James Hirvisaari

123. Maailma ei parantunut (4/6)

Jätä kommentti

Globalisaatio ja monikulttuurisuudeksi kutsuttu kansallisvaltioitten itsenäisyyden tuhoamiseen pyrkivä väestönsiirtosotku ja kulttuurien tahallinen törmäyttäminen eivät todellakaan ole parantaneet maailmaa. Päin vastoin. Sekä muuttajat että heidän uudet naapurinsa voivat henkisesti paljon huonommin kuin ennen.

Vastakkaisista väitteistä huolimatta globalisaation ja monikulttuurisuuden kritiikki eivät ole rasismia. Ne ovat poliittisia aatesuuntia, joiden mielestä sellainen maailma ei yksinkertaisesti onnistu, missä kukaan ei asu enää kotonaan, eikä kuulu minnekään. Ihminen tarvitsee ihan oikean kodin, perheen ja yhteisön.

Eivät suomalaiset maahanmuuttokriitikot ajattele, että joku turkkilainen maahanmuuttaja olisi ihmisenä meitä iseämme yhtään huonompi. Eikä joku saksalainen maahanmuuttokriitikko ajattele, että hän olisi suomalaisia ylemmällä tasolla ihmisyydessä. Me vain ajattelemme, että Suomesta ei ole tullut yhtään parempi maa sen takia, että tänne on muuttanut ihmisiä täysin vieraista kulttuureista muka rakentamaan suomalaista yhteiskuntaa. Eikä Saksa mielestämme ole muuttunut mukavammaksi sen takia, että siellä on paljon halpatyövoimaa Turkista. Päin vastoin. Me ihan oikeasti uskomme, että koko maailma olisi parempi paikka meille kaikille, jos turkkilaiset rakentaisivat turkkilaista yhteiskuntaa Turkissa, ja afrikkalaiset Afrikassa. Suomalaiset Suomessa ja saksalaiset Saksassa. Meidän mielestämme olisi mukavaa, jos maailma tosiaankin kävisi vain kylässä, eikä jäisi meille asumaan.

Kansainvälisyys ei edellytä monikulttuuria

Meidän mielestämme asia ei ole niin, että ”Suomi nyt vain on monikulttuurinen maa ja sillä siisti”. Me haluamme taistella sen puolesta, että kansallisvaltioilla on jatkossakin itsenäinen päätösvalta, ja että venäläisestä ei voi tulla Suomen presidenttiä, eikä suomalainen saa päättää, miten Saksassa jonkun kaupungin asiat hoidetaan. Puhumattakaan siitä,  että Brysselistä määrätään, miten käyrä kurkun tulee olla – tai kuka ja missä saa sanoa ”viski”.

Me emme vastusta kansainvälisyyttä. Meidän mielestämme jokainen saa valita itse asuinpaikkansa, kunhan sitoutuu niihin sääntöihin, mitä kussakin maassa sen kansa on itselleen ja maahantulijoille rakentanut, opettelee asuinpaikkansa kielen ja elättää siellä itse itsensä ja perheensä. Meidänkin mielestämme ihmisillä pitää saada olla unelmia, ja mahdollisuus myös toteuttaa niitä, mutta ketään vierasta ihmistä tai kokonaista kansaa ei kyllä saa laittaa omien unelmiensa maksumiehiksi. Siivellä eläminen ei ole unelmaa, se on varkautta.

Meidän mielestämme Suomi on ihmeellinen maa, jolla on ollut ainutlaatuinen kyky selviytyä ja säilyttää sekä kielensä että identiteettinsä suurvaltojen ja valloittajien puristuksessa. Se on ollut mahdollista sen vuoksi, että me olemme nousseet valloittajiamme vastaan aina silloin, kun heidän vaatimuksensa ovat käyneet liian julmiksi.

Meidän mielestämme Suomi ja suomalaisuus ovat suojelemisen arvoisia asioita.

Eikä meidän mielestämme Suomessa yhdenkään tytön sukupuolielimiä saa silpoa, millään tekosyyllä.

 

Tulossa vielä:

Etnisten ongelmien maahantuonti (5/6)
Flirttailua totuuden kanssa (6/6)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.