James Hirvisaari

250. Suomi hukkuu?

3 kommenttia

Suomen kansa, jotakin on nyt pahasti pielessä. Asenteet ovat kiristyneet äärimmilleen. Ilmapiiri on vihantäyteinen. Kerron lyhyesti, mistä oman näkemykseni mukaan on kysymys.

Politiikan pitäisi olla aatteiden kilpailua. Periaatteessa sen on mahdollista olla reilua peliä – kuten urheilukilpailuissa. Kyllähän me tämän ymmärrämme, olemmehan urheilukansaa. Filunkia harrastavia halveksitaan.

Väitän, että länsimaalaisina ja eurooppalaisina ihmisinä me suomalaiset olemme perusarvoiltamme suurimmasta osasta asioista melko lailla samaa mieltä. Politiikka on tietyssä mielessä vain hienosäätöä siitä, kuinka demokratiassa yhteisiä asioitamme hoidetaan. Puolueet ovat erivärisissä paidoissa keskenään kilpailevia joukkueita. On olemassa yksilölajeja ja joukkuelajeja.

Skisman alkusyy

Kuuma peruna on maahanmuuttopolitiikka, se on ollut sitä jo monta vuotta. Skisma alkoi valheista. Erityisesti vihervasemmisto median suosiollisella tuella alkoi leimata maahanmuuttopolitiikan kiristyksiä vaativia poliitikkoja äärioikeistolaisiksi rasisteiksi, fasisteiksi, natseiksi ja ”vihapuhujiksi”. Tavallisten suomalaisten demonisointi on ollut todellakin törkeää ja vastuutonta toimintaa. Olen havainnut, että pahimmat leimaajat ovat itse täynnä silmitöntä vihaa. Ovat olevinaan suvaitsevia ja hyviä ihmisiä, mutta heidän sanoistaan ja asenteistaan kuultaa ilkeys, halveksunta ja ankara suvaitsemattomuus toisella tavoin ajattelevia kohtaan.

Reagointina epäreiluun leimaamiseen alkoi tietenkin ilmetä nimittelyä myös toiseen suuntaan. Sujuvasti arkikielessä puhutaan jo suvakeista ja tärähtäneistöstä.

Valheen hedelmä

Valheen hedelmän näemme nyt yhteiskunnan ilmapiirin kiristymisenä. Poliitikkojen tulisi edellyttää itseltään vahvaa moraalia, mutta valitettavasti peli on ollut aivan läpimädäntynyttä.

Julkiseen keskusteluun nousee asioita, jotka valtamedia sinne nostaa. Sanomaan ja viestin perille menemiseen totuudellisesti vaikuttaa se, missä sävyssä asioista puhutaan ja kirjoitetaan. Media ei ole onnistunut olemaan neutraali ja riippumaton havainnoitsija eikä tiedon välittäjä. Moraali ei ole sielläkään pitänyt.

Pieleen menee, jos media käyttää valtaansa väärin. Pieleen menee, jos päättäjät eivät kuuntele kansalaismielipidettä. Pieleen menee, jos kansaa hallitaan valheella ja filungilla.

Maamme ajautuu sekasortoon, jollei hillittömäksi yltynyttä maahanmuuttoa saada kuriin. Huoli oman kansan kohtalosta on suuri.

Toivo

Puoluepolitiikka on saanut paljon pahaa aikaan. Se on eristänyt ihmisiä toisistaan pelkän värin perusteella. Valheet ovat saaneet aikaan vihaa. Typerää poteropolitiikkaa.

Mitä kauemmin rasismihuutelu jatkuu, sitä syvemmälle kiila lyödään kansamme sydämeen. Suomalaisten sydämet ovat lukossa. Hyväntahtoinen ymmärrys ja mielen avaruus on avain.

Kansa ei ole kuitenkaan onneksi kokonaan jakaantunut. Urheilukilpailuissa koko yleisö huutaa edelleenkin yhteen ääneen: HYVÄ SUOMI! Ja hyvässä konsertissa kaikki taputtavat virtuooseille, eikä ole merkitystä sillä, kuka vieressä istuu.

Kuuntelet, annat musiikin virrata, annat ajatuksille tilaa.

Annat minulle tilaa.

 

Anna minulle tilaa.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “250. Suomi hukkuu?

 1. Valitettavasti näyttää siltä, että valheita käytetään politiikassa täysin tahallisesti puolueiden omien päämäärien saavuttamiseksi. Kansan etujen ajaminen ei kiinnosta ketään.

 2. Suvakki (etymologia: portmanteau; suvaitsevainen, vajakki)

  1; Henkilö, joka käyttää antidemokraattisia, autoritäärisiä menetelmiä pyrkimyksessään edistää valkoisten eurooppalaisten kulttuurin korvaamista monikulturismiksi naamioidulla islamisaatiolla ja ylläpitää tulonsiirtoja valkoisilta ihmisiltä ruskeille. Tyypillisesti suvakkiuteen sisältyy ylitsepääsemättömän rasistinen maailmankuva, joka halventaa kaikkia rotuja, sekä halveksunta demokratiaa ja liberaaleja arvoja kohtaan.

  2; totalitaarinen sosialisti-rasisti, kulttuurimarxisti,

  http://blogit.mvlehti.net/tuonenjoutsen/2016/02/20/mika-suvakki-on/

  https://ajatuksellenimi.wordpress.com/2016/02/19/suvakin-maaritelma/

 3. Kovin metelöinti lähtee mielestäni liberaalien ihmisten joukosta. Kristilliset ja/tai konservatiivi-oikeistolaiset toimivat rauhallisemmin. Voi jäädä huomaamatta miten pakolaisten asiaa voidaan intomielellä ajaa tai vastustaa liberaalilta pohjalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s