James Hirvisaari

136. Suuria tunteita

1 kommentti

 

Avioliittoinstituution romuttaminen ei ole niin yksinkertainen asia kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää. Ihmiset kokevat todellista tuskaa ja kaipaavat tunnoilleen rehellisiä tulkintoja. Tässä yksi niistä.

 

”Jos elämän tärkeimpien arvojen päälle syljetään, oksennetaan, kustaan ja paskannetaan, niin pitääkö kaikki ulosteet vain vaieten niellä? EI PIDÄ! Onhan se nyt ihan järjetöntä, että koko yhteiskuntaa muuttava, täysin epätasa-arvoinen poliittinen jyrääminen, jossa ihmisten arvomaailma ja uskonnollinen pyhyyskäsite törkeästi tuhotaan, ei saisi saada tuntojen tulkkeja kansan edustajista? Luojan kiitos James uskaltaa kertoa ääneen sen, mitä meille on tehty! VÄÄRYYTTÄ on tehty, ja se SATUTTAA.

Seksuaalinen suuntautuminen ei tee ketään ihmisenä toista huonommaksi. Jokaisella ON oikeus rakastaa ja solmia myös yhteiskunnan hyväksymä juridinen sitoumus parisuhteen virallistamisesta, jolla kerrotaan ympäröivälle yhteisölle suhteen vakavuus ja oman kumppanin arvostus, samalla kun määritellään perheoikeudelliset vastuut ja oikeudet, perimysjärjestys ja niin edelleen. En halua halventaa ketään ihmistä. Minua suututtaa ja loukkaa se, että avioliiton käsite muutetaan siten, että minun arvoillani, traditioillani ja tunteillani ei ole mitään arvoa. Se mikä minulle oli pyhää ja arvokasta ei painanut mitään sen rinnalla, että homoparit halusivat itselleen minun traditioni. Olen sitä mieltä, että lain edessä yhdenvertaisuus olisi pitänyt löytää sillä tavalla, että avioliiton pyhyyskäsite ei olisi ollut vaarassa. Se olisi ollut täysin mahdollista.

Se, että ilmaisemme tunteitamme rumilla sanoilla, kertoo siitä, miten isosta ja rajusta iskusta oli meille kysymys. Avioliitto oli kaunis ja pyhä. Siinä liikutaan niin lähellä ihmisyyden perusydintä, että siellä pitäisi kulkea höyhenen kevyin askelin, kunnioittaa ja varjella. Sitä ei tehty, vaan meille kerrottiin, että meidän tunteillamme ei ole arvoa, vain homojen tunteilla on. Meille sanottiin, että meidän arvoillamme ei ole väliä, vain homojen arvoilla on. Meitä pilkattiin, meille ilkuttiin – ja sitä jatkettiin myös sen jälkeen, kun meidät oli lyöty. Homoliittojen kannattajat potkivat maassa makaavia, sen arkkipiispan johdolla, jonka olis pitänyt kyetä lohduttamaan niitä, jotka joutuivat evakkoon omista arvoistaan. Vääryydestä syntyy suomalainen raivo.

Kun mikään ei ole pyhää, sitä vastaan käydään kirosanoilla. Kun päälle heitetään lokaa, se viskataan takaisin kaksinkertaisena. Jos kerran haluatte viedä avioliiton väkisin, saatte sen piru vieköön sellaisessa kunnossa, että se ei kelpaa enää kenellekään.”

-MH

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “136. Suuria tunteita

  1. ”Se, että käytän rumia sanoja, johtuu siitä, että minuun on syttynyt ihan oikea viha teitä kohtaan. Te tulette tänne minun seinälleni pilkkaamaan minun oikeuttani pyhyyden kokemukseen ja mitätöitte minun arvoni tilanteessa, jossa koen syvää surua. Tämä kaikki synnyttää tuskaisen vihan, jolle ei edes ole olemassa niin rumia sanoja, että ne pystyisivät sen syvyyttä kuvaamaan. Avoimen pilkan, halveksunnan ja vähättelyn kohtaaminen suuren pettymyksen ja surun hetkellä synnyttää vihaa. Siitä tulee halu lyödä takaisin – ja kun sen voi tehdä vain sanoilla, ne ovat rumia. Ja tiedättekö mitä – ihan kaikki ne ja paljon rumempia te olette myös ansainneet.”

    -MH

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s