James Hirvisaari

232. Hengen todistus

5 kommenttia

Arvelen niiden, joilla on kova tarve kritisoida kristinuskoa, olevan valitettavan tietämättömiä sen sisällöstä. Enkä nyt tarkoita dogmeja enkä Uuden testamentin kertomuksia. Arvelen niiden, jotka luonnostaan hylkivät evankeliumia, pysyvän hautaan saakka vankasti torjuvassa kannassaan.

Uskominen on helppoa niille jotka uskovat. Uskominen on vaikeata niille, jotka haluavat perustaa uskonsa tietämiseen tai tieteelliseen todistukseen. Niiden, jotka ovat evankeliumin uskoneet ja sisäistäneet, ei kuitenkaan tarvitse elää epävarmuudessa. Kristityn sisimmässä on hengen todistus armon osallisuudesta ja elämänyhteydestä Kristukseen.

Ilmapiiristä on kysymys.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

5 thoughts on “232. Hengen todistus

  1. Salaisuus: Sana on sinussa. Se on ikuinen.

  2. Ketään ei pidä yrittää käännyttää, koska usko syntyy luonnostaan jos on syntyäkseen. Käännyttämällä syntyy vain teeskentelijöitä ja ulkokultaisia fariseuksia, lakihenkisiä hirviöitä ja mielisairaita pedofiilejä.

    Itse ajattelen, että usko syntyy jos on syntyäkseen evankeliumin kuulemisesta tai lukemisesta tai muulla tavoin sen hengestä osalliseksi tulemisesta. Evankeliumia on siis mielestäni hyvä pitää tarjolla, jotta halukkaat voivat siihen tarttua. Uudesta testamentista löytyy armo, sovitus, lunastus, pyhyys, vanhurskaus, lähimmäisenrakkaus ja ikuinen elämä.

  3. Ajattelen niin, että osallisuus Kristukseen ja ikuiseen elämään määräytyy metafyysisellä sielun ja hengen tasolla, joten sen suhteen ei kenenkään kannata erityisesti stressata.

  4. Uusi testamentti tarjoaa kulta-aarretta hopealautasella. Uusi testamentti vetoaa tehokkaasti ymmärrykseen ja henkeen. Sen sanoma on kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen. Sitä on usko.

  5. Kun Eurooppa hylkää kristinuskon, tilalle tulee itse pahuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s