224. Itsenäisyyspäivänä – Minun tulevaisuuden Suomeni

Minun tulevaisuuden Suomeni on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jossa vallitsee länsimainen vapaus ja siihen kuuluvat arvot: demokratia, sananvapaus, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, ihmisoikeudet, naisten ja lasten oikeudet, eläinten oikeudet, seksuaalivähemmistöjen ja vammaisten oikeudet sekä uskonnonvapaus. Tulevaisuuden Suomessani vallitsee länsimainen oikeuskäsitys, ja siinä on vahva sosiaalinen turvaverkosto ja kaikkia kansalaisia yhtäläisesti kohteleva terveyspalvelujärjestelmä.

Se on moniarvoinen yhteiskunta, joka ei kuitenkaan ole monikulttuurinen. Etnisesti se voi olla hyvinkin monimuotoinen, mutta kulttuuri on suomalainen. Suomessani on voimakas kansallinen identiteetti, ja myös suomen kielen merkitys on vahva. Kansainvälinen vuorovaikutus on vilkasta, ja maamme on teknologisen kehityksen ja erityisesti tietoteknisen osaamisen huipulla. Suomi on maa, joka pitää hyvät ja puolueettomat suhteet kaikkiin maailman maihin oman itsenäisyytensä ja kristillisen arvopohjansa säilyttäen.

Tulevaisuuden Suomeni on turvallinen yhteiskunta, joka on kyennyt torjumaan hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena syntyvät lieveilmiöt. Se on kannustava ja yleisilmapiiriltään ystävällinen yhteiskunta, jonka kansalaiset ovat terveellä tavalla ylpeitä itsestään ja toisistaan.

Tulevaisuudessakin Suomessa hurrataan yhteen ääneen ”Hyvä Suomi!” maan menestyessä urheilukilpailuissa. Kansalaiset tiedostavat entistä syvemmin toisiaan yhdistäviä tekijöitä, kuten äidinkieli, isänmaa ja kaunis luonto, kristilliset traditiot (jos ei erityisen hengellisesti niin ainakin kulttuurillisesti), urheilu, Sibelius, sauna ja sisu, kulttuuri ja kansanluonne.

Tulevaisuuden Suomessani kaikenlainen ihmisten vuorovaikutus yhä vain lisääntyy, ja informaation kulkeminen on vapaata ja nopeaa, luotettavaa ja esteetöntä.

Tulevaisuuden Suomeni on onnellisten ja hyväntuulisten ihmisten maa. Vähän niin kuin Päijät-Häme ja Asikkala ovat jo nyt. Tai olivat ennen mutavyöryä.

 

(Kirjoitus on toisinto blogistani vuodelta 2011 – vain viimeinen lause lisätty)
http://jam.pp.fi/blogi/109.htm

Yksi vastaus artikkeliin “224. Itsenäisyyspäivänä – Minun tulevaisuuden Suomeni”

  1. Katri Pouri avatar
    Katri Pouri

    Hyvää itsenäisyyspäivää! Teologian ylioppilaalle haluan vanhemman polven edustajana muistuttaa, että tämä kaikki hyvä, josta kirjoitit, tapahtuu, kun siunaamme Israelia ja kunnioitamme Jumalaa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.