James Hirvisaari

127. Liian värikästä?

7 kommenttia

Tapani toimia politiikassa on ollut hyvin omaperäinen. Olen tullut mukaan ja toimin edelleen ennen kaikkea sosiaalisen median kautta. Kirjoitan ahkerasti suosittuun blogiini, jonne olen vuosien varrella tuottanut yli 400 tekstiä.

Tyylini on aina ollut tietoisen provosoiva, värikäs ja ravisteleva. Olen myös tietoisesti härnännyt mediaa, jotta se tarttuisi aiheisiin, joita pidän tärkeänä. Olen onnistunut synnyttämään  keskustelua monista minulle tärkeistä aiheista. Erityisesti liian löysänä pitämääni maahanmuuttopolitiikkaa olen kritisoinut ankarasti. Niin ankarasti, että sain peräti potkut perussuomalaisista.

Timo Soinihan on jostakin syystä suhtautunut aina kovin epäluuloisesti puolueensa maahanmuuttokriitikoihin. Viime keväänä ilmestyneessä kirjassaan Soini haukkui 3H-kerhon (Halla-aho, Hakkarainen,  Hirvisaari) ankarin sanoin, ja antoi myös selkeästi ymmärtää, että hänen puolueensa ei ole heidän linjoillaan.

Itse sain kirjassa kovimmat haukut; Soinin mielestä toimintani oli ihan liian värikästä, koska siitä syntyi kohuja. Kohut kuitenkin syntyvät lehtien toimituksissa, eli media päättää mistä ja miten kirjoitetaan ja mistä puhutaan.

Nostamillaan kohuilla media pyrki muokkaamaan yleistä mielipidettä persuvastaiseksi ja kiusasi perussuomalaisten johtoa, koska johto aina erehtyi reagoimaan toimittajien ahdisteluihin. Oma  toimintani on kuitenkin ollut harkitun tietoista eikä mitään ”möläyttelyä”, jollaiseksi se haluttiin tarkoitushakuisesti leimata.

En ole sittemmin millään tavoin muuttanut omaa linjaani, mutta media ei enää nosta kohuja kannanotoistani, koska nykyisen Muutos 2011 -puolueeni johtoa niillä ei voi kiusata.

Valitettavasti on todettava, että suomalainen valtamedia ei ole riippumaton tiedonvälittäjä vaan poliittinen toimija, joka usein valehtelee jopa ollessaan hiljaa.

Julkaistu Uutislähteessä marraskuussa 2014

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

7 thoughts on “127. Liian värikästä?

 1. Keskisuomalainen 20.3.2011: Tarvittaessa halla-aholaiset laitetaan ruotuun

  http://hommaforum.org/index.php/topic,45341.msg614075.html#msg614075

  ”Halla-aholaisiksi” leimatut ovat olleet hyvin lojaalia porukkaa ja ovat seisseet täysin suorassa puolueohjelmien takana. He eivät ole koskaan olleet millään tavoin eriseuraisia. Soini on kuitenkin aina ollut suorastaan hysteerisen epäluuloinen heitä kohtaan, aivan turhaan. Surullista sanoa, mutta mielestäni Soini ei ole ansainnut Halla-ahon ja kumppaneiden tukea eikä heidän äänestäjiensä ääniä.

  http://mediaseuranta.blogspot.fi/2011/03/kainuun-sanomat-soini-odottaa-keskustan.html

 2. Yksi esimerkki median nostattamista kohuista ja persujohdon reagoinnista. Kannattaa katsoa myös molemmat videot.

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-jos-antaa-holmoja-lausuntoja-niin-niista-vastaa-itse/1947428

 3. Persuilla on eduskunnassa YKSITTÄISIÄ toimijoita, jotka ovat vahvasti maahanmuuttokriittisiä, mutta heillä on vahva johtaja, joka ei sitä ole. Ja kuten Soini tuossa edellisen kommentin jutussa sanoo: persujen kansanedustajat ovat olemassa sitä varten, että he tukevat sitä, mitä puolue päättää. Ja niin kauan kuin Soini on johdossa, puolue on yhtä kuin Soini. Persukenttä on maahanmuuttokriittinen, ja persuja äänestävät luulevat edistävänsä nuivaa skeneä. Kuitenkin totuus on, että he antavat äänensä Soinin henkilökohtaisten valtahaaveiden pönkittämiseen.

  Olen huolissani äänestäjien ”kuluttajansuojasta”.

  • Hohhoo jaajaa, tällaista olen alkanut minäkin epäillä… Voi kettu, taas minua juksattiin.

 4. Jos maahanmuuttokriittiset persuedustajat ottavat ritolat ja perustavat oman eduskuntaryhmän, niin Soini menettää puoluetukia. Haluaako Soini ottaa sitä riskiä että menettäisi puoluetukia? Jos maahanmuuttokriittisiä persuedustajia on tarpeeksi monta, niin niiden ei tarvi totella Soinia eikä mennä mihinkään määrättyyn ruotuun. Jos maahanmuuttokriittisiä persuedustajia on tarpeeksi monta, niin se on Soini joka laitetaan ruotuun tai hänet voidaan syrjäyttää. Pääköpasta ja henkisestä kantista se on kiinni, onko Soinia pakko totella. Ei Soini ole mikään osakkeenomistaja jolla on yli 50 prosenttia osakkeista ja sitä kautta rajaton valta. Persukenttä ei vaan uskalla näyttää Soinille ruotua, kaapin paikkaa eikä ovea.

  Kaikille persuedustajille ja persujen jäsenille: opetelkaa ja uskaltakaa sanoa Soinille vastaan jos ette ole ole samaa mieltä kuin Soini.

 5. Vieläkö päivität tekstiviestilahjoituksia? Kai niitä on vielä saapunut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s