James Hirvisaari

146. Likainen teatteri

2 kommenttia

Maahanmuuttokriittistä liikettä yhdistää vain yksi tekijä, ja se on nuivuus. Porukkaa on laidasta laitaan, värikkäitä ja vähemmän värikkäitä persoonia, intensiivisiä ja ekstensiivisiä.

Itse olen värikäs ja ekstensiivinen taiteilijasielu, enkä muuksi muutu.

Olen kautta aikain painottanut sitä, että maahanmuuttokriittisen liikkeen on hyvin tärkeää pitää rintamalinjat ehyinä. Omia joukkoja ei pidä ruveta missään tilanteessa sättimään, olipa siinä vieressä kuka tahansa. Desantti paljastuu omia ampumalla. Petollisia yksilöitä on soluttautunut myös maahanmuuttokriittiseen liikkeeseen.

Se, että Timo Soini ei halunnut/osannut/kyennyt käyttää hyväksi erinäisiä julkisuustemppujani, osoittaa häneltä epäluuloisuuden lisäksi tilannetajun puutetta. Jussi Halla-ahohan joutui myös epäreiluun rökitykseen tankkikeississä. Kansansuosikki Teuvo Hakkarainen lytättiin maan rakoon, koska hän oli aito oma itsensä. Minä taas olen härnännyt toimittajia tahallani.

Sanasia kohuista

Median synnyttämä hihamerkkikohu oli täysin itseni ulkopuolella. Katselin sitä sivusta. Avustajaani en tietenkään erottanut, koska toimintaani ohjaa tinkimätön oikeudentunto. Soini on oikeassa siinä, että en suostu nuolemaan kenenkään persukarvoja. Minua ei media eikä kukaan isokenkä voi hiljentää, koska en ole koskaan ollut luomassa itselleni poliittista uraa. Ainoastaan äänestäjät voivat minut hiljentää, ja jos niin käy, siihen on tyytyminen. Filosofiani mukaan näet kaikella on aikansa ja tarkoituksensa. Minulla ei ole mitään menetettävää. Olen ollut mukana maahanmuuttokriittisessä kansanliikkeessä, ensin perussuomalaisissa ja nyt samalla asenteella muutospuolueessa. Suora ja sataprosenttisen lahjomaton linja jatkuu.

Se, että tamperelainen kansantaiteilija oli vieraanani eduskunnassa oikeaan aikaan, oli ajankohdaltaan tarkoin suunniteltua. Kansantaiteilijan morotus kuului hänen omaan performanssiinsa eikä millään tavoin minun agendaani. Kuvan ottaminen on täysin sivuseikka. Hesarin toimittaja halusi nostaa asiasta kohun. Huumoripläjäyksestä tehtiin haudanvakava asia kuten hihamerkkikeississäkin tapahtui. Siitä oli myös helpointa selvitä samalla tavoin, eli hyväksyä tyynesti täysin järjettömästä ylireagoinnista johtuneet sanktiot. Sitäkin oli helppo katsella sivusta.

Asian käsittely puhemiehen pikaoikeudenkäynnissä oli kuin suoraan DDR:stä. Anteeksipyyntöpaperi oli valmiiksi laadittu. Ei minkäänlaista puolustusta. Sopimus siitä, että tähän käsittelyyn ei palata missään yhteydessä. Olen pahoillani, mutta minä en unohda vääryyksiä. Ymmärsin, että tilanne oli siinä yhteydessä hyvä käsitellä siististi pois. Minä kunnioitan demokratiaa ja kansanvaltaa, mutta väärintekijöitä halveksin. Moitin nyt puhemiestä ala-arvoisesta toiminnasta ja eduskunnan arvovallan murentamisesta ainakin minun silmissäni. Jos performanssin eduskunnassa olisi tehnyt joku punalipun heiluttaja, asiaan ei olisi puututtu luultavasti millään tavoin.

Jytkypuolueen pelko

Kyse oli siis alusta loppuun saakka median harrastamasta perussuomalaisten ahdistelemisesta, johon poliittinen vastustaja sen korkeinta tahoa myöten osallistui. Olihan jytkypuolue kilpailijoilleen vaarallinen poliittinen nouseva voima. Nyt kannatuksen kaikottua PS on pahassa kriisissä, mutta väitän, että minulla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa. En ole edes halunnut heittää kapuloita persujen rattaisiin, sillä olen erittäin ylpeä nykyisestä muutospuolueestani, joka on täynnä fiksuja nuivia toimijoita. Mutta Halla-aho on täysin oikeassa siinä, että heikot gallup-lukemat johtuvat maahanmuuttokritiikin tukahduttamisesta puolueen sisällä. Tuntuu varmasti turhauttavalta toimia puolueessa, jossa kerätyt äänet menevät käytännössä kaikki Soinille, joka mitätöi puolueensa nuivia toimijoita.

Minun henkilöäni vastaan kenelläkään ei liene yhtään mitään, paitsi joillakin rasistihoureissa elävillä antifasisteilla ja viherpunikkitoimittajilla. Nyt olen nimittäin saanut olla täysin rauhassa median kohuilta, vaikka en ole itse miksikään muuttunut enkä toimintaani millään tavoin sordiinoinut vaan pikemminkin päinvastoin. Olen ja saan nykyisessä puolueessani olla aito oma itseni.

Likainen teatteri

Kuluneet pian neljä vuotta ovat olleet hyvin opettavaista aikaa. On käynyt selväksi, että mediakenttä on täysin läpimätä. Oikeusministeriö ja myös oikeuslaitos on poliittisesti korruptoitunut. On aivan karmeaa, että meillä on ollut aiemmin vihreä ja nyt ruotsalainen oikeusministeri. Tuloksena on pelkkää suomalaisten kyykyttämistä ja sananvapauden rajoittamista, politiikan tekemistä oikeuslaitoksen keinoin. Täysin halveksittavaa toimintaa. Eduskunta on melkoinen teatterilaitos, ja valiokunnat pelkkiä kumileimasimia. Puoluekuritetut poliitikot ajavat vain omaa etuaan.

Edustuksellisen demokratian ydinongelma on siinä, että se ennen pitkää nousee edustajien hattuun. Elitisoituneen päätöksenteon painopiste siirtyy Suomen edusta edustajan oman jatkopaikan varmistamiseen.

Nyt tarvitaan Suomen kansaa apuun. Suoraa demokratiaa. Kansanäänestyksiä. Muutosta.

performanssi

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “146. Likainen teatteri

  1. Kuka otti kuvan?

    Jotta kenenkään mieltä ei jäisi kismittämään: en minä ainakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s