansan edustajia.

Muutos 2011 – laatua politiikkaan

kaksi joutsenta_2_SM

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “83. Hyvä paha politiikka

  1. Ajaisin myös kaikki toimittajat kameroineen ulos eduskunnasta. On törkeää, kun he istunnon aikana kuvaavat helkkarinmoisilla objektiiveilla ja saavat mahdollisuuden esimerkiksi vakoilla kansanedustajien tietokoneruutuja ja salasanoja.

  2. Poliitikkojen blogeja kommentoidessa huomaa saman ylimielisyyden ja arroganssin, jota poliitikot viljelevät vaalikarjaa kohtaan. En myöskään ymmärrä väitteitä, jonka mukaan poliitikoille pitää maksaa hyvää palkkaa, jotta se olisi houkutteleva vaihtoehto. Poliitikoiksi hakeutuvat enemmän tai vähemmän julkisuudenkipeitä yksilöitä. Sitten on se toinen porukka, jotka eivät ole niinkään poliitikkoja vaan luottamustehtävään valittuja kansalaisia tai jopa valtiomiehiä. Poliitikot ovat ilkkakanervoja, timosoineja ja jussiniinistöjä. Luottamustehtävään valittuja ovat esimerkiksi Jussi Halla-aho ja myös sinä, ainakin sen perusteella mitä olen seuraillut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.