James Hirvisaari

223. Anteeksipyyntö

1 kommentti

Pyydän nöyrimmin anteeksi Suomen kansalta sitä, että olen kehottanut äänestämään perussuomalaisia ja tulemaan mukaan perussuomalaisten toimintaan.
Vilpittömästi uskoin siihen, että puolue ja sen puheenjohtaja olisivat olleet aidosti Suomen kansan asialla.
Lähdin itse tukemaan kansanliikettä liittymällä puolueeseen noin 2006, ja asetuin ehdokkaaksi kuntavaaleihin vuonna 2008 vain siksi, kun muita ehdokkaita ei puolueella silloin kunnassa ollut.
Pääsin Asikkalan kunnanvaltuustoon äänikuninkaana. Kuningattarella oli yksi ääni enemmän.
Perustin tyhjästä Asikkalaan paikallisyhdistyksen, jonka jäsenmäärä nousi nopeasti 30:een.
Osallistuin puolueen piiritoimintaan ollen pari kautta varapuheenjohtajana Hämeen vaalipiirissä.
Asetuin pyydettäessä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin vuonna 2011, ja yllätyksekseni pääsin läpi vieläpä huikealla äänimäärällä (5500), joka oli kaikkien puolueiden ehdokkaista yhdeksänneksi suurin koko vaalipiirissä. Vaaliteemana oli tietenkin maahanmuutto.
Kuntavaaleissa 2012 saimme Hämeen vaalipiirin parhaan tuloksen, ja olimme Asikkalan kunnanvaltuustossa kolmanneksi suurin ryhmä.
Samanlaista kehitystä ilmeni lahjakkaiden toimijoiden ansiosta joka puolella Suomea. Päijät-Häme oli maakuntana kannatuksen suhteen kuitenkin aivan eturivissä.

Sininen: PS suurin puolue

Suomen ansioitunein maahanmuuttokriitikko Jussi Halla-aho aikoinaan innoitti minut mukaan poliittiseen toimintaan. Tiedän, että samoin on asiainlaita ollut monien muiden aktiivisten perussuomalaisten kohdalla. Suuri joukko ihmisiä näki, että haitallinen maahanmuutto tulee vielä suureksi ongelmaksi maallemme ja kansallemme tulevaisuudessa. Me tavalliset ihmiset halusimme olla osaltamme torjumassa vahingollista suuntausta, ja halusimme asettua tukemaan puolueen kansallismielistä linjaa ja lupaavaa ohjelmaa.
Puolueen puheenjohtaja kuitenkin suhtautui meihin kaikkiin puolueen maahanmuuttokriittisiin toimijoihin aivan alusta lähtien erittäin kielteisesti ja epäluuloisesti, meitä halveksien ja meitä mitätöiden.
Hän rankaisi kaikkia maahanmuuttokriittisiä kansanedustajia huomautuksilla ja varoituksilla, erottamisilla ja vähintäänkin puhutteluilla. Se oli hyvin omituista, sillä hän kohdisti sanktionsa eduskuntaryhmänsä takuuvarmasti kaikkein lojaaleimpiin henkilöihin. Samaa tapahtui myöhemmin kenttätasolla: moni lahjakkuus onkin joutunut aivan typeristä syistä erotetuksi puolueesta. Puoluejohto on toiminut typerästi eli pomppinut täysin mediapillin tahdissa.
Miksi pyydän anteeksi?
Lienee jo tähän mennessä käynyt jo kaikille selväksi, että puolueen puheenjohtaja on itsevaltias diktaattori, joka on vähät välittänyt mistään muusta kuin omasta edustaan. Kaikki arvot on myyty ja takit käännetty ja lupaukset petetty ja jopa vankimmat kannattajat hyljätty.
Minä itse vilpittömästi uskoin perussuomalaisiin ja Timo Soiniin. Tänään aidosti kadun tyhmyyttäni ja sinisilmäisyyttäni, ja sen tähden pahoittelen sitä, että olen pyytänyt ja houkutellut puolueen toimintaan monia hienoja ihmisiä, joiden tukea ei puolue eikä varsinkaan sen puheenjohtaja todellakaan ansaitse.
En tiedä, kuka Timo Soinin mielen myrkytti, mutta uusien puoluekannatuksen madonlukujen pohjalta arvelen, että Soini on myrkyn pohjaan saakka niellyt ja rupeaa nyt tekemään kituliasta kuolemaa puolueensa kanssa.
Minä en niihin hautajaisiin osallistu, enkä kehota ketään muutakaan niihin surujuhliin osallistumalla itseään häpäisemään.
Sen verran olen oppinut.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “223. Anteeksipyyntö

 1. Kaikki on anteeksiannettu. Lähetän sinulle, joka olet harvinaisen valveutunut oheisen artikkelin Euroopan kaksinaamaisuudesta. En tiedä, jos kiinnostaa. Jos kiinnostaa, niin luepa. Lähde on järjestöltä Livets ord-järjestöltä. EUROOPPA PYYTÄÄ ISRAELILTA TIETOTAITOA TERRORISMIN TORJUMISEKSI

  Muutama viikko sitten EU antoi jäsenvaltioilleen uuden direktiivin lopettaa Juudeasta ja Samariasta (Länsirannalta) tulevien tuotteiden merkitsemisen Israelista tuleviksi. Sunnuntaina pääministeri Benjamin Netanjahu vastasi katkaisemalla kaikki yhteydet EU: hun kysymyksissä, jotka liittyvät rauhanprosessin, joka ei käytännössä muutenkaan etene. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Israel jokin aika sitten vetäytyi EU:n tieteellisen tutkimuksen ohjelma Horisontti 2020:sta jouduttuaan erimielisyyksiin projekteista siirtokunnissa ja kun Israel tänä kesänä torjui Ranskan ehdotuksen antaa YK: n turvallisuusneuvoston valvoa rauhanneuvotteluja – mainitaksemme vain muutamia ristiriitoja.

  Mutta Pariisin ilmastokonferenssissa maanantaina olisi voinut luulla, että Israel oli koko shown tähti. Paikalla olleista 150 valtionpäämiehestä Benjamin Netanjahu tapasi lähes kaikki merkittävimmät, ja lisäksi monia vähemmän keskeisiä Ranskasta, Intiasta, Venäjältä, USA:sta, Japanista, Saksasta, Australiasta, Kanadasta, Mongoliasta ja Kreikasta, vaikka Israelin pääministeri oli Pariisissa alle 24 tuntia. Toisaalta EU: n ulkopolitiikan lähettilään, Frederican Mogherinin kanssa ei syntynyt muuta kontaktia kuin kylmä kädenpuristus käytävällä.

  Liiketoiminnassaan Israel on yhä enemmän kääntymässä itään, kohti Intiaa ja Kiinaa. Viime vuonna Israelin kaupankäynti Aasian kanssa ylitti Yhdysvaltojen kanssa käydyn kaupan ja ylsi toiseksi, vaikka Eurooppa johtaakin yhä reilusti. Talousministeri Naftali Bennetin mukaan kaupankäynti aasialaisten kanssa on paljon mutkattomampaa, koska he eivät anna arabien painostuksen vaikuttaa itseensä. Heitä kiinnostaa, mitä Israelilla on tarjota hi-techissä, teknologiassa ja innovaatioissa.

  Kommentti: Suuri valkoinen valvontailmapallo, joka pysytteli valtionjohtajien yllä Pariisissa, on osasyy sille, miksi ”kaikki” halusivat puhua Netanyahun kanssa. Ilmapallo edustaa sekä Israelin teknologiaa ja innovaatioita että sen asiantuntemusta terrorismin torjunnassa. Pariisissa 13. marraskuuta tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen Ranskan presidentti Francois Hollande otti välittömästi yhteyttä Netanjahuun ja pyysi apua terrorismin torjuntakeinojen muodossa. Hän ei ollut yksin; tiedustelu-, turvallisuus- ja terrorisminvastaiset joukot eri puolilta maailmaa ovat jo vuosia saapuneet Israeliin, saaneet koulutusta, harjoitelleet yhdessä israelilaisten kanssa ja ottaneet oppia siitä laajasta kokemuksesta, jota juutalaisvaltiolla on terrorismin torjunnassa.

  Niistä valtion johtajista, jotka kävivät vakavampia keskusteluja Netanjahun kanssa, jotkut olivat ensisijaisesti kiinnostuneita terrorin torjunnasta, toiset Israelin innovaatioista, lääketieteestä, teknologiasta, maataloudesta, ja sitten oli niitä, jotka halusivat puhua tärkeän sotilasvallan kanssa, joka on myös yksi harvoista Lähi-itää nykyään vakauttavista valtioista. Joten tässä mielessä Netanyahu oli suosittu.

  Ja sitten on kolikon toinen puoli, joka paljastaa erityisesti Euroopan valtioiden tekopyhyyden. Eurooppa on jo vuosikymmeniä tuominnut Israelin sen ”suhteettomasta voimankäytöstä”. He ovat olleet haluttomia tuomitsemaan terroritekoja israelilaisia vastaan ja jopa ehdottaneet Hamasin poistamista terroristijärjestöjen luettelosta; he ovat pakottaneet Israelin vapauttamaan terroristeja vankiloista; he vaativat Israelia lopettamaan tavaroiden viennin kontrollin Hamasin hallinnolle Gazassa ja he pyytävät Israelia poistamaan tarkistuspisteet ja turvapuomit ja purkamaan turva-aidan.

  Politiikan puolella Eurooppa pidättäytyy äänestämästä Israelin puolesta tai jopa äänestää sitä vastaan ratkaisevissa äänestyksissä, jotka johtavat Israelin tuomitsemiseen YK:ssa. He ovat ottaneet käyttöön Israelia syrjivän merkintäkäytännön siirtokuntien tuotteille, mikä on niin lähellä boikotointia kuin olla voi. He ovat omaksuneet palestiinalaisarabien iskulauseita, mitä tulee alueen tulevaisuuteen, viittaamalla ”vuoden 1967 rajoihin”. He kieltäytyvät hyväksymästä edes Länsi-Jerusalemia osaksi Israelia vaatiessaan Itä-Jerusalemista ”Palestiinan” pääkaupunkia. Mutta he julkeavat pyytää oppia Israelin innovatiivisesta ajattelusta ja ostaa viimeisimpiä hi-tech -tuotteita.

  Israel ei pyydä Eurooppaa tinkimään moraalisista periaatteistaan ja käymään kauppaa vastoin omaatuntoaan. Kenenkään ei pitäisi käydä kauppaa juutalaisvaltion kanssa vain koska sillä on parhaat tuotteet – mutta tämän lisäksi Israel on konfliktin moraalinen osapuoli. Jerusalem haluaisi kovasti Euroopan omaksuvan moraalisen kannan konfliktiin palestiinalaisarabien kanssa. Juuri moraalisen selkeyden puute tulee niin ilmeiseksi, kun Eurooppa käyttää Israelin tietotaitoa ja menetelmiä taistelussa terroria vastaan omissa maissaan, mutta kieltää Israelia käyttämään samoja menetelmiä omia hyökkääjiään vastaan.

  Terveisin Katri Pouri

  Katri Pouri Kauniinilmankuja 5 A 3 00990 Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.