James Hirvisaari

226. Luopumus ja kirous

2 kommenttia

Kuten suurin osa lukijoistani tietääkin, minulla on metafyysinen maailmankuva, joka pitää sisällään myös hengelliset lainalaisuudet. Sen perusteella ajattelen niin, että Eurooppa joutuu nyt kokemaan karmalliset seuraukset sekularisoitumisesta ja erityisesti kristinuskosta luopumisesta. Mitä ja mihin kylvetään, sitä ja siitä niitetään.

Tässä tapauksessa seurauksia voi myös kiroukseksi kutsua.

Luopumuksen seurauksena kristinuskon tilalle astuu islam. Memeettinen tyhjiö täyttyy varmasti, eikä ateismi ole suosittua kansainvaeltajien keskuudessa. Yhteiskunta saa mitä tilaa, ja tässä tapauksessa se kutsuu luokseen kriisejä, turvattomuutta ja köyhyyttä.

Joululaulut kielletään, naisten liikkumiseen ja pukeutumiseen suositellaan jo nyt rajoituksia, vieraan uskonnon vallan symboleja eli moskeijoita rakennetaan, kantaväestö jää muuttoliikkeen takia vähemmistöön muutamassa vuosikymmenessä, etniset konfliktit lisääntyvät, vakavan terrorismin uhka on jo nyt ilmassa, sananvapautta rajoitetaan ja erityisesti islamin kritiikki kielletään, ja monet ikävät lieveilmiöit yhteiskunnassamme yleistyvät. Kirkot tyhjenevät ja ristisymboleja peitellään, jopa siniristilippu vaaditaan muutettavaksi, koska se julistaa kristinuskoa.

Minä en maallistumiskehitystä voi valitettavasti estää enkä edes hillitä. Maailma kulkee radallaan, ja on vaikea vastustaa ajatusta fatalismista, jolloin pienen ihmisen osuudeksi jää väistämättömään kohtaloon tyytyminen ja tilanteen seuraaminen ikään kuin sivusta.

Olen syyttänyt nykyisestä haittamaahanmuutosta poliitikkoja, mutta syvemmässä mielessä yhteiskunnan pilaantumisen syy on kansakunnan hengellinen haaksirikko. Peräänkuulutan hengellisyyttä, jolla tarkoitan yksinkertaisesti kristillisen uskon ja tradition kunnioittamista ja säilyttämistä. Kysymys on ennen kaikkea ilmapiiristä.

Vaikka kaikki eivät voi tunnustaa kristinuskoa, sen tietoinen hylkääminen kulttuuristamme johtaa kansalliseen katastrofiin.

 

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “226. Luopumus ja kirous

  1. Katso silmiin. Silmät ovat sielun peili. Näet siellä joko rakkautta tai vihaa. Tai välinpitämättömyyttä.

  2. Kommenttini numeroon 226. LUOPUMUS JA KIROUS. Oikein puhut. Vaikka ei ole kysymys fatalismista. Olet itsekin samaa mieltä. Sitä saa, mitä tilaa. Kaikkivaltias näyttää meille, mitä saamme, kun hylkäämme Hänen neuvonsa ja ohjeensa. Tarkoitus on myös, että huomatessamme tehneemme väärin, palaamme Hänen siipiensä suojiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s