James Hirvisaari

102. Rakkaus ja välittäminen

4 kommenttia

Välittäminen ja lähimmäisenrakkaus ei pohjimmiltaan ole älyllinen vaan hengellinen asia. Älyllä voidaan toki perustella sivistynyttä käytöstä, mutta välittävä rakkaus on tunne, jota pelkkä äly ei saa syttymään.

Kaikissa uskonnoissa tai kulttuuripiireissä ei tunneta aitoa lähimmäisenrakkautta. Esimerkiksi islam ei kirjoita ihmisen sisimpään rakkauden lakia. Rakkauden laki ei tarkoita sitä, että ihminen velvoitetaan tekemään toisille hyvää, vaan rakkauden laki on sisäinen mielentila, jossa ihminen itse tahtoo tehdä ratkaisuja ja valintoja lähimmäisen parhaaksi. Rakastava ihminen on lempeä myös luontokappaleille.

Jälkikristillisessä länsimaailmassa on jäänteitä lähteestään. Yhteiskuntahan pyrkii toimimaan siten, että kaikilla ihmisillä ja eläimillä on hyvä olla. Valitettavasti hengellinen ulottuvuus on hiipumassa, mikä johtaa väistämättä ilmapiirin kovenemiseen, armottomuuteen ja anarkiaan. Kun rakkaus häviää, pahuus saa vallan.

Muodikas kulttuurirelativismi, jonka mukaan kaikki uskonnot ja kulttuurit ovat yhtä arvokkaita ja hyviä ilman universaalia moraalia, edustaa vinoutunutta ajattelua. Mielestäni kristinusko on paljon laadukkaampi ja parempi kuin islam. Ero on kuin valolla ja pimeydellä.

Uskonto tai maailmankatsomus, joka ei synnytä aitoa rakkautta ja välittämistä, on tyhjän arvoinen. Maailma ilman rakkautta on julma ja paha.

Muutos 2011 – elämäsi muutos

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

4 thoughts on “102. Rakkaus ja välittäminen

 1. Pidätän itselläni oikeuden viilata tekstiä täsmällisemmäksi myöhemmin.

 2. Islamissa Allah on kaikki kaikessa – ihmisellä ei ole arvoa, eläimestä puhumattakaan. Aikamoinen ero verrattuna kristinuskoon, jonka opetuksen mukaan Jumalan rakastaminen ja ihmisen rakastaminen ovat toisiinsa sidotut.

 3. Hieno kirjoitus James !

 4. James kertoi faktoja.

  Niihin voi vielä lisätä seuraavat.

  Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

  1. Joh. 3:4 Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.

  Kertomuksia elämän muutoksesta:
  https://www.muutokseen.fi/stoorit/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s