James Hirvisaari

126. Flirttailua totuuden kanssa (6/6)

1 kommentti

Jos jokin ideologia perustuu valheisiin, kritiikin tukahduttamiseen, sensuuriin, mielivaltaisiin tuomioihin, eristämiseen ja kansan tahdon vastaisiin päätöksiin, onko sillä oikeasti olemassaolon oikeutus?

Jos jokin ideologia perustuu ihmisten henkilökohtaisiin kokemuksiin, ongelmien avoimeen esille tuomiseen ja rohkeuteen seistä sanojensa takana, pitääkö se tukahduttaa?

Oikea vastaus kumpaankin on ei. Ja vielä parempi vastaus on se, että näillä molemmilla poliittisilla ideologioilla pitää olla olemassaolon oikeus, jos ne kertovat itsestään totuuden. Ihmisillä on oikeus todellisiin vaihtoehtoihin ja rehellisiin johtajiin. Ja jokaisella kansalla pitäisi olla oikeus itse päättää, mihin suuntaan se haluaa omaa maataan johdettavan.

Aika moni kansalaisille tärkeä asia hoituisi kaikkein parhaiten, jos sitä ei ratkaisisi yhtään mikään ideologia, vaan ihan terve maalaisjärki.

Yksi Muutoksen vaaliteemoista on ”Avaa silmäsi – äänestä itseäsi”. Sen ydinviesti on siinä, että valta pitäisi ottaa kokonaan pois ideologioilta, uskonnoilta ja poliittisilta puolueilta. Jokaisen kansan pitäisi päästä itse päättämään omista asioistaan. Virkamiehet ja poliitikot voisivat edelleen hoitaa yhteisiä asioita kansalta saamallaan mandaatilla, mutta ihan uudella tulosvastuu-periaatteella. Jos kansa ei olisi tyytyväinen tehtyihin päätöksiin, sillä olisi niihin veto-oikeus. Ja kaikista tärkeistä suuntaviivoista kansa päättäisi ihan itse, sitovissa kansanäänestyksissä.

Mieti tarkkaan, ketä äänestät. Rasistiksi leimattu saattaa sittenkin olla se rehellisin koko porukasta. Älä usko vanhojen puolueitten uusia lupauksia. Niillä on ollut monta vuosikymmentä aikaa toteuttaa ne, mutta koko ajan olemme menneet huonompaan suuntaan. Kansanäänestyksiäkin on kansalle lupaillut yksi ja toinen puolue, mutta ainoa, joka niistä on tehnyt ihan oikeita lakialoitteita, on Muutos 2011.


Kirjoitussarjan kaikki tekstit:

Maahanmuuttoa, kritiikkiä ja rautalankaa (1/6)
Diktaattorit ja narsistit (2/6)
Rautalankaa (3/6)
Maailma ei parantunut (4/6)
Etnisten ongelmien maahantuonti (5/6)
Flirttailua totuuden kanssa (6/6)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “126. Flirttailua totuuden kanssa (6/6)

  1. Reblogged this on Kerberos616.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s