James Hirvisaari

121. Islamin kritiikkiä

8 kommenttia

Tämä on erittäin lyhyt kritiikki islamin opin teologisesta kestämättömyydestä. Nyt ei ole tarkoitus pureutua syvälle yksityiskohtiin, koska kyseisen uskonnon pohja on helppo rusentaa ja jopa tehdä naurunalaiseksi muutamalla metafysiikan isolla työkalulla. Esityksen puutteet ovat erittäin hyvin tiedossani; jokaista opin juonnetta ei ole tarvetta käsitellä.

Aluksi

Islam nimensä mukaisesti alistaa ihmisiä ja nimenomaan muslimeja. Islam pyrkii toki alistamaan myös ei-muslimeja, ja ekspansiivisena uskontona sen päämääränä on koko maailman valloitus. Käytännössä islam ilmenee maailmalla monella tavalla ja monien suuntauksien kautta. Yhteistä kaikille on kuitenkin Koraani, jota voi verrata juutalaisten Raamattuun eli Vanhaan testamenttiin. Molemmista löytyy paljon julmuutta.

Teologinen ydinongelma

Islamin teologia on tyhjän päällä, mikä johtuu siitä, että islamin metafysiikkaa ei ole olemassakaan. Minkäänlaista opinkehitystä ei ilmene, koska Koraani on absoluuttinen totuus. Uskomisen ja tietämisen eroa ei laisinkaan oivalleta, eikä epäilyä hyväksytä. Islamista luopuminen voi johtaa kuolemantuomioon. Minkäänlaiset järkiperusteiset argumentit  uskomisen mahdollisuuksista ja jumaluuden ontologiasta eivät tehoa umpisokean uskon vallassa oleviin ihmisiin.

Jihadismi

Fanaattiset islamistiset ääriliikkeet tekevät parhaillaankin järkyttäviä terroritekoja ympäri maailmaa Allahin nimessä. Jumalan nimissä tapahtuvaa uskonnon väkivaltaista levittämistä ja hirmutekoja harjoittavat esimerkiksi ISIS, Boko Haram ja Al Shabaab. Uskonnon motivoijana ei toimi lähimmäisenrakkaus vaan viha ”vääräuskoisia” kohtaan. Se on toki ihan oikeaa ja koraaninmukaista islamia, sen alkuperäisessä ja sivistymättömimmässä muodossaan. Maltillisemmatkin muslimit ovat kovin hitaita tuomitsemaan pyhän kirjan kirjaimellista tulkintaa harrastavia ryhmiä.

Ratkaisu

Islamin tervehtymiseen on selkeä tie: se tarvitsee kipeästi valistusta. Sokea uskominen on yksinkertaisesti käsittämätöntä tyhmyyttä. Ilman valistusta islam on vaarallinen ja vahingollinen uskonto. Naisten heikko asema ja julma sharia-lakiin perustuva rangaistuskäytäntö ovat vain räikeimpiä esimerkkejä islamin alkukantaisuudesta ja epäinhimillisyydestä. Valhe ei kestä minkäänlaista arvostelua, mutta totuus kestää kaiken, myös pilkanteon. Mutta pienikin kritiikki aiheuttaa sokeauskoisille muslimeille fanaattisen primitiivireaktion ja pään räjähtämisen.

Vapautuminen totalitaarisen uskonnon kahleista voi tapahtua vain, jos ihminen antaa itselleen luvan kriittiseen ajatteluun kiihkomielisen fundamentalismin sijaan. Uskosta ei kenenkään tarvitse tietenkään kokonaan luopua, mutta jokainen älykäs ihminen voi aloittaa prosessin sisäistämällä seuraavat yksinkertaiset metafysiikan pariteetit:

”Allahin olemassaolo on varmasti mahdollinen. Samalla on varmasti mahdollista, että Allah ei ole olemassa.”

JA

”Minä hyväksyn sen teoreettisen mahdollisuuden, että islam ei edusta Allahin tahtoa, jos sinä hyväksyt sen teoreettisen mahdollisuuden, että islam edustaa Allahin tahtoa.”

Joka ei näitä kahta prinsiippiä hyväksy, ei ymmärrä uskon luonteesta yhtään mitään. Mutta joka ne oivaltaa ja hyväksyy, on täysin vapaa uskomaan tai olemaan uskomatta, itse asiassa paljon vapaampi kuin ennen. Mielenvikaisuudelta eli sokealta uskomiselta se kuitenkin vie pohjan. Nämä periaatteet soveltuvat kaikkiin uskontoihin ja maailmankatsomuksiin ja ohjaavat uskonnollista ajattelua sivistyneempään, järkevämpään ja inhimillisempään suuntaan.

Metafysiikassa ainoastaan totuus kiinnostaa, olipa totuus mikä tahansa.

Lopuksi

Jos järki joskus voittaa ja islam sukeltaa kristinuskon tavoin valistuksen läpi, vasta sitten islamia voitaisiin pitää jokseenkin ”normaalina” uskontona muiden uskontojen rinnalla. Siihen saakka se ei edusta mitään muuta kuin pahuuden barbariaa, jossa kollektiivisen mielenvikaisuuden synnyttämä sokeauskoinen kaistapäisyys hallitsee koko yhteiskuntaa ja ennen kaikkea sen miespuolisia ihmisyksilöitä.

Uskonnollisista meemeistä on erittäin vaikea irrottautua, joten en ole kovin toiveikas islamin kyvystä ja valmiudesta valistukseen, joten luultavasti islam ajaa ihmiskunnan maailmansotaan, jos ihmettä ei tapahdu.

Umpisokean uskon voimaa ei pidä aliarvioida.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

8 thoughts on “121. Islamin kritiikkiä

 1. Tämä on hyvä kirjoitus monella tapaa. Erityisesti siksi, että islamin arvostelu on tämän jälkeen taas hitusen helpompaa. Jokainen joka omalla nimellään arvostelee näinkin voimakkaasti islamia, helpottaa muihin kohdistuvaa painetta.

  Nyt on sitten islamin kannattajien vuoro vastata tähän kirjoitukseesi. Enpä usko niitä tulevan.

 2. islam -on syöpä joka lähettää etäpesäkkeitä kaikkialle maailmaan..
  ainoa lääke islamia vastaan on Evankeliumi -eivät he Jeesusta kiellä mutta Hänen asemansa kyllä , mutta joka koraania tuntee ..pystyy osoittamaan Jeesuksen olevan yli kaikkien -vaikka siihen riittää hyvä Raamatun tuntemus ja nyt en tarkoita kansamme leipäpappeja joilla osalla pallo on totaalisesti hukassa opetuksen takia joka pohjautuu taas pitkälti sodan jälkeiseen neuvostoliiton vaikutukseen koulutuksessa ym ja nyt myös rappareidenkin ym-sieltähän pitkään saneltiin kuka saa maassamme olla päättäjinä ym

 3. Hyvä kirjoitus. Mutta epäilen minäkin vahvasti, että muslimit eivät tätä blogia lue. Saatikka kommentoisivat.

 4. Ei ole maltillista islamia.On vain eufemismeja ja islam.Jos nyt sekunnin verran kuitenkin teeskennellään että on ”maltillinen” islam niin oliko täydellisen ihmisen esimerkki jota jokaisen muslimin pitää seurata eli mohammed sitten kenties ”maltillinen” ?

 5. Mainio kirjoitus jälleen James. Jarmo Kyyrö

 6. http://ollihakala.blogspot.fi/2014/11/katolilainen-kirkko-luonut-islamin-ja.html

  http://ollihakala.blogspot.fi/2014/08/isisislamkoraani-etc.html
  isis on aitoa islamia… On olemassa vain aktiivista ja passiivista islamia, ajatteles jos kaikki muslmit yksiskertaisesti kuoleman uhalla aktivoidaan… Esim. Suomenkin yli 50.000 muslimia… Silloin kafiirin olot ovat leikistä kaukana!
  http://ollihakala.blogspot.fi/2014/08/isisislamkoraani-etc.html

  Toki hädässä olevia ihmisiä saa ja pitää auttaa, siten kun on mahdollista, ei yli sen/varojen. Mutta islamia ei saa päästää Suomeen yhtään, se on kuin Suomen lintukoto tekisi itsemurhaa, niin vaaralista on kuuepäjumalanaan palvovat Suomelle! Ja kafiirilla eli vääräuskoisella on aktiivisessa islamissa karmea kohtalo, pääosin. Tutkittu facta vaikka jaakko hämeen-anttila tai joku muu imaami tai mullahi valehtelisi mitä vain. (taqiahiaa ja kitmannia)

  Globaalissa eliitissä, okkultistisissä loosheissaan illuminaateissa ordo chaos halutaan kaikin (islam invaasionkin agendoin) keinoin—> nwo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.