James Hirvisaari

120. Hallitukselle rikossyyte

6 kommenttia

YK on määritellyt ISISin terroristijärjestöksi ja vaatii jäsenmaitaan tehokkaisiin toimiin sitä vastaan. Ihmishirviöt kuuluvat yksiselitteisesti vankilaan, mutta Suomen hallituksen suunnitelmat terroristien terapiahoidoista KELA-korvauksineen rikkovat törkeällä tavalla Suomen rikoslakia.

Rikoslain 34 a luku Terrorismirikoksista sanoo sanatarkasti mm näin:

 ”Joka terroristisessa tarkoituksessa siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin valtiolle tai kansainväliselle järjestölle, tekee

– tahallisen vaaran aiheuttamisen ON TUOMITTAVA VANKEUTEEN vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi,

– tuhotyön, liikennetuhotyön, terveyden vaarantamisen, törkeän vahingonteon, törkeän ampuma-aserikoksen tai puolustustarvikkeiden maastavientirikoksen, ON TUOMITTAVA VANKEUTEEN vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi

– surman, ON TUOMITTAVA VANKEUTEEN vähintään neljäksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi, tai

– tapon, ON TUOMITTAVA VANKEUTEEN vähintään kahdeksaksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

Joka terroristisessa tarkoituksessa tekee murhan, ON TUOMITTAVA VANKEUTEEN elinkaudeksi.”

Laissa ei missään kohdassa sanota, että terrorismiin syyllistyneelle täytyy järjestää suomalaisten veronmaksajien kustannuksella mielenkuntoutusta ja terapiaa. Sen sijaan siellä sanotaan, että terrorismin rahoittaminen on laitonta ja yrityskin on rangaistava.

Hallitus on aiemmin rikkonut perustuslakia, ja nyt se ansaitsee syytteen myös rikoslain rikkomisesta.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

6 thoughts on “120. Hallitukselle rikossyyte

 1. Taitaa olla niin, että hallitusta voidaan syyttää avunannosta terrorismiin, ei suoranaisesta rikoksiin ryhtymisestä.

 2. Suomi vastaamaan kansainväliseen tuomioistuimeen.

 3. Jätin tämä Hesarille:

  James Hirvisaaren (kansanedustaja Muutos 2011) blogissa sytytellään kovan luokan soihtuja.
  Populistisessa blogissaan Hirvisaari syyttää hallitusta törkeästä rikollisesta toiminnasta Syyriasta palaaviin henkilöihin suunnatuissa toimissa, sekä terapian voimin toteutettavasta ISIS-terroristien tukemisesta.

  Hirvisaari jättää kuitenkin huomiotta muutamia seikkoja, jotka saattavat hänen arvostelukykynsä ja kirjoituksensa varsin kyseenalaiseen valoon.
  Ensinnäkin sisäministeriö valmistelee sopeutusohjelmaa Syyriasta palaaville, mutta sopeutusohjelma ei ole ”suunnitelma terroristien terapiahoidosta”, kuten Hirvisaari kirjoittaa.

  Sisäministeriön mukaan sopeutusohjelma tulee olemaan henkilöille, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin ”jotta he palaavat normaalielämään eivätkä lähde radikalisoitumisen polulle”.

  Suomesta Syyrian konfliktialueelle on lähtenyt noin 40-henkilöä, miehiä, naisia, vaimoja, tyttöystäviä, vapaustaistelijoita ja mahdollisia terroristejä vuodesta 2011 lähtien. Lähteneille on myös Helsingin Sanomien mukaan syntynyt lapsia Syyriassa.

  Hirvisaari taas yleistää koko joukon henkirikoksiin syyllistyneiksi ISIS terroristeiksi, ”ihmishirviöiksi”. Hirvisaaren väite on kuitenkin helppo todistaa perättömäksi.

  ISIS syntyi vasta vuonna 2013 Irakin Al-Qaidan työnnettyä käpälänsä Syyriassa sisällissodan aikana syntyneeseen valtatyhjiöön. Tyhjiössä Irakin Al Qaida sieppasi itselleen palan Pohjois-Syyriaa, johon perustettiin Irakin ja Levantin islamilainen kalifaatti eli ISIS. Kuitenkin tietoisuus ISIS’n toimista levisi maailmalle vasta 2014.

  Suomesta Syyriaan on taas oletettavasti lähdetty jo 2011, jolloin ISIS:tä ei ollut tietoakaan.
  On myös erittäin todennäköistä, että Suomesta Syyriaan lähteneet ovat päätyneet sodan eri osapuolille, myös taistelemaan 2013 syntynyttä ISIS:iä vastaan. Jokseenkin luultavaa on myös se, etteivät kaikki Suomesta lähteneet ole päätyneet taistelutehtäviin.
  Hirvisaari on kuitenkin lyömässä joka ainoalle lähteneelle henkirikoksiin syyllistyneen ISIS-terroristin leiman otsaan.

  Syyriasta palaavien vastaanottoa valmistellessa on pidettävä jäitä hatussa. Rikolliset saatetaan vastuuseen teoistaan, mutta Suomalaiseen oikeusjärjestelmään kuuluu myös se, että selvitetään ketkä ovat rikollisia.

  Hirvisaaren lietsoma lynkkausmieliala, jossa malttia ei liiemmin käytetä ei istu suomalaiseen oikeuskäsitykseen. On erittäin valitettavaa, jos näin puutteellisen arvostelukyvyn omaava henkilö äänestetään jatkossakin eduskuntaa.

 4. Sen mitä olen median välityksellä saanut kuulla ISISin tekevän (pakottaa kääntymään islamiin, vainoaa, raiskaa ja tappaa muiden uskontojen edustajia), täyttää rikoslain 11. luvun, 3. pykälän (rikos ihmisyyttä vastaan) tuntomerkit. On traagista, mikäli demokraattisena itseään pitåvän maan hallitus lakaisee tällaiset epäilyt maton alle.

 5. Kyllä Suomen hallitus on mahdollisesti vastuussa siitäkin, että terroristijärjestöille on syydetty miljoonia lisätuloja, uusia iskuja varten. Nimittäin, kun hallitus suostui intomielisesti ja avokäteisesti avustamaan Jemeniin musulmaanien vangeiksi ehdoin tahdoin hakeutuneen suomalaisen upseeripariskunnan puupäiden pelastamiseen, oli ennalta kaikille muille kuin puupäille aivan selvää, että maksetut lunnaat tullaan käyttämään uusiin terrroritekoihin.
  Nyt tekeillä olevassa uudessa lainsäädännössä terrorismirikoksista, on rahoittaminen säädetty rangaistavaksi, joten suoraa tai epäsuoraa, mutta valtiomme on tosiasiassa myötävaikuttanut puupäiden kautta rahoittajana terrorijärjestöille.
  Oikaiskaa, jos olen väärässä?

 6. Oikeudessa muuten syyttäjien vaatimus terroristien rahoittamisesta koski, uskokaa tai älkää: ehdollista vankeutta! Siis niinkin raakalaismaisten massarikosten rahoittaminen tuottaa valtiomme mielestä vain lievän, suorastaan mitättömän nipistyksen verran haittaa näille älypäille?
  Jos suomalainen oikeusjärjestelmä ottaisi edes puolittain vakavasti terrorismin ja anarkian uhkan, se torjuisi moiset ääri-ilmiöt mitä ankarimmilla rangaistuksilla, pitkillä, ehdottomilla vankeusrangaistuksilla, joiden toimeenpanoa varten tilattaisiin säästösyistä vankilapalvelut Venäjän maineikkaista vankiloista, ei Suomesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s