James Hirvisaari

140. Homoliitot ja karkkipiispa

2 kommenttia

Eduskunnan homoliittoäänestyksen jälkeen olen pyrkinyt keräämään huomiota vastakkaiselle kannalle, ja erityisesti Twitterissä se viime viikonlopun aikana onnistui ihan huipusti. Olen halunnut härnätä ja tahallisesti ärsyttää, ja niillä keinoin synnyttää keskustelua ja parhaassa tapauksessa pelihousujen repimistä. Harrastan sosiaalisen median täsmätoimintaa. Kirjoitin erittäin provosoivasti ja kovaa kieltä käyttäen. Uskon ihmisten oivaltavan, että intentioni ei ole vihamielinen. Värikäs sanataiteiluni on kokemuksen kautta tarkoin harkittua toimintaa. Toinen mahdollisuus olisi vetää matalaa profiilia, mutta se ei sovi pirtaani; mieluummin joudan hautausmaalle.

Minun on mahdotonta toimia pelkän palautteen perusteella; toimin aina intuition ja näyn perusteella ja kuuntelen tarkasti omaa sisintäni. Totean, että herättäessäni äänekästä harmitusta niissä, jotka eivät ole samaa mieltä kanssani, saan ääneni kuuluviin myös niille, jotka yhtyvät kantoihini. Ja juuri siinä on pointti. Erityisesti olen nyt halunnut tuoda esiin sen hyvin heikosti esillä olleen seikan: kuinka syvästi avioliittokäsitteen tuhoaminen loukkaa konservatiiveja.

Tarkoitus ei ole mitenkään hyökätä vähemmistöjä vastaan vaan antaa palautetta siitä, että ”te itsekkäät liberaalit vähät välitätte meidän tunteistamme”. Itse olen lakivaliokunnassa etsinyt ratkaisua, joka ei loukkaisi ketään, ja lanseerasin viime vuonna pariliitto-käsitteen, jota tuoreiden uutisten mukaan presidenttikin olisi nyt kannattanut. Kirkosta erosi yli 13000 ihmistä viime viikonlopun aikana, mikä on hurja juttu. Karkkipiispa suitsutti homoliittoja ja samalla pyllisti perinteiselle avioliitolle. Kansa reagoi voimakkaalla pahoinvoinnilla.

Pahalle ololle on tärkeää löytää sanoja ja tulkintoja. Pyrin itse olemaan yksi tunteiden tulkki.

Vaadin, että tämmöinen kansaa rajusti jakava asia ratkaistaan kansanäänestyksellä.

 

Julkaistu Uutislähde-lehdessä joulukuussa 2014 törkeästi sensuroituna. Lopetin kolumnisopimuksen siihen paikkaan.

 

KLIKKAA JA TUE JAMESIN VAALIKAMPANJAA!

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “140. Homoliitot ja karkkipiispa

  1. Asian käsittely eduskunnassa jatkuu ensi viikolla. Toisessa käsittelyssä laki voidaan joko hyväksyä tai hylätä. Lain sisältöön ei puututa, koska sisällöstä päätettiin ykköskäsittelyssä. Mutta homoliittolaki voidaan vielä torpata, jos eduskunta niin haluaa. Itse aion vaatia asiasta kansanäänestystä.

  2. No niin, voisitko sinäkin James lopettaa jauhamasta tällaisesta pikkuasiasta kuten homoliitot ja keskittyisit oleelliseen. Minua on kyllästyttänyt koko aihe jo kuukausia. Oletko muuten huomannut että Suomi on menossa kovaa vauhtia vararikkoon? Sellaista tahtia, ettei islamisaatio mitenkään ehdi edelle.

    Ja muita pikkuasioita: miksi Suomessa ei tavallisella kansalaisella ole enää tilaa edes hengittää kuin toisella keuhkolla? Sano nyt sinäkin jotakin tästä pykälälabyrintista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s