James Hirvisaari

168. Ihmisoikeusselonteko – vihapuheet ja islam

6 kommenttia

DEBATTIPUHEENVUORO:

James Hirvisaari /m11 (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Selonteossa vihapuheilla on liikaa painoarvoa, varsinkin kun niillä halutaan tarkoittaa maahanmuuttopolitiikan kritiikkiä, jonka poliittinen eliitti eli umpisokea suvaitsevaisto haluaa tukahduttaa. Jokainen ymmärtää, että ne äärimuslimit, jotka otsasuonet pullistuneena huutavat kuolemaa vääräuskoisille, ovat niitä todellisia vihapuhujia, ja heidän saarnoilleen pitääkin asettaa ehdoton nollatoleranssi. Nyt halutaan kuitenkin hiljentää myös kyseisiä vihasaarnaajia kohtaan osoitettu kritiikki, koska vellihousut pelkäävät islamia.

Arvoisa puhemies! Islam onkin vaarallinen ideologia, joka tuhoaa tämän kansakunnan, jos valtiojohto toimii pelkurimaisesti. Minä en halua kuulla Helsingin kaduilla minkäänlaista uskonnollista karjuntaa, jossa vaaditaan naisten alistamista ja maahan sharia-lakia. Jos maailma olisi terve, islamin harjoittaminen kiellettäisiin varmasti kokonaan.

Arvoisa puhemies! Tässä haukutaan helposti väärää puuta!  (video)

MUUT PUHEENVUOROT:

1. Vihapuheet ja islam

2. Teidän syytänne (26.10.2016 – videota katsottu eri versioina netissä n. 2 milj. kertaa)

3. Saatanan tunarit

James Hirvisaari /m11:  Arvoisa puhemies! Tässä talossa toimitaan tällä hetkellä kansan tahdon vastaisesti liian monella sektorilla. Meillä ei ole kansan valtuutusta tuhota omaa maatamme. Meidät on valittu pitämään suomalaisten puolta muun maailman puristuksessa. Katson, että selonteon vihapuhetta koskevan osuuden perimmäinen tarkoitus on suojata mielipuolista maahanmuuttopolitiikkaamme kritiikiltä. Jätin lakivaliokunnan lausuntoon eriävän mielipiteen, koska selonteossa on vihapuheille annettu liian suuri painoarvo, ja koska maahanmuuton ongelmista puhuminen halutaan umpimielisesti mieltää rasismiksi.

Arvoisa puhemies! Selonteko herätti monia kysymyksiä. Kykeneekö kukaan näkemään ongelmaksi sen, että vihapuheleimoja käytetään poliittisina lyömäaseina ja hyvin yleisesti ilkeimpien vihapuheiden kohteina ovatkin maahanmuuttopolitiikan kriitikot. Lieneekö sellaisia vihapuheita meillä oikeasti edes olemassa, kun vertaamme äärimuslimien harrastamaan karmeaan vihanlietsontaan. Heidän saarnoihinsa kuuluu ilmiselvästi myös vihan tunne, kun sokeauskoisen porukan hermo repeää hulluja kuvittelevien aivojen tyhjälyönneistä. Säkkipimeässä ei järjen valo loista. Nyt tuntuu siltä, että suhteellisuudentaju on pahasti pettänyt.

Mitä sitten tarkoittaa selonteossa vaadittu nollatoleranssi käytännössä, ja kuinka ne kansalaisten suut voitaisiin tukkia? Eikö olisi parempi, että paha olo puretaan ajoissa sanoiksi kuin että paine purkautuu teoiksi? Entä mitä pahaa sananvapauden kannalta on epäkorrektissa retoriikassa? Sekoitetaanko sellainen vihapuheeseen? Ovatko huumori, vitsit ja pilapiirrokset vihapuhetta? Uuden säälittävän yhdenvertaisuuslain mukaan niin taitaa olla tulkittavissa. Esimerkki: Suomalainen, ruotsalainen ja somali kävelivät kadulla. Kuka heistä teki väärin? Sekin taitaa olla kielletty vitsi, koska somalihan se ei ainakaan voinut olla.

Suomalainen, ruotsalainen ja somali kävelivät kadulla. Kuka heistä teki väärin?

Arvoisa puhemies! Minä kritisoin ankarasti islamia, koska siinä kulttuuripiirissä ihmisoikeudet, demokratia, sananvapaus ja tasa-arvo ovat hyvin heikossa jamassa. Islam aiheuttaa vakavaa turvallisuusuhkaa myös Suomessa, kuten juuri äsken keskustelussa kävi ilmi ja käsiteltiin. Sen ilmaiseminen ei ole mitään vihapuhetta, vaikka niin halutaan poliittisista syistä tulkita, ja vaikka moraaliltaan läpimädäntynyt oikeuslaitoksemme rankaisee totuudenpuhujia. Mutta on pakko kysyä: Mitä valtiojohto aikoo tehdä suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi? Onko niin, että vain anteeksipyydellä ja alistua islamin edessä? Minusta se olisi aivan äärimmäisen häpeällinen tie.

Arvoisa puhemies! Islamin invaasio ja terrorismi on ovella, mutta oikeusministeriö hyssyttelee ja syyttää kansalaisia vihapuheista. Sen takia katson, että ainakin siltä osin kyseinen selonteko on leikillisesti sanoen kukkahattuämmien arvoton tekele.

Arvoisa puhemies! Jatkaisin puhetta seuraavassa puheenvuorossani.

James Hirvisaari /m11:  Arvoisa puhemies! Arvoisat kollegat! Te, jotka luulette, että maailma paranee kieltämällä sanoja ja leimaamalla mielipiteet rikollisiksi, kuunnelkaapa tätä hiljaisuutta. Se on täynnä keskisormia. Se ei ole vihapuhetta, se on aitoa puhetta vihaisilta suomalaisilta – kansalta, joka kokee, että sen johtajat ovat heidät pettäneet.

Te vaaditte vastuullisuutta samalla, kun luovutatte Suomen omaisuuden, metsät, maat ja yritykset vieraiden valtioiden omistukseen ja tuotte tänne muukalaisia maan ääristä elämään suomalaisten kustannuksella. Puhutaan ihmisoikeuksista, mutta missä ovat suomalaisten oikeudet? Niin kauan kuin nämä teidän ihmisoikeutenne polkevat Suomen kansan oikeuksia, ne ovat vääryyden asialla ja pahuuden edistäjiä. Ja syyllisiä tulevienkin suomalaisten sukupolvien edessä olette te itse. Te aliarvioitte ihmisen älyä. Te osoitatte ylemmyydentunteenne ja halveksitte tavallisten suomalaisten tunteita. Te olette ajaneet Suomen suohon, ulkoistaneet työpaikat Kiinaan ja Intiaan, tuoneet halvat duunarit Virosta ja laittaneet suomalaiset maksamaan Kreikan velat. Te vieläpä syyllistätte nämä maahan polkemanne ihmiset siitä, että te olette kohdelleet heitä väärin. Ja teidän lääkkeenne on nollatoleranssi ja sensuuri.

Arvoisa puhemies! Valheilla, hyssyttelyllä ja uhkailulla yritetään pakottaa kansalaiset nielemään karvas monikulttuurilääke, joka sekä maistuu pahalle että on myrkkyä. Se myrkyttää totuuden, se myrkyttää oikeudenmukaisuuden, se myrkyttää demokratian ja se tuhoaa yhteiskuntarauhan. Ihmiset joutuvat päivittäin kohtaamaan maahanmuuton aiheuttamia ongelmia omassa elämässään samalla, kun valtiojohto hymyilee imelästi ja sanoo, että tämä on meille vain rikkautta. Kuka voi oikeasti luulla, että sensuuri lakaisee kärjistyvät asenteet maton alle? Miten tyhminä te omia äänestäjiänne oikein pidätte? Ja mikä vielä murheellisempi kysymys: miten halpa tämä maa teille on?

Te olette häpäisseet Suomi-neidon ja sen päälle tuoneet tänne rehellisten suomalaisten kustannuksella eläviä muukalaisia, joista osa syyllistyy suureen osaan maamme raiskausrikoksista. Ja suunta on pahenemaan päin. Sen toteamiseksi ei tarvitse kuin vilkaista Ruotsiin ja Norjaan, jotka ovat ehtineet painua meitäkin syvemmälle suohon. Tapanilan joukkorikastus on tuorein esimerkki väärästä maahanmuuttopolitiikasta, johon te olette syyllisiä.

Arvoisa puhemies! Vihapuhehysterialla on saatu aikaan se, että viranomaiset vaikenevat. Briteissä raiskattiin 1 400 lasta, kun poliisit olivat hiljaa rasismisyytteiden pelossa. Tuoreen uutisen mukaan Oxfordissa on ilmennyt samankaltainen tapaus. Tämä, jos jokin on sairasta. Ja sinä, äläkä vetäydy vastuusta, juuri sinä, suvaitsematon suvaitsija, olet pilaamassa tätä maailmaa ja tämän maailman samalla, kun huulillasi on moraalisen petoksen voitelemia yleviä puheita – ihmisoikeuksista.

Arvoisa puhemies! Jatkaisin puhettani vielä hetken seuraavassa puheenvuorossa.

James Hirvisaari /m11:  Arvoisa puhemies! Selonteosta saa sen käsityksen, että oikeusministeriön mielestä Suomen suurin ongelma on rasistiseksi leimatun suomalaisen kantaväestön harrastama vihapuhe, minkä takia suomalaisten turvat pitäisi muka tukkia. Monikulttuurihurmoksessa fantasioivan suvaitsevaiston mielestä esimerkiksi islamia ei saisi laisinkaan kritisoida, koska monikulttuurisuus on muka aina pelkkää rikkautta esimerkiksi raiskaustilastoista riippumatta. Kuvitellessaan edustavansa hyviä ihmisiä tämä höyrähtänyt eliitti tuhoaa yhteiskunnan henkisellä väkivallalla ja kansalaisten alistamisella. Ruotsikaan ei tänä päivänä ole meille mikään esimerkillinen mallimaa vaan tulevaisuuden kauhukuva, jota Suomen ei pidä jäljitellä vaan kavahtaa. Sen tähden kaikki haittamaahanmuutto olisi torpattava ja viime kädessä kansanäänestyksen keinoin.

Arvoisa puhemies! Lakivaliokunnan lausuntoon jättämääni eriävään mielipiteeseen kirjasin, että selonteon laatineen perus- ja ihmisoikeusyhteyshenkilöiden verkoston muodostamisessa on ollut tasa-arvo-ongelma eli vaatimus sukupuolikiintiöstä ei ole täyttynyt. Se oli siis naisvaltainen. Verkoston asettamispäätöksessä ei ole noudatettu naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain säännöksiä toimielimen kokoonpanosta, mikä myös verkoston asettamista koskevassa 13.6.2012 päivätyssä muistiossa todetaan. Tältä pohjalta ei ole mikään ihme, että vihapuhetematiikka on saanut selonteossa kovin suuren painoarvon, ikään kuin kantaväestön väitetty rasismi olisi suurikin ongelma Suomessa. Hämmästelen vain sitä, että tämmöinen vääristymä menee kumileimasinvaliokunnissa mennen tullen läpi.

Arvoisa puhemies! Lopetan presidentti Kekkosen legendaarisiin sanoihin, jotka osoitan kaikille politiikan helppoheikeille ja pellehermanneille, sananvapauden rajoittajille ja jotka ovat luultavasti myös viimeiset sanani tältä paikalta tällä eduskuntakaudella: ”NANATAAS TIRANUT!”

Eduskunnassa 12.3.2015 käyty keskustelu löytyy täysistunnon pöytäkirjasta

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

6 thoughts on “168. Ihmisoikeusselonteko – vihapuheet ja islam

 1. Teuvo Hakkarainen /ps: Arvoisa puhemies! Pikkusen otan kantaa tuohon vihapuheeseen, mitä on käyty tuolla. Nyt oli joukkoraiskaus tuolla Tapanilassa, ja siitä sitten uutisoitiin – ensimmäiset uutiset olivat Hesarissa ja Iltalehdessä muistaakseni – että ulkomaalaistaustainen ryhmä oli tehnyt tämän. Sitten vähän ajan päästä poistettiin sieltä se, että se on ulkomaalaistaustainen ja niin edelleen. Nämä kätketään. Ei voida puhua enää rehellisesti, miten asiat ovat. Tällä tavalla nämä rikokset peitetään tuon nimikkeen ”vihapuhe” alle. Miksi ei voi sanoa niin kuin asiat ovat? Sanommehan me täällä Suomessakin esimerkiksi pohjalaisia puukkojunkkareiksi, lappalaisia heinäkengiksi ja savolaisia kieroiksi ja vaikka mitä, eikä siitä kukaan suutu, mutta tuntomerkit kyllä tulee. – Mutta näissä tapauksissa ei sitä saa tehdä.

  Sitten vielä semmoinen juttu: Tulin tänne eduskuntaan, käytin n:llä alkavaa sanaa, joka oli minun Aapisessa. Siitä jopa tasa-arvovaltuutettu nosti maitonsa, koska oli kysymyksessä vihapuhe. Tuomitaan nyt se Aapinen ensin ja sitten vasta minut, joka sitä vahingossa käytin. Vahingosta rangaistaan, mutta sitä vastoin tänne tulee saarnaamaan joku ja sanoo, että kohta liehuu islamin lippu Eduskuntatalon lipputangossa. Tämäkö ei ole vihapuhetta? Tämmöiset saa kyllä hillua. Mutta jos minä olen 40 vuotta sitten oppinut Aapisesta kirjoittamaan ja lukemaan ja käytän sitä sanaa, jonka olen oppinut silloin, minut tuomitaan kyllä välittömästi siitä. Elikkä tämä on mädännäisyyttä jos mikä.

  Mika Niikko /ps: Arvoisa puhemies! Näitä puheita kuunnellessa tulee tietenkin mieleen se, että kyllähän meillä Suomessa on totta, että meillä on hiukan joskus vihapuhehysteriaa, sillä me hyvin äkkiä haluamme tukkia erimieltä olevien henkilöiden suut. Sitten toisaalta kuitenkin sitä jonkun tasoista radikaalista vihapuhetta esiintyy joissain ryhmissä, joihin kuitenkaan ei oikeastaan osata tai pystytä puuttumaan tai uskalleta puuttua.

  Se, mikä tässä Suomessa alkaa olla ehkä tulevaisuudessa harvinaista, on se, että sananvapaus rajoittuu pian vain eduskuntaan, näiden seinien sisäpuolelle. Meillähän on perustuslaissa turvattu sananvapaus, ja kansanedustajaa ei voi asettaa sanoistaan syytteeseen. Siinä mielessä toivottavasti tulevaisuus ei ole niin synkkä kuin täällä olemme välillä kuulleet, että pitää pyrkiä eduskuntaan päästäkseen puhumaan ilman syytepelkoa.

  Arvoisa puhemies! Uskon kuitenkin siihen, että kun sana on vapaa, mielipiteitä vaihdetaan ilman tahallista toisen henkilön leimaamista, niin sen meidän yhteiskunta kestää.

 2. James Hirvisaari /m11: Arvoisa puhemies! Haluan vain mainita, että Suomen kelvoton maahanmuuttopolitiikka on ollut syynä siihen, että meilläkin on nyt noussut islamilaisen terrorismin uhka. Ja valitan sitä, että Suomen oikeusjärjestelmä on vainonnut niitä kriitikoita, jotka ovat asiasta jo ajat sitten varoittaneet, muiden muassa Jussi Halla-ahoa ja allekirjoittanutta.

  Sitten puhutaan vierastaistelijoista. On muuten harvinaisen vastenmielinen nimitys niille raakalaisille. Mielestäni sellaiset demonit eivät ansaitse minkäänlaista sotasankarin kunnioitusta. Ei se ole edes sotaa vaan karmeaa terrorismia. Suomessa kainostellaan, mutta esimerkiksi Hollannin pääministeri sanoi rohkeasti juuri hirviömäisen pahuuden edessä hitustakaan nöyristelemättä, että noiden vierastaistelijoiden on parempi joutua teurastetuiksi kuin palata Hollantiin. Mielestäni hyvin sanottu, mutta vieraskorea Suomi alistuu ja vaikenee raakuuden edessä ja korkeintaan pyytelee anteeksi.

  Arvoisa puhemies! Minä luulen, että tulen kannattamaan edustaja Yrttiahon esitystä äänestysnapillani.

  Koulutusyhteistyö Irakissa – Puheenvuoro eduskunnassa 12.2.2015

 3. Olen samaa mieltä kanssasi islamistien hyysäämisestä Suomessa. Mona Waltter Ruotsista on antanut hyviä kannanottoja entisenä muslimina nykyislamista. Jos kiinnostaa, niin google-haulla löytyy.

  Hyvin ovat sijoittuneet Suomeen ja Ruotsiin kristityt pakolaiset vainon kohteena olevat Syyriasta. He ovat lukutaitoisia, eivätkä ole täällä muuttamassa valtarakenteita. Heitähän islamistit tappavat, koska nämä eivät luovu uskosta, ja islamistien mielestä nämä kristityt saastuttavat arabien pyhän maan.

  Kiitos, että olet selväsanainen ja uskallat sanoa totuuden. Siunausta sinulle ja menestystä vaalityössä

 4. Hienoa James (sekä Hakkarainen ja Niikko)!!! Aivan loistavaa puhetta. Onkohan tuo Youtubessa jossain?

  • Kiitos! 🙂 Lisäsin artikkelin alkuun tuubivideot.

   • Hyvä James toivottavasti pääset läpi vaaleissa itse kuulun Hki vaalipiiriin ja löysin puolueestasi sopivan ehdokkaan Uskomaton hiljaisuus poliitikoilla ja lehdistön edustajilla isis petojen ja raiskaaja somalien kohdalla pakoitti kirjoittamaan miten voi olla että isis pelkureitten vuokratuet ja työttymyysturvaa maksetaan heidän ollessa raiskaamassa murhaamassa ja kiduttamassa kristittyjä ja muita syyttömiä eihän työtön Suomalainenkaan saa ilmoittamatta lähteä ulkomaille eli kivan murharetken jälkeen kalasatamaan 1500 euron vuokraasuntoon lepäilemään ja suunnittelemaan mitähän kivaa keksisi Suomalaisille vääräuskoisille kostettavaksi kun on niin väärin kohdeltu eikä kukaan sano eikä välitä edukunnassa ettei puolue menetä ääniä vaaleissa rasismin takia hyi saatana nyt kova meteli ja kansa liikkeelle että muslimit ja täällä 25vuotta loisineet somalit saadaan hevon v…..n ennen kun on myöhäistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s