James Hirvisaari

272. Salattu Jumala

5 kommenttia

Minä olen varma, että Jumala ja hänen olemuksensa pysyy ikuisesti näkymättömänä ja salattuna – siis myös ihmisen kuoleman jälkeen ja taivasten valtakunnassa, jos sellainen on olemassa. Ainoa, mikä Jumalasta voidaan sielläkään havaita ja nähdä, on Jeesus Kristus, joka on olemukseltaan ihminen luullakseni ikuisesti – ja kaikki ihmiset hänen kaltaisinaan.

Jumaluus ei käsitykseni mukaan ole ulkomuodollinen olento vaan luoduissa henkensä kautta asuva entiteetti ja ikuinen mysteeri. Vähän niin kuin sähkövirta. Kristusta voisi tässä kolmiyhteyden analogiassa kuvata lampuksi ja henkeä valoksi.

Näin siis ajattelen kristinuskon ja Uuden testamentin tarjoamalla maailmankuvalla.

 

Jeesus Kristus – Jumalan kuva

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

5 thoughts on “272. Salattu Jumala

  1. Minun ajatukseni on se, että jokaisella ihmisellä on oma henkilökohtainen suhteensa Jumalaan/Jumaliin, joten sitä on mahdotonta edes kuvailla muille, puhumattakaan käännyttämisestä.

  2. Ihminen on luonut omaksi kuvakseen moniakin jumalia, ja sen takia niihin on pirun vaikea uskoa.

  3. Tiedän sen, etten mitään tiedä (Sokrates). Mistä gnosis, joka antoi sinulle varmuuden?

    • Vaikea sanoa, mistä ja kuinka lienevät näkemykseni syntyneet ja kehittyneet vuosien varrella. Olen vain ihan varma. Salattu Jumala. Toki perustan oppini Raamattuun ja lähinnä Uuteen testamenttiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s