James Hirvisaari

234. Testamentti

3 kommenttia

(Merja Hirvisaari)

Yksi vastenmielisimmistä ihmisyyden ilmentymistä on se narsistinen raukkamaisuus, joka saa jotkut kiillottamaan omaa kilpeään puukottamalla selkään omaa kaveriaan.

Tunnen sekä inhoa, myötähäpeää että hivenen myös sääliä, kun näen ihmisten ”tuomitsevan” jonkun oman joukkueen jäsenen sanomisia tai tekemisiä. ”Minä en noin tekisi” on maailman huonoin tapa johtaa joukkoja. Jokainen, jolla on vähänkään järkeä päässään oivaltaa, miten epäluotettava on sellainen ihminen, joka julkisuudessa uhraa oman joukkueensa pelaajan pelastaakseen omat kasvonsa. Vain vastenmielinen, kieroileva, vallanhimoinen ja petollinen kiipijä toimii siten. Ja vain tyhmä luulee, että kukaan ei huomaa. Poliittiset toimijat huomaavat, koska he ovat itse samanlaisia. Ja jotta he eivät paljastaisi pahuuttaan koko maailmalle, he hyökkäävät yhdessä sen kimppuun, joka on liian rehellinen, eikä suostukaan tanssimaan yhteistä piirileikkiä vain oman asemansa säilyttääkseen, vaan yrittää ihan oikeasti tehdä sen, mitä on äänestäjilleen luvannut.

Älkää ihailko niitä, jotka seisovat korkeimmilla palleilla. He ovat poikkeuksetta näytelmän kaikkein pahimpia roistoja. Ihailkaa heitä, jotka ovat uskaltaneet potkia tutkainta vastaan.

Valitettavasti Suomen poliittinen järjestelmä on rakentunut siten, että juuri tuon kaikkein vastenmielisimmän ihmistyypin edustajat hakeutuvat politiikkaan, koska se hivelee heidän limaista egoaan. He pärjäävät politiikassa, koska siellä menestyäkseen täytyy kyetä mielistelemään ihmisiä ja pystyä myymään kenet tahansa ja syömään kaikki sanansa, jos oma asema on uhattuna. Aikojen saatossa sinne on kerääntynyt niin iso joukko kaikkein vallanhimoisimpia narsisteja, että he ovat alkaneet esittää toisilleenkin teatteria, jossa kaikki sulkevat silmänsä omalta ja toistensa pahuudelta. Oletko koskaan miettinyt, miksi eduskunnassa ei saa kutsua toista valehtelijaksi?

Poliittinen totuus on niin kuvottava, ettei sen kanssa pystyisi kukaan reilu ihminen elämäänkään. Taistelu vallasta on todellisuudessa vielä paljon kovempaa ja rumempaa, kuin mitä kukaan siinä mukana oleva suostuu myöntämään. ”Politiikka on peliä”, he naureskelevat keskenään, ja surevat julkisesti, miten ”ystävyys joutui väistymään puolueen edun tieltä.”

Ei narsisti kykene ystävyyteen. Hän kykenee vain sen teeskentelemiseen. Sen vuoksi kenenkään ei kannata luottaa yhteenkään sellaiseen ystävyyteen, mikä on syntynyt politiikan pelikentällä. Siellä rakastetaan tulisesti tasan niin kauan kunnes oma asema nokkimisjärjestyksessä edellyttää jotain muuta.

Edustuksellinen demokratia itse asiassa vaatii pitkäjänteistä kykyä valehdella ihan kaikille päin naamaa, härskiyttä pystyä lupaamaan yhtä, vaikka valehdellessaan jo tietää tekevänsä toista, huoran leväperäisyyttä kyetä oksentamatta suutelemaan sitä, minkä kokee vastenmieliseksi ja julmuutta, jonka avulla kehtaa lyödä lyötyä, niin että pystyy kiipeämään maassa makaavan ruumiin päältä itse vielä vähän ylemmäksi.

Surullista tässä kaikessa on se, että mikään ei ole muuttumassa. Tekee mieli tehdä harakiri paljain käsin, kun luen uusista gallupeista, että sdp:n kannatus on taas nousemassa. Suren Suomen ja koko Euroopan puolesta, koska meitä johtaa lauma narsistisia hirviöitä, joille oma maa ja sen tulevaisuus ovat vain myyntipuheita oman aseman vahvistamiseksi ja oman egon pönkittämiseksi. Ja silti tämä jo vuosikymmenten ajan valheilla alistettu kansa äänestää näitä samoja roistoja valtaan yhä uudelleen.

Miksi Suomessa on niin paljon puolueita? Siksi, että suurimmat narsistit eivät ole jaksaneet odottaa puheenjohtajan pallin vapautumista. Vastaus EI löydy uusista puolueista. Niin kauan kuin järjestelmä on nykyinen, se pönkittää egoistista valtataistelua. Mitä persut tekevät tällä hetkellä? Puolustavat asemaansa vallan kahvassa, valmiina maksamaan minkä tahansa hinnan siitä, että saavat olla mukana hallituksessa. Kaikki nykyisten puolueitten johtajat ovat todellisuudessa kansanpettureita. Timo Soinin petos on ehkä kaikkein suurin sen takia, että jos hän olisi pitänyt äänestäjille antamansa lupaukset, Suomen suunta olisi voitu vielä muuttaa. Nyt voi olla jo liian myöhäistä.

Itse en pysty toimimaan politiikassa. Siellä työkseen olevat ihmiset ovat kerta kaikkiaan liian kuvottavia, enkä voi sietää tyhmyyttä, tekopyhyyttä ja teeskentelyä. Silti esitän ystävilleni toivomuksen siitä, että fiksut ihmiset alkaisivat aidosti taistella suoran demokratian puolesta. Se, että ihmiset äänestävät suoraan asioista, eivätkä vain siitä, kuka narsisteista saa milloinkin leikkiä suurta johtajaa, on nähdäkseni ainoa tapa estää ihmisen vallanhimoa tuhoamasta koko Eurooppaa. Ideologiat ovat kaikki vaarallisia, koska niiden avulla ihminen ainoastaan legitimoi oman pahuutensa.

Itse toisin kaiken päätöksenteon mahdollisimman lähelle sen kohdetta – ihan tavallista ihmistä. Keskittäminen on saanut aikaan vain keskittymistä. Vallan, rahan ja hyvinvoinnin. Ja se keskittymän ulkopuolelle jäävä joukko on koko ajan isompi, köyhempi ja kipeämpi. Jos sinä itse toimit samalla tavalla kuin tähän asti, joudut sinne itsekin.

Tämä tuntuu testamentilta. Jos taivas todella tipahtaa päähäni huomenna, niin lukekaa viimeisinä toiveinani eilinen huoneentaulu, muuttakaa ihmistä halveksiva edustuksellinen demokratia suoraksi ja haastakaa hallitus valtakunnanoikeuteen maanpetoksesta ja kaikki globalistit ihmisoikeustuomioistuimeen Euroopan ja Suomen tuhoamisesta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Jumalan siunausta.

Merja Hirvisaari

 

”Kansakunta ei voi selviytyä sisältäpäin tulevasta maanpetoksesta”

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “234. Testamentti

 1. Huoneentauluni vuodelle 2016

  1. Rakasta itseäsi ensin. – Onnettomuuden hetkellä on tärkeää laittaa happinaamari ensin omille kasvoilleen. Sama pätee onnen hetkiin. Vasta sitten, kun olet sinut itsesi kanssa, pystyt aidosti rakastamaan myös toista.

  2. Uskalla olla ihmeellinen. – Sinä itse asetat omat rajasi. Sinä itse voit ne myös rikkoa.

  3. Seiso sanojesi takana. – Tässä maailmassa voit lopulta luottaa vain itseesi. Lupaa siis myös itsellesi vain sitä, minkä aiot myös toteuttaa. Muista kuitenkin, että mahdoton muuttuu mahdolliseksi, jos sen luokse etenee askel kerrallaan.

  4. Päästä irti. – Menettämisen pelko on oman onnesi pahin vihollinen. Kaikki polut eivät vie samaan päämäärään, eikä kaikkien ihmisten ole tarkoitus olla rinnallasi koko elämääsi. Tienhaarat ovat olemassa erkanemista varten.

  5. Ole mieluummin alkuperäinen huuto, kuin tyhjänä kumiseva kaiku. – Maailma ei tarvitse suuria johtajia, vaan itseensä luottavia ihmisiä. Sano ei ja sano kyllä, mutta vain sen vuoksi, että olet itse sitä mieltä. Diktaattorit pääsevät valtaan vain silloin, kun heitä ei uskalleta kritisoida.

  6. Ota itse asioista selvää. – Huomaat hämmästyttävän nopeasti miten paljon sinua yritetään manipuloida, jos vain viitsit katsoa vähän pintaa syvemmälle. Muista AINA, että poliitikoille, toimittajille, papeille, juristeille ja monikansallisten organisaatioiden johtajille maksetaan palkkaa valehtelemisesta.

  7. Vältä kiirettä. – Epäonnistumisen ensimmäinen edellytys on liian tiukka aikataulu.

  8. Jos rakastat, sano se. – Kerro läheisillesi, miten paljon heitä rakastat vielä silloin, kun he ovat elossa. He voivat olla varmoja tunteistasi vain, jos itse niistä ääneen kerrot.

  9. Uskalla uskoa ihmeisiin. – Melkein mikä tahansa on tässä maailmassa mahdollista. Hämmästyttävän usein riittää se, että uskallat pyytää.

  10. Ole armollinen. – Anna anteeksi itsellesi omat virheesi, niin sinun ei tarvitse vihata niitä muissa.

  -Merja Hirvisaari

 2. Asiathan ovat jyrkimmillään ja ehkä mieluiten niinkuin tekstissä lukee. Mutta onko James H:n ideologian takana Merja H, kuten alle on kirjoitettu? – Olen hieman yllättynyt. – Samoin kysyn nyt, kuka heittelee twiitit J.H: twiitteihin?

  • Jos lainaan blogiini jonkun muun tekstiä, ilmoitan aina alkuperäisen kirjoittajan, kuten tässäkin tapauksessa. Muuten kirjoitan toki kaikki blogiartikkelit ihan itse. 🙂 Ja myös twiitit ovat ihan ikiomiani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s