James Hirvisaari

132. Koulukiusaamisesta

Jätä kommentti

Kiusaaminen yhteiskunnan kaikilla alueilla ja varsinkin koulukiusaaminen olisi vihdoin kyettävä kitkemään juurineen pois. Olen nähnyt paljon koulukiusaamista – ja toisessa ääripäässä kiusaamista sotavammasairaalassa, kun natsihenkinen hoitajaämmä kohtelee äärimmäisen tylysti täysin avutonta, vuoteessa makaavaa sotaveteraania. Paljon kiusaamista on myös työelämässä ja kaikkialla siellä missä ihmisiä on yhdessä huseeraamassa. Erityisesti kun ihmisiä on alisteisessa asemassa, kiusaus valta-aseman väärinkäyttöön on kova.

Valitettavasti ihmisluonto on varsin raadollinen, monien kohdalla jo pienestä pitäen. Pahuus vaanii ja haluaisi valtaansa meidät kaikki. Sodissa mielenmaailman raaistuminen menee aivan äärimmilleen. Minun on valitettavasti hyvin vaikea uskoa ihmisen kehitykseen siinä suhteessa, vaikka valistuksella ja toisaalta kurilla homma saataisiinkin pysymään siedettävällä tolalla.

Ei pidä olettaa, että ihmisluonto olisi itsessään mitenkään hyvä. Ajattelen niin, että empatia ja toisten huomioon ottaminen ei synny ja kehity itsestään. Luulen, että ongelma on syvimmältään hengellinen.

Ikävä kyllä nyky-yhteiskunnassa kurinpito kouluissa on kriminalisoitu. Mielestäni kiusaajat ja muut kouluhäiriköt olisi pantava järjestykseen kovalla kädellä, tarvittaessa karttakepin avulla. Opettajien arvovalta on luhistettu, ja siitä on kiittäminen kaiken tasapäistäviä arvoliberaaleja tahoja.

Sivuhuomautuksena haluan sanoa, että muodikas monikulttuurisuus vain pahentaa tilannetta. Kun luokassa on oppilaina suuri määrä liian erilaisesta kulttuurista peräisin olevia lapsukaisia, ongelmat eskaloituvat ja saavat varmasti aikaan pahoinvointia ja konflikteja. Vaadin opiskelurauhaa kaikille ja kiusaamiselle nollatoleranssia.

 

Julkaistu Uutislähteessä marraskuussa 2014

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.