James Hirvisaari

96. Poliisipalvelujen turvaaminen

1 kommentti

DEBATTIPUHEENVUORO:

Arvoisa puhemies!

Suomalaisten turvallisuus on monialainen ja mielestäni ylivoimaisesti tärkein poliittinen kysymys. Siihen kuuluu poliisin lisäksi muun muassa maanpuolustus, rajavalvonta, liikenne, terveysasiat – ja myös maahanmuutto.

Holtittoman vapaa liikkuvuus aiheuttaa rikosaaltoja ja moninaisia muita ongelmia. Ihmisten ruumiin ja omaisuuden koskemattomuutta olisi kuitenkin varjeltava kaikin keinoin. Yhteiskunnan turvallisuutta on mahdollisuus säädellä lainsäädännöllä ja taloudellisten resurssien ohjauksella, mutta HYYSÄRIHALLITUKSEMME tuntuu olevan haluton kaikkeen muuhun paitsi maailmanparantamiseen, muualta tulevien sosiaalielättien paapomiseen ja oman kansan kyykyttämiseen.
_ _ _

RYHMÄPUHEENVUORO:

Arvoisa puhemies!

Suomalaisten turvallisuuden takaamisen tulisi olla Suomen hallitukselle aivan ykkösprioriteetti ja maailman tärkein asia. Monilla tärkeillä aloilla toimintaa on kuitenkin ankarasti kuristettu. Lisäksi orjailemme joka suhteessa ja aivan liikaa Euroopan unionin kurimuksessa. Eurostoliitto on jopa pahempi kuin Neuvostoliitto.

Poliisipalvelujen alasajon lisäksi suomalaisten turvallisuustilannetta heikentää sotaisan islamin leviäminen meidänkin maahamme. Uutistoimisto CNN:n mukaan muslimien määrään nähden kaikista maailman maista meiltä Suomesta on lähtenyt eniten jihadisteja Syyriaan. Tilanne on siis todella vakava. Jopa Suomessa asuva somaliyhteisö on huolissaan ISIS-järjestön suorittamasta värväyksestä heidän keskuudessaan. Asian suhteen on ryhdyttävä nopeasti oikeasti tehokkaisiin toimenpiteisiin.

Olen hyvilläni siitä, että perussuomalaiset ovat huomioineet tuon järjestön ja sen raakalaismaisen toiminnan välikysymyksen perustelutekstissä. Tällä kertaa myöskään media ei ole vaiennut, kuten se tavallisesti tekee. Itse taannoin varoitin liiallisen muslimimaanmuuton seassa tulevasta ääriaineksesta, mutta oikeusjärjestelmämme palkitsi varoituksen sakoilla, kun halusi vääristellä ja tulkita intentioni täysin kuuseen.

Enkä muuten suinkaan ole ainoa, jonka suun maan valtakunnansyyttäjänvirasto pyrkii kovin kyseenalaisin perustein tukkimaan. Mutta sisäministeriössä selvitettävänä oleva Suomen kansalaisuuden poistaminen terroristeiksi lähteviltä kaksoiskansalaisilta olisi erittäin hyvä asia. Suomen kansalaisuuden poistaminen ylipäätään rikoksiin syyllistyviltä kaksoiskansalaisilta tulisi ottaa vakiokäytännöksi.

Arvoisa puhemies!

Perussuomalaisten välikysymys on aiheellinen – tosin siitä puuttuu yksi suomalaisten turvallisuuteen olennaisesti vaikuttava asia eli rajavalvonta. Rosvojen vapaa liikkuvuus on lisännyt omaisuusrikosten määrää Suomessa valtavasti. Suomeen tullaan pakettiautoilla Baltiasta tai Itä-Euroopasta kerjäämisen, työnteon tai turismin verukkeilla tehtailemaan asuntomurtoja. Edes maahantulokielto ei estä rikollisten tuloa Suomeen, koska rajoja ei valvota. Tilanne on räjähtämässä käsiin, mutta poliisi on voimaton. Rikollisporukoita tulee ja menee, mutta poliisi ei voi torjua heidän tuloaan maahan, vaikka poliisi tietäisi analyysin perusteella, että he ovat tulossa tekemään rikoksia. Tällaista villin lännen meininkiäkö hallitus todellakin haluaa? Jos ette halua, miksette ole tehneet yhtään mitään – teillähän on nyt kaikki valta!

Arvoisa puhemies!

Nykyinen tilanne on täysin kestämätön. Suomen on otettava käyttöön oma rajavalvonta. Rosvot on pysäytettävä jo rajalla. Jos oman rajavalvonnan käyttöönotto edellyttää EU:sta eroamista, niin pitää sitten tehdä. Muutospuoluehan on jo tehnyt lakialoitteen siitä, että eduskuntavaalien yhteydessä järjestettäisiin kansanäänestys Suomen EU-jäsenyydestä. Annetaan kansan päättää, vai ettekö uskalla kansalta mitään kysyä?

Arvoisa puhemies!

Poliisipalvelujen turvaaminen ja riittävien talousresurssien ohjaaminen niille on aivan ehdottoman välttämätöntä. Yhdyn perussuomalaisten välikysymykseen – vaikka en ole saanut mahdollisuutta sitä itse allekirjoittaa – ja kannatan edustaja Mattilan esittämää epäluottamusta hallitukselle, joka toivottavasti vihdoin tähän miekkaan kaatuu.

(Puheenvuorot välikysymyskeskustelussa 10.9.2014)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “96. Poliisipalvelujen turvaaminen

  1. Itseasiassa koko ongelman voi tiivistää siihen ikävään tosiasiaan että: ”Suomalaisten turvallisuuden takaamisen tulisi olla Suomen hallitukselle aivan ykkösprioriteetti ja maailman tärkein asia.” ,niin toimiessaan he olisivat nykyisen dogman mukaisesti julmia rasisteja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s