James Hirvisaari

105. Poliisin tiedotusohjeet

Jätä kommentti

KIRJALLINEN KYSYMYS

Eduskunnan puhemiehelle

Pääkaupunkiseudulla on jo kuukausien ajan riehunut pääosin maahanmuuttajataustaisista nuorista koostuva jengi, joka on kohdistanut raakoja väkivallantekoja pääosin suomalaisiin nuoriin. Lehtitietojen mukaan kyseessä on ainakin 70 pahoinpitelyä. Mallia on otettu etnisten jengien muuallakin maailmassa suosimasta knockout-pelistä, jossa saa pisteitä, jos tiputtaa uhrin yhdellä lyönnillä tai potkulla. Lisäpisteitä saa siitä, jos uhri on mahdollisimman heikko ja arka.

Poliisi ei ole kuitenkaan missään vaiheessa tiedottanut, että kyseiset ryöstäjät ja pahoinpitelijät ovat maahanmuuttajataustaisia ja että he kohdistavat rikoksensa nimenomaan kantaväestöön kuuluviin lapsiin ja nuoriin. Ilmeisesti poliisi ei olisi vieläkään tiedottanut asiasta mitään, jollei tieto olisi vuotanut julkisuuteen muuta kautta.

Julkisuudessa on väitetty, että poliisin tiedotusohjeen mukaan maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamista hyvinkin raaoista pahoinpitelyistä pitää puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja yksittäistapauksina, koska tekijät kuuluvat vähemmistöön.

Jos poliisi olisi ajoissa tiedottanut tämän maahanmuuttajajengin harjoittamasta väkivaltapelistä, edes osa 70 uhrista olisi saattanut välttyä pahoinpitelyltä ja vakavilta vammoilta. Tekijät olisi ehkä saatu kiinni nopeammin. Poliisin salailulla on negatiivinen vaikutus myös yhteiskunnallisen ja maahanmuuttopoliittisen keskustelun kannalta: ongelmia ei voida ratkaista, jos viranomaiset pyrkivät kaikin keinoin salaamaan ongelmat.

Lehtitietojen mukaan Britanniassa ulkomaalaisten pyörittämän pedofiilirenkaan toimintaan ei haluttu puuttua RASISMILEIMAN pelossa. On aihetta epäillä, että kulttuurisensitiivisyyden takia vakavaa rikollisuutta hyssytellään myös Suomessa. (Rasistin leimaa pelännyt kaupunki ei puuttunut seksuaalirikoksiin – 1 400 lasta joutui uhriksi 16 vuoden aikana – YLE 27.8.2014)

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Vaikeneeko poliisi maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamista raaoista pahoinpitelyistä siksi, että poliisin tiedotusohjeissa käsketään peittelemään näitä rikoksia ja
miksi Suomen poliisi ei suojele suomalaisia lapsia ja nuoria?
Helsingissä 8 päivänä lokakuuta 2014

James Hirvisaari /m11

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.