James Hirvisaari

224. Itsenäisyyspäivänä – Minun tulevaisuuden Suomeni

1 kommentti

Minun tulevaisuuden Suomeni on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jossa vallitsee länsimainen vapaus ja siihen kuuluvat arvot: demokratia, sananvapaus, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, ihmisoikeudet, naisten ja lasten oikeudet, eläinten oikeudet, seksuaalivähemmistöjen ja vammaisten oikeudet sekä uskonnonvapaus. Tulevaisuuden Suomessani vallitsee länsimainen oikeuskäsitys, ja siinä on vahva sosiaalinen turvaverkosto ja kaikkia kansalaisia yhtäläisesti kohteleva terveyspalvelujärjestelmä.

Se on moniarvoinen yhteiskunta, joka ei kuitenkaan ole monikulttuurinen. Etnisesti se voi olla hyvinkin monimuotoinen, mutta kulttuuri on suomalainen. Suomessani on voimakas kansallinen identiteetti, ja myös suomen kielen merkitys on vahva. Kansainvälinen vuorovaikutus on vilkasta, ja maamme on teknologisen kehityksen ja erityisesti tietoteknisen osaamisen huipulla. Suomi on maa, joka pitää hyvät ja puolueettomat suhteet kaikkiin maailman maihin oman itsenäisyytensä ja kristillisen arvopohjansa säilyttäen.

Tulevaisuuden Suomeni on turvallinen yhteiskunta, joka on kyennyt torjumaan hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena syntyvät lieveilmiöt. Se on kannustava ja yleisilmapiiriltään ystävällinen yhteiskunta, jonka kansalaiset ovat terveellä tavalla ylpeitä itsestään ja toisistaan.

Tulevaisuudessakin Suomessa hurrataan yhteen ääneen ”Hyvä Suomi!” maan menestyessä urheilukilpailuissa. Kansalaiset tiedostavat entistä syvemmin toisiaan yhdistäviä tekijöitä, kuten äidinkieli, isänmaa ja kaunis luonto, kristilliset traditiot (jos ei erityisen hengellisesti niin ainakin kulttuurillisesti), urheilu, Sibelius, sauna ja sisu, kulttuuri ja kansanluonne.

Tulevaisuuden Suomessani kaikenlainen ihmisten vuorovaikutus yhä vain lisääntyy, ja informaation kulkeminen on vapaata ja nopeaa, luotettavaa ja esteetöntä.

Tulevaisuuden Suomeni on onnellisten ja hyväntuulisten ihmisten maa. Vähän niin kuin Päijät-Häme ja Asikkala ovat jo nyt. Tai olivat ennen mutavyöryä.

 

(Kirjoitus on toisinto blogistani vuodelta 2011 – vain viimeinen lause lisätty)
http://jam.pp.fi/blogi/109.htm

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “224. Itsenäisyyspäivänä – Minun tulevaisuuden Suomeni

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää! Teologian ylioppilaalle haluan vanhemman polven edustajana muistuttaa, että tämä kaikki hyvä, josta kirjoitit, tapahtuu, kun siunaamme Israelia ja kunnioitamme Jumalaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.