James Hirvisaari

161. Islam ei salli uskonnonvapautta

2 kommenttia

Kirkko ja Kaupunki 9.02.2015

Pia Jardin vastaukset islamia koskeviin kysymyksiin olivat odotettavia (K&k 28.1.). Itsekritiikkiä ei ole lainkaan, koska hänen näkökulmastaan islam on täydellinen ja Koraani virheetön Jumalan sana.

Olen syntyperäinen muslimi mutta luovuin ”rauhan uskonnosta” ateismiin, olen niin sanottu takfir. Islamissa ovat uskonnosta kääntyneet tasavertaisia murhaajan ja aviorikkojan kanssa. Sharian lain mukaan heitä on rangaistava kuolemalla.

Usein toistetaan mantraa, että islam on rauhan uskonto ja että ”todellisella” islamin uskonnolla ei ole yhteyttä terrorismiin tai islamisteihin. Mutta mikä tuo ”todellinen” islam sitten on ja missä maassa sitä eletään?

Suurimmassa osassa islamilaisista valtioista uskonto ei edistä liberaalia, avointa yhteiskuntaa, vaan luo uhan toisinajattelijoille. Islamistit eivät ole keksineet uutta, vain radikalisoineet nykyisen yleisen käsityksen Koraanin tulkinnasta.

Yleinen käsitys islamin uskonnon opetuksesta myös Suomessa on Koraanin kirjaimellinen noudattaminen ja kielto ajatella kriittisesti. Seurauksena ei väkivaltaisten suurien olemassaoloa voida kieltää, vaan ne on rinnastettava tasavertaiseksi muihin suuriin, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin länsimaisen kasvatuksen näkökulmasta.

Niin kauan kuin uudistus islamissa ei ole mahdollinen, pois Koraanin ja hadithien kirjaimellisesta noudattamisesta, kohti tekstin tulkintaa ja analyysia historiallisessa kontekstissaan, islamistien terrorismia ja Boko Haramin kaltaisia järjestöjä ja kannattajia ei saada torjuttua.

Takfir

http://www.kirkkojakaupunki.fi/kannanotot/islam-ei-salli-uskonnonvapautta

”Siinä vähän faktaa islamista entisen muslimin suusta. On se kumma, kuin näin perustavaa laatua olevien asioiden ymmärryksessä valtaosalla suomalaista on jotain vikaa. Tätä pitäisi pakkoluetuttaa koko kansalle 24/7, kunnes järjen valo syttyisi päässä tai se pää räjähtäisi.” (MJ)

(Poikkeuksellisesti laitoin tänne blogiini muistiin kyseisen lehtiartikkelin)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “161. Islam ei salli uskonnonvapautta

  1. Reblogged this on Kerberos616.

  2. Paras tapa saada ihmiset ymmärtämään islamin todellinen luonne on saada heidät tutustumaan profeetta Muhammedin elämään. Koska hurskaan muslimin on noudatettava Muhammedin esimerkkiä kaikissa asioissa on silmiä avaavaa lukea, minkälaisia tekoja Muhammed elämässään teki. Muhammedin tarinan voi lukea esimerkiksi täältä: http://abdullahsarh.wix.com/muhammedintarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s