James Hirvisaari

149. Venäjä

2 kommenttia

Arvoisa puhemies!

Pienen Suomen ei pidä pullistella Euroopan Unionin selän takana, koska olemme joka tapauksessa Ison Karhun kainalossa. On valitettavaa, että Ukrainan kriisi on johtanut tulehtuneisiin suhteisiin kylmän sodan partaalle ja Venäjän ja Naton sapelinkalisteluun. Varsinkin puheet Suomen Nato-jäsenyydestä pitää haudata nyt syvälle multiin. Suomen on pyrittävä ylläpitämään suhteita itänaapuriin suoraan eikä Euroopan Unionin kautta. Venäjä on meille tärkeä kauppakumppani, ja kaikki talouspakotteet ovat kannaltamme pelkästään haitallisia.

Jotakin kuitenkin pitää ilmapiirin jännittyessä tehdä. Muun muassa ulkomaiselle maanomistukselle pitää saada rajoituksia. Tiemaksut pitää saada käyttöön. Maanpuolustuksen saralla on ryhdistäydyttävä. Huoltovarmuudesta on huolehdittava ja energiataloudessa pitää Suomen olla omavarainen eikä riippuvainen Venäjästä.  Syveneviin kriiseihin on varauduttava ajoissa. Meidän on pidettävä kansamme turvallisuudesta huolta kaikin tavoin.

Arvoisa puhemies!

Suomen on oltava jatkossa korostuneen puolueeton maa ja pysyttävä kaikkien sotilasliittojen ulkopuolella ja säilytettävä erinomaisen hyvät suhteet entisen Neuvostoliiton suuntaan.  Siitä ystävyydestä meillä on pitkä kokemus, ja sitä on Venäjän kanssa nyt jatkettava ja vaalittava.

 

Puhe: Eduskunnan ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista 14.1.2015

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “149. Venäjä

  1. Reblogged this on Kerberos616.

  2. Kun olen lukenut Suomen lähihistorian tapahtumista monia kirjoja, niin kyllä niistä pikemmin käy ilmi ehdoton tarve liittoutua länteen, jottei oltaisi liipaisemella jatkuvasti, ison karhun pullistellessa, kuten aina ennenkin. Viime sodista selvittiin itsenäisinä nipin napin ja oli hilkulla, että oltaisiin osa suurta itäistä naapuria.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.