James Hirvisaari

275. Minä ja Valtakunnansyyttäjänvirasto

7 kommenttia

Suomessa sananvapaus on hauras. Lainsäädäntömme sallii mielivallan. Valtakunnansyyttäjänvirasto on hysteerinen.

Kikkarapää

Kikkarapäästä tuli aikoinaan sakkoja, tosin vasta kovan vääntämisen jälkeen.

Raiskaajat

Aikoinaan tutkittiin, olinko kiihottanut etelä-afrikkalaisia raiskaajia vastaan arvelemalla raiskaamisen olevan ehkä (kulttuuri)geneettinen ominaispiirre. Syytettä ei nostettu.

Homot

Valtakunnansyyttäjänvirastossa on myös tutkittu, olenko kiihottanut homoja vastaan esittämällä, että homous on ehkä seksuaalinen kehityshäiriö. Syytettä ei nostettu.

Paviaanit

Syksyllä 2013 VKSV ilmoitti,  että se ei nosta syytettä siitä, että olin muinoin ehdottanut makeistehtaalle Brunberginsuukon (aiempi Neekerinsuukko) nimen vaihtamista Paviaaninsuukoksi. Ilmoituksen mukaan olisin muka rinnastanut kaikki afrikkalaiset apinoihin, ja VKSV rupesi heti pomppimaan nimettömän anarkistin ja ihmisraunion pillin tahdissa.

Vasikointi

Kenties säälittävintä on ollut Valtakunnansyyttäjänviraston puuttuminen esittämääni kritiikkiin lähettämällä sähköpostia eduskunnan puhemiehelle, puolueen puheenjohtajalle ja eduskuntaryhmän puheenjohtajalle. Vinkuminen ei johtanut mihinkään. Kuka uskaltaa kritisoida oikeuslaitoksen sisällä muhivaa mädännäisyyttä ja vääryyttä vastaan, jos kansanedustaja ei uskalla?

Tallukka

Viime vuodenvaiheen aikoihin VKSV ruoti sanomisiani. Maakuntalehti Keskisuomalaisen toimittaja oli tehnyt kantelun, kun olin värikkäin sanankääntein moittinut VOKin perustamista Asikkalaan. Syytettä ei nostettu, koska teksti oli VKSV:n mielestä lähinnä poleeminen.

Oma kanteluni

Itse olen matkan varrella vaatinut apulaisvaltakunnansyyttäjän eroa ja tehnyt Valtakunnansyyttäjänvirastosta kantelun oikeusasiamehelle. Ex-valtionsyyttäjä Mika Illman ja hänen ruotsinkielinen tohtorinväitöskirjansa – kelvoton tekele – on myös ollut usein kritiikkini kohteena.

Seppo Lehto

Tässä yhteydessä ei pidä unohtaa Suomen historian ehkä törkeintä sananvapausoikeusmurhaa, jossa VKSV toimitti paholaisen virkaa.

Minä olen puolustanut kansalaisten sananvapautta ja toiminut siten härskiä vääryyttä vastaan.

Kikkarapäälle kuonoon

Nyt sitten tutkitaan taas kikkarapäätä. Ympyrä sulkeutuu.

Hame korvissa

Vuonna 2016 tutkittiin myös puhetta, joka jonka pidin Seinäjoella 6.2.2016.
(Lisäys 7.8.2017)

Islam-kritiikki

Mielestäni islamin kulttuuripiirissä esiintyvien sairaiden ilmiöiden kritisoiminen ja niiden torjuminen on hyve ja jopa kansalaisvelvollisuus. Näkevän pitää auttaa sokeaa. Ajattelen niin, että omaa kansaa ja kulttuuria puolustava ihminen on sankari eikä roisto.

Moitteet

Olen moittinut Valtakunnansyyttäjänvirastoa poliittisesti korruptoituneeksi laitokseksi. Kritiikkini tuntuu käyvän VKSV:n itsetunnolle.

Olisikohan tässä maassa jo vihdoin syytä käyttää poliisin ja oikeuslaitoksen resursseja ihan oikeisiin rikoksiin?

Ajattelijoita vääryydellä jahtaava Valtakunnansyyttäjänvirasto on perustettu 1996. Moniarvoisuutta vastustava laitos on häpeäksi oikeusjärjestelmällemme ja olisi syytä lakkauttaa.

Naurettavaa pelleilyä.

Myötähäpeä.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

7 thoughts on “275. Minä ja Valtakunnansyyttäjänvirasto

 1. Säälittävät ihmisyksilöt pyrkivät käyttämään oikeuslaitosta omien poliittisten päämääriensä saavuttamiseen ja sananvapauden tukahduttamiseen, ja valitettavasti VKSV pomppii noiden ääliöiden pillin tahdissa.

 2. Kanteluista, jotka eivät johda syytteeseen, pitäisi joutua maksamaan vaikkapa 100 euron haittakorvaus sekä valtiolle että asianomaiselle.

 3. Ei voi sanoa että sinulla tai muilla kroonisilla kriitikoilla sanavalinnat osuvat politiikassa putkeen toistuvasti. Lauot kumminkin omalla nimellä mikä on naamariaikana kunnioitettava teko itsessään. Ongelman ydin on vain tätä syvemmällä. Joitakin asioita ei saa julkisesti pohtia tyylistä riippumatta. Tämä viittaa totalitarismin kasvuun Suomessa. Tämä johtaa lopulta toisinajattelun pysäyttämiseen julkisuudessa kuten tehtiin myös natsi-Saksassa. Kehitysvaara on ainakin minusta todellinen ja suuri ongelma retoriikan päivänkakkaroiden rinnalla.

 4. Jotenkin etäisesti jopa kunnioitan valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä ja myös harmaapää apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalsketta, joka tosin joutaisi jo eläkkeelle. Sen sijaan ex-valtionsyyttäjä Mika Ilmania ja hänen kelvotonta tohtorinväitöskirjaansa sekä vihapuheohjeistustaan halveksin syvästi. Pidän häntä kansanpetturina ja paholaisen kätyrinä, joka on hirveällä intohimolla ja väärämielisyydellä pyrkinyt tukkimaan suomalaisten suut. On erittäin sairaalloista kieltää ja tulkita laittomaksi islamilaisessa kulttuurissa esiintyvien mielipuolisten ilmiöiden arvostelu. Mielestäni syyttäjänlaitoksenkin olisi toimittava oikeudenpalvelijana eikä poliittisena mielipidepoliisina.

  https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/07/16/hets-mot-folkgrupp-mika-illmanin-nakemys/

 5. Sauli Niinistön rooli eduskunnan puhemiehenä on mielenkiintoinen vuonna 2010, ottaen huomioon hänen aimmat touhut EU-liittymisen yhteydessä. Luepa.

  EVM ei sido Suomea ?

  Uskon että samanlainen erehdys tapahtui kun luotiin ERVV eli väliaikainen rahoitusväline vuonna 2010. Siihen aikaan Sauli Niinistö oli eduskunnan puhemies. Eduskunnan puhemiehen tehtävä on valvoa, että eduskunta noudattaa perustuslakia.

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14302918/evm-ei-sido-suomea-

 6. Ja syksyllä 2016 kävin poliisin juttusilla helmikuussa Seinäjoen mielenosoituksessa pitämäni puheen tähden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.