James Hirvisaari

111. Maahanmuuttoa, kritiikkiä ja rautalankaa (1/6)

Jätä kommentti

Koko Euroopassa taistelee parhaillaan elintilasta kaksi täysin vastakkaista poliittista ideologiaa. Toisen mielestä globalisaatio parantaa pahan maailman. Toisen mielestä globalisaatio pilaa ihan hyvän maailman.

Ongelmalliseksi näiden kahden erilaisen näkemyksen kanssakäymisen tekee se, että ensimmäisen ryhmän edustajat ovat määrätietoisesti hakeutuneet sellaisiin yhteiskunnallisiin asemiin, mistä voidaan rajoittaa ihmisyyden tärkeintä asiaa: itsenäistä ajattelua. He haluavat vaientaa jälkimmäisen ryhmän vaikka väkisin. Tulen lähipäivinä julkaisemaan blogisarjan, jossa yritän vääntää rautalangasta sen, että miten ja miksi.

Väkisin ja väsyttämällä

Globalisaation vastustajille ei tullut aluksi edes mieleen, että joku oikeasti voisi olla niin hullu, että haluaisi tuhota kaikki kansallisvaltiot Euroopassa, ja yrittää – jälleen kerran – rakentaa kommunistista ihannemaailmaa.

Globalisaation kannattajille se tuli kyllä mieleen, ja he ovatkin säännönmukaisesti miehittäneet päättäviä elimiä kaikissa tärkeimmissä instansseissa, päästäkseen ohjaamaan ihmisiä ajattelemaan oikein. Pikkuhiljaa, melkein huomaamatta, monikulttuurisuuden muka ihanuus on ujutettu eurooppalaisissa yhteiskunnissa ihan kaikkialle. Oikeuslaitosta, mediaa ja kouluja myöten.

Tavoitteena oli tukahduttaa kritiikki ennen kuin se pääsisi alkamaankaan. Siinä valitettavasti melkein jo onnistuttiinkin. Mutta onneksi vain melkein. Internetin nopea kehitys massiiviseksi informaatiovirraksi paljasti likaiset suunnitelmat, ja hallintoalamaisiin tottuneet poliitikot, valtamedian puudelipoikia myöten, jäivät itse housut kintuissa ihmettelemään, kun kansa kerta toisensa jälkeen saikin tietää totuuden ennen kuin he ehtivät valehdella omansa.

Kahden kauppa ja kolmannen giljotiini

Euroopan monikulttuurisuuskehitys palvelee, tragikoomista kyllä, sekä oikeistoa että vasemmistoa. Sen vuoksi aikaisempi poliittinen taisteluakseli, vasen ja oikea, onkin yhtäkkiä samaa mieltä  EU:n muka ihanuudesta. Täysin eri motiivein, mutta yksissä tuumin.

Vasemmisto, onneton, oman menneisyytensä varjoihin melkein jo hautautuneen ideologiansa riekaleissa roikkuen, tavoittelee yhä sosiaalista internationalismia. Oikeistoa liikuttaa lähinnä vain kansainvälinen pankkiiriliike ja markkinavoima. Iso raha tarvitsee halpaa työvoimaa, ja ahneet egoistit haluavat itselleen tärkeitä asemia kansainvälisissä organisaatioissa. Ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

Molemmille kansallisvaltio on hidaste, koska niissä myös yksilö on liian itsenäinen.

Vanhan poliittisen järjestelmän kaikki kasvatit yrittävät myös pitää kynsin ja hampain kiinni siitä, minkä he ovat saavuttaneet: oman poliittisen valta-asemansa. Suomella ja suomalaisuudella ei heille ole tosiasiassa minkäänlaista muuta arvoa kuin pakollinen poliittinen äänten kalastelu aina vaalien alla.

Siinä sambassa totuus on taakka, köyhät rikkaruohoja ja totuuden torvet aivan liian vaarallisia. Silloin pitää olla fantastista, absoluuttista faktaa ja möbleerattuja huoneita, jonne ei juntti-suomalaisia haluta.

Lähdettiin sotaan liian itsenäisiä kansalaisia vastaan. Aseiksi otettiin politiikan vanhat tutut työkalut: propaganda-ase, leimakirves ja valhe. Keksittiin uudelleen sana rasisti, ja alettiin lahdata poliittisia väärinajattelijoita.

 

Tulossa vielä:

Diktaattorit ja narsistit (2/6)
Rautalankaa (3/6)
Maailma ei parantunut (4/6)
Etnisten ongelmien maahantuonti (5/6)
Flirttailua totuuden kanssa (6/6)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s