James Hirvisaari

128. Ihmisoikeusselonteko ja vihapuheet

1 kommentti

Suosittelen alla olevien puheenvuorojen katsomista videoilta:

DEBATTI: https://www.youtube.com/watch?v=8cNaUsa1rIM

RYHMÄPUHEENVUORO: https://www.youtube.com/watch?v=GZHDNKcaXko

_ _ _

 

DEBATTI:

Arvoisa puhemies!

Selonteko on suurimmaksi osaksi hyvinkin laadukasta tavaraa. Mielestäni turhaa huolta kannetaan niin sanotuista vihapuheista, varsinkin kun niitä ei mitenkään määritellä. Vaikuttaa siltä, että ikään kuin muka vain kantasuomalainen voisi syyllistyä rasismiin ja vihapuheisiin.

Siltä pohjalta omituinen ja ristiriitainen on myös tuo ajatus, että vihapuheen torjunta lisäisi sananvapautta. Tässä maassa on tavallisten suomalaisten suuta yritetty tukkia ja siinä mielessä sananvapauttamme jatkuvasti loukataan. Se on kuitenkin on äärimmäisen tärkeä ihmisoikeus sekin.

Arvoisat ministerit!

Olenko oikeassa siinä, että te haluatte kokonaan tukkia kansalaisten turvat?

 

RYHMÄPUHEENVUORO:

Arvoisa puhemies!

Ihmisoikeusselonteossa ilmaistaan syvä huoli niin kutsutusta vihapuheesta. Keskityn puheenvuorossani siihen, ja menen suoraan asiaan. Kaikki maahanmuuttopolitiikan arvostelu leimataan tässä maassa kovin helposti vihapuheeksi ja rasismiksi. Poliittiset vastustajat kai pelkäävät, että heidän ajamansa itsetuhoisen löysä maahanmuuttopolitiikka läpivalaistaan ja kerrotaan selkokielellä kansalle, ja sen takia kriitikot pitää yrittää vaientaa keinolla millä hyvänsä. Siinä taistelussa kaikki keinot näyttävät olevan sallittuja, kun älyllinen ja tahallinen epärehellisyys sekä läpimädäntynyt moraali on vallannut mielen.

Kuka sitten sellaisia alhaisia keinoja käyttää? Kuuntele – sellaista harrastat juuri sinä, kollega ja poliitikko, joka sysimustilla vihapuheillasi itse synnytät hysteriaa ja pilaat yhteiskunnan ilmapiiriä ja luulet olevasi hyvä ihminen lyödessäsi kiilaa oman kansan keskuuteen. Minä sanon: sellainen on silkkaa pahuutta ja aivan äärimmäisen moitittavaa toimintaa.

Minä en ole koskaan havainnut vihaa maahanmuuttokriittisten asenteissa vaan pikemminkin hyväntahtoisuutta ja pilkettä silmäkulmassa, mutta olen nähnyt paljon vihaa ja suorastaan mielipuolista raivoa ”suvaitsevaisiksi” ja ”hyviksi ihmisiksi” itsensä mieltävien ihmisten katseissa ja sanoissa. Valehteleminen ja poliittisten toimijoiden mustamaalaaminen näyttää olevan myös valtamedian lempiharrastus – enkö olekin oikeassa, mitä?

Arvoisa puhemies!

Selonteon kehittämislinjaus numero 20 sanoo näin:

”Valtioneuvosto sitoutuu omassa toiminnassaan nollatoleranssiin suhteessa rasistiseen ja muuhun vihapuheeseen.”

No niin. On syytä huolestua vihapuheista, mutta pitää myös fokusoida oikein. On oikein huolestua esimerkiksi niistä karmeista vihapuheista, joita voi kuulla esimerkiksi Euroopan kaduilla mölyävien äärimuslimien fanaattisesta joukosta. On oikein huolestua siitä raivokkaasta rasismista, jota he kohdistavat kaikkiin ei-muslimeihin ja erityisesti juutalaisiin.

Suuri huoli on minulla siitä, että naista alistava primitiivikulttuuri kaikkine lieveilmiöineen on jo rantautunut myös Suomeen. Ruotsi on jo syvällä suossa. Naapurimaan Ruotsindemokraatit ovat heränneet ja herättäneet kansaa. Mutta muut ryhmät haluavat heidät demokratiaa halveksien eristää. Mielisairaaksi on mennyt maailman meno totalitaristisessa monikulttuuri-utopiassa Ruotsissa, sanon minä. Pelkään pahoin, että sama skisma on edessä myös meillä, jos emme ota meitä uhkaavia tekijöitä vakavasti ja tee todellista parannusta asenteissamme.

Arvoisa puhemies!

Nyt on aika avata silmät ja laittaa asiat oikeaan järjestykseen. Meidän on puolustettava todellisia ihmisoikeuksia ja moitittava ankarasti niiden loukkaajia. Valheista ei seuraa mitään hyvää vaan pelkkää kirousta. Ainoastaan totuutta seuraten voimme selviytyä yhtenäisenä kansakuntana tämän maailman mullistuksissa.

Minä toivon teidän heräävän ja palvelevan valkeutta eikä pimeyttä. Siinä itsetutkiskelussanne toivotan teille kaikille Jumalan henkeä ja viisautta.

Puhe eduskunnassa 11.11.2014

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “128. Ihmisoikeusselonteko ja vihapuheet

  1. Ihmisoikeus on kaikilla jakamaton, mutta oikeus asua Suomessa ei ole ihmisoikeuskysymys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.