James Hirvisaari

194. Skandaali eduskunnassa

4 kommenttia

(MV-lehti 7.9.2015)

James Hirvisaari haluaa paljastaa MV:n lukijoille mitä eduskunnassa tapahtui

Melkoisen rankka juttu, sanoisi MV:kin tähän.

MV julkaisee tämän alla olevan kirjoituksen James Hirvisaaren pyynnöstä, siihen mitään lisäämättä tai muuttamatta.

ALUSTUS

Kyse on taannoisesta tapauksesta, kun tamperelainen superhumoristi, kansantaiteilija ja ekstreme-kriitikko Seppo Lehto oli vieraanani eduskunnassa, ja otin hänestä kuvan lehterillä, mitä yleensä kaikilla vierailla on tapana toivoa. Seppo tietenkin kuvassa “morotti”, kuten hän aina tapansa mukaan tekee provokatiivisesti joka paikassa. Provosointi ei ole Sepon toinen luonto vaan ensimmäinen.  Media nosti asiasta kohun, ja kuvan takia Timo Soini erotti minut puolueestaan, mutta se on tässä nyt sivuseikka.

Kutsuin Sepon vieraaksi erityisestä syystä, koska kyseisellä viikolla käsiteltiin rikoslain muutosta kunnianloukkausrikosten lieventämiseksi. Seppohan on monien mielestä oikeusmurhan uhri ja saanut läpän heitosta internetissä 2v 5kk EHDOTONTA vankeutta. Olen pitänyt sitä täysin kohtuuttomana rangaistuksena. Lisäksi hän joutui maksamaan mm syyttäjilleen ja tuomareilleen aivan järjettömiä summia “henkisistä kärsimyksistä”. Siitä on luettavissa blogissani (tämä vain taustatietona):

http://jam.pp.fi/blogi/46.htm

Olen anonut silloisen kollegan Pertti “Veltto” Virtasen kanssa Lehdolle presidentin armahdusta, ja päätös asiasta tulee aivan näinä päivinä. Mutta Sepon armahdusanomuskin on toinen juttu (eli tämäkin vain taustatietona):

https://jameshirvisaari.wordpress.com/2015/02/06/159-armahdusanomus/

MUTTA TÄSSÄ SE ITSE ASIA

Minä sain tuolloin puhemies Eero Heinäluomalta huomautuksen, että otin kuvan “natsitervehdyksestä”. Se, kuinka asia käsiteltiin, EI kestä päivänvaloa. Olen siitä toki blogeissani jo maininnut, mutta mikään media ei tietenkään ole halunnut asiaa noteerata millään tavoin.

Median nostettua tervehdyksestä kohun, puhemies määräsi eduskunnan turvallisuuspäällikön hakemaan minut työhuoneestani kuvaannollisesti niskasta kiinni pitäen eli melko tylysti ja tervehtimättä. Kuljettiin sitten yhdessä pitkin käytäviä pikaoikeudenkäyntiin puhemiehen huoneeseen, jossa olivat valmiiksi läsnä:

Puhemies Eero Heinäluoma
1. varapuhemies Pekka Ravi
2. varapuhemies Anssi Joutsenlahti
Pääsihteeri Seppo Tiitinen
Lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola
Turvallisuusjohtaja Jukka Savola

Puolustusasianajajaa minulla ei ollut.

Puhemies piti vakavan puhuttelun, muut olivat hipi hiljaa. Eteeni annettiin VALMIIKSI LAADITTU anteeksipyyntöpaperi, johon vaadittiin allekirjoitusta.

Seurasin tilannetta ikään kuin sivusta ja ulkopuolisena ja samalla aivan äimän käkenä, että tämmöistäkö eduskunnan arvovallan häpäisyä Suomessa harrastetaan. Halusin tilanteen rauhoittuvan, joten ilman muuta suostuin helposti kaikkiin esitettyihin vaatimuksiin.

Puhemies vahvisti painostusta antamalla ymmärtää, että anteeksipyyntöpaperi olisi parasta allekirjoittaa, jotta ei tarvitsisi mennä kovempiin toimenpiteisiin. Siinä vaiheessa kysäisin lainsäädäntöjohtajalta, että eduskunnastako ollaan erottamassa, mutta hän tiesi kertoa, että edustajilla on kansalta on niin vahva mandaatti, että sellainen ei ihan helposti tule kysymykseen.

ETEENI LAITETTU VALMIS PAPERI OLI TÄMÄ – PAKOTETTU ANTEEKSIPYYNTÖ:

(Vaatimuksiin kuului, että kirjoitan aiheesta (tämän likaisen teatterin mukaisesti) blogiini, ja niin teinkin:
http://jam.pp.fi/blogi/295.htm )
_ _ _

Puhemiehelle

Syyskuun 27. päivänä 2013 eduskunnassa vieraanani ollut Seppo Lehto teki natsitervehdyksen istuntosalin yleisölehterillä. Otin tervehdyksestä valokuvan.

Ymmärrän nyt toimineeni väärin. Tuomitsen natsismin enkä hyväksy sitä missään muodossa. Pyydän anteeksi tapahtunutta.

Hyväksyn puhemiehen minulle antaman perustuslain 31 §:n mukaisen huomautuksen. Kunnioitan eduskuntaa instituutiona enkä halua sitä loukata.

Jatkossa otan täyden vastuun eduskunnassa luonani vierailevista henkilöistä ja kerron heille eduskuntakäyttäytymisen säännöt.

3.10.2013
James Hirvisaari
Kansanedustaja
_ _ _

Tuo siis EI ollut itse laatimani paperi.

Puhemies luki huomautuksen täysistunnossa:

https://www.youtube.com/watch?v=Jn4JBlHQw70

Huomautusta seurasi eduskunnan tiedote:

_ _ _

EDUSKUNNAN TIEDOTE 3.10.2013 (perustuu siis valheeseen)

“Puhemies antoi huomautuksen edustaja Hirvisaarelle

Puhemies Eero Heinäluoma antoi torstaina perustuslain 31 pykälän nojalla huomautuksen kansanedustaja James Hirvisaarelle.

Edustaja Hirvisaaren vieraana 27.9.2013 ollut Seppo Lehto teki natsitervehdyksen eduskunnan istuntosalin lehterillä. Edustaja Hirvisaari otti tilanteesta valokuvan.

Tällainen toiminta on täysin sopimatonta niin eduskuntavieraalle kuin kansanedustajalle. Natsismi aiheutti kuuden miljoonan juutalaisen kuoleman ja Euroopan historian suurimman tragedian II maailmansodan muodossa.

Puhemies on keskustellut tapahtuneesta edustaja Hirvisaaren kanssa. Keskustelun jälkeen edustaja Hirvisaari on toimittanut puhemiehelle kirjelmän, jossa sanoo ymmärtävänsä, että on toiminut väärin. Hän pyytää anteeksi tapahtunutta ja hyväksyy puhemiehen hänelle antaman huomautuksen. Hirvisaari tuomitsee natsismin eikä hyväksy sitä missään muodossa. [Minä siis EN toimittanut puhemiehelle mitään kirjelmää, vaan pikaoikeudenkäynnissä sellainen eteeni välittömästi laitettiin ja vaadittiin sen allekirjoitusta.]

Hän lupaa kunnioittaa eduskuntaa instituutiona eikä loukata sitä. Hän ottaa jatkossa täyden vastuun eduskuntavieraistaan ja kertoo heille eduskuntakäyttäytymisen säännöt.

Seppo Lehto ei ole jatkossa tervetullut eduskuntaan.”
_ _ _

Ymmärrän, että puhemiehen vaimo oli sairaana ja kuoleman kielissä ja varmasti sen takia puhemies oli poissa tolaltaan ja kykenemätön tasapainoiseen harkintaan. Jonkin ajan kuluttua vaimo kuolikin.

Mielestäni puhemies DDR-stasimaisella toiminnallaan kuitenkin itse häpäisi eduskunnan arvovallan langetessaan selkeästi poliittisiin ja mielivaltaisiin tuomiotoimenpiteisiin.

— Poistettu alkuperäiseen viestiin sisältynyt mauton kappale —

Tämä tarina on varmasti tosi.

Ystävällisin terveisin

James Hirvisaari

PS. Ainoa paperin kohta, joka oli omaa tekstiäni, oli tämä: “Kunnioitan eduskuntaa instituutiona enkä halua sitä loukata.” Halusin sen sinne lisättävän.

 

Nämä haistatukset kohdistuvat mätäpaiseeseen, eivät eduskunta-instituutioon.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

4 thoughts on “194. Skandaali eduskunnassa

  1. Kiitän MV-lehteä kirjoitukseni julkaisemisesta. Läpimätä valtamedia vaikenee.

  2. James ja toimittelijat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s