James Hirvisaari

289. Tribuutti Pekka Siikalalle

3 kommenttia

pekkasiikala

Ja rasismi kukoistaa – soinilaisten kliseiden takana
Pekka Siikala 25.4.2010

”Ei ole rasisti se, joka haluaa suojella omaa maataan ongelmilta, jotka muualla eivät enää ole mitään uhkakuvia, vaan toteutuneita tosiasioita. Isänmaan petturi on se, joka sanoo että suomalaisuuden on väistyttävä monikulttuurisuuden tieltä.” (James Hirvisaari blogissaan).

Kuka on sanonut, että suomalaisuuden on väistyttävä monikulttuurisuuden tieltä? Entä mitä on suomalaisuus? Kumpaankaan kysymykseen ei pätevästi kykene vastamaan James Hirvisaari, eikä taatusti Timo Soini.

Perussuomalaisuus ei muuten ole suomalaisuutta. Se on vain marginaalisen pieni osa siitä.

Pidän James Hirvisaarta eräänä Suomen vaarallisimmista miehistä. Halla-aho on lapsellinen amatööri ja hiukan heikkolahjainen Hirvisaareen verrattuna. Hirvisaari on älykäs ja taitava manipuloija, joka kykenee antamaan itsestään positiivisen mielikuvan – ja juuri siksi hän on Halla-ahoa ja Soinia pelottavampi niin ihmisenä kuin ilmiönäkin.

Taitavasti Hirvisaari syöttää kliseitä kliseiden perään blogeissaan, niin vakuuttavasti että jutut menevät monen kohdalla varmasti täydestä. Jos persut valitsevat Hirvisaaren eduskuntaan, he antavat pahalle pikkusormen – siinä mielessä että kohta Hirvisaari vie persuja, eivätkä persut Hirvisaarta.

Jäitä hattuun. Mietitäänpä historian valossa missä määrin maahanmuutto uhkaa suomalaisuutta.

Jos suomalaisuus on alkuperäinen ilmiö, niin se on ehdottoman kestävää laatua, eikä taivu suurtenkaan paineiden edessä. Voiko joku väittää vastaan?

Valtiona Suomi on hyvin nuori. Tutkailkaapa kuinka pitkään ”Suomi” oli todellisuudessa Ruotsi, osa Ruotsia. Aikana, jolloin Ruotsi oli merkittävä suurvalta.

Ei suomalaisuus mihinkään kadonnut tuolloinkaan, vai katosiko?

Ei kadonnut. Ei, vaikka kaikki valta oli Tukholmassa.

Entä miten pitkään ”Suomi” oli osa Venäjää? Yli sata vuotta, aikana jolloi Venäjä oli merkittävä suurvalta, ja kaikki valta oli Moskovassa tai Pietarissa.

Katosiko suomalaisuus?

Ei kadonnut.

Kaksi mittavaa suurvaltaa on pitänyt ”Suomea” hallussaan satoja vuosia, emmekä vieläkään ole ruotsinkielisiä, emme osaa venättä, emmekä ole ortodokseja.

Itsenäinen valtio Suomi ei ole ollut täyttä ihmisen ikää. Vielä.

Ja nyt sitten pelotellaan pienellä maahanmuuttajaryhmällä, ja väitetään että ”suomalaisuus” on vaarassa. Voi hyvät hyssykät. Ovatko muutamat somalit suurempi uhka suomalaisuudelle kuin Ruotsi ja Venäjä valtavina suurvaltoina aikoinaan? Eivät toki.

Toisaalta, jos he sitä ovat, siis kaikki maahanmuutajat yhteensä, niin sitten suomalaisuus ei ole säilyttämisen arvoistakaan.

Kukin taaplaa tyylillään. Moni on huomannut, että on hyvin tehokasta, ainakin näennäisesti, vedota pelkoon. Ne jyrää meitin. Eivät jyrää.

Muukalaisvastaisuus, eli ”maahanmuuttokriittisyys” on pelkkää salmonellaa. Tai se on kuin rikkihappoon kusisi.

Maahanmuuttokriittisten kritiikki koostuu enimmäkseen kliseistä. Ei heillä mitään oikeata kritiikkiä ole esittää. Pelkkiä kliseitä kliseiden perään. Mutta kliseiden toisto saastuttaa – terveisiä vaan Heinäluomalle!

Veikkaanpa, että 60 % maahanmuutokriittisyydestä on puhdasta rasismia, 30 % ahnetta pyrkyryyttä poliittiseen valtaan, ja loput 10 % pelkkää tyhmyyttä.

Maahanmuutto ja maahanmuuton ongelmat ovat vain pieniä sirpaleita suuressa kokonaisuudessa. Kokonaisuutta tässä tulevien poliitikkojen, kuten Hirvisaarenkin, tulisi ajatella, eikä keskittyä yhteen sirpaleeseen.

Mutta iät ja ajat persujen ja edeltäjäpuoluidensa tapana on ollut ratsastaa yhdellä pienellä asialla ja jättää kokonaisuus tyystin huomiota vaille.

Kyllä se rasismi siellä soinilaisten kliseiden takana kukoistaa ja kasvaa, vaikka se millaisilla kliseillä tahansa verhottaisiin. Kuvioon kuuluu, että homma on tyystin Soinin hyppysistä karannut.

Näin on.

 


Vaarallisia ehdokkaita – älä äänestä heitä!
Pekka Siikala 22.12.2010

Tavallisena rivikansalaisena minulla on mahdollisuus esittää julkisesti omia mielipiteitäni henkilöistä, jotka ovat asettuneet ehdolle eduskuntavaaleissa. Se on sananvapautta parhaimmillaan. Käytän sananvapauttani tuodakseni julki huoleni esimerkiksi persuissa ja muissa pienpuolueissa piilevästä äärioikeistolaisuudesta, joka näkyy parhaiten joidenkin ehdokkaiden asenteissa.

En arvosta puoluetta, jonka sivulle pyrkiessäni törmään sloganiin: Perussuomalaiset ovat muuta mieltä.

Mitä mieltä?

Mutta nyt tyly lista vaarallisista ehdokkaista – siis minun mielestäni vaarallisista ehdokkaista.

1. Timo Soini

Soini on täydellinen populisti ja opportunisti. Populismi käsitteenä on tuttu, ja nyt jo siunauksen saanut, mutta opportinismi on oudompi juttu. Tässä selvitys: Opportunismi merkitsee kulloistakin tilannetta hyväksi käyttävää, vallitsevia oloja myötäilevää asennoitumista tai niiden hyväksikäyttöä moraalisista näkökohdista välittämättä. Opportunisti on ihminen joka pyrkii periaatteettomasti, arvoista välittämättä käyttämään ympärillä vallitsevaa tilannetta hyväksi.

2. Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho on kapeakatseinen ja hyvin rajoittunut yhden aatteen mies. Hän on suomalaisen islmavihan isä, ja monen vähemmän miellyttävän keskustelupalstan puolijumalaa, joka on tehnyt enemmän hallaa suomalaiselle yhteiskunnalle kuin kukaan muu pitkiin aikoihin. Henkilökohtaisesti uskon, että hänen ainoa motiivinsa ehdokkuudelle on raha.

3. James Hirvisaari

Hirvisaari on kaikkein vaarallisin, koska hän on porukan älykkäin ja taitavin. Ilman muuta ykköspaikka kuuluisi hänelle, ellei hän vielä olisi kohtuullisen tuntematon. Minulle Hirvisaari on äärioikeistolainen fundamentalistinen hirviö, jonka elämään ei mahdu kuin islam. On surullista että hänen kaltaisensa lahjakkuus on hairahtunut fundamentalismiin.

4. Teemu Lahtinen

Lahtisen tärkein arvo minun mielestäni on vapaa aseenkanto-oikeus julkisilla paikoilla. Tämä yhdistyneenä vähemmän mittaviin ominaisuuksiin tekee hänestä minulle turvallisen suomalaisen yhteiskunnan vihollisen numero yksi. Hän hakee oikeutta aseilla, ja ihannoi amerikkalaista mallia.

5. Jari-Petri Heino

Jari-Petri Heino edustaa minulle vaarallista kiihkomielisyyttä, itsepäisyyttä ja ailahtelevaisuutta, ja kaikkien näiden ominaisuuksien ainoa käyttövoima taitaa olla islam. Kokoa maailman kiertäneenä ja kaikki myrkyt käyttäneenä (hänen oma lausuntonsa) jotain on häneltä pahasti kadonnut. Kutsuisin kadonnutta ominaisuutta terveeksi järjeksi.

6. Reijo Tossavainen

Tossavainen edustaa minulle sensuuria, mustien autojen öitä, hillitöntä Venäjä-vihaa ja totaalista talouspolitiikan ymmärtämättömyyttä. Hänen talouspoliittiset ihanteensa ja ratkaisumallinsa ovat hyvin tuhoisia. En kykene arvostamaan henkilöä, joka kannustaa eläkeläisiä hykäämään Suomen

7. Markku Uusipaavalniemi

Mies josta ei ole mitään sanottavaa, ja jolla ei ole mitään näyttöä mistään muusta kuin jään harjaamisesta. Kaikki omat asiat retuperällä.

8. Torsti Äärelä

Kirkkoherra, joka ei ole koskaan kasvanut aikuiseksi, ja jolla maailma on vain Torsti Äärelä. Minulle hän edustaa kaksinaamaisuutta karmeimmillaan.

Korostan, että arviot ja mielipiteet ovat omiani. Vastaan niistä itse.

Entä miksi juuri nämä henkilöt pääsivät listalleni?

Siksi, että joillain heistä on teoreettisia mahdollisuuksia tulla valituiksi. Ja siksi, että heissä kaikissa piilee äärioikestolaisuus.

Ehdokkaissa toki löytyy sellaisiakin joiden näkökannat ovat liki järkyttäviä, mutta heistä on turha kirjoittaa, koska heillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tulla valituksi.

Hauskaa tätä päivää!

 


Mediakupla James Hirvisaari
Pekka Siikala 14.4.2012

Kuinka moni on huomannut kuka mediapeliä pitkässä juoksussa Hirvisaaren ympärillä pyörittää? No tietysti kaikkien aikojen mediakupla James Hirvisaari, joka vie mediaa kuin pässiä narusta. Hirvisaari potkaisi itsensä superjulkkikseksi ja kansanedustajaksi käytännössä täydestä tuntemattomuudesta. Tälle tempulle on pakko nostaa hattua. Olenkin sanonut että Hirvisaari on Suomen vaarallisin mies.

Miksi hän on Suomen vaarallisin mies? Vastasin jo. Varmuuden vuoksi toistan: Hirvisaari vie mediaa kuin pässiä narusta. Sellainen mies on epäilemättä erittäin vaarallinen. Kokonaan toinen asia on millä tavalla hän on vaarallinen ja kenelle tai keille.
Muistan hämärästi nimen Halla-aho. Hän taisi olla paljon otsikoissa ja luullakseni pääsi myös eduskuntaan. Hän on harmiton ja vaaraton heppu koska hän ei kykene vedättämään mediaa. Edessä lie unholan tie.

Hirvisaari on paljon tunnetumpi. Hän on niin tunnettu että saattaisi tulla valituksi Euroopan parlamenttiin melkoisella äänivyöryllä jos haluaisi. En tiedä haluaako hän. Eduskunnassa hän kuitenkin pysyy juuri niin kauan kuin tahtoo, koska hän teettää vaalityön medialla. Halpaa ja tehokasta.

En ole koskaan tavannut Hirvisaarta henkilökohtaisesti. Muutaman viestin olemme erittäin hyvässä hengessä keskenämme vaihtaneet. James on huumorimies ja realisti.

Olen antanut Jameksen hyvin tuntevien muiden kuin persujen tuolta Asikkalan suunnalta kuiskia korvaani millainen mies on oikea James Hirvisaari. Kuiskinnan perusteella kyseessä on mukava tavallinen mies, ihan normaali asikkalalainen.

Paitsi että hän vie mediaa kuin pässiä narusta.

Ja ken mediaa pystyy pyörittämään, hän myös kansalaisia pystyy pyörittämään.Tarvittaessa ainakin puolta kansakunnasta. Pakko on Hirvisaarta kunnioittaa ja ihailla. Siis Hirvisaarta, ei mediakupla Hirvisaarta.

Kunnioitukseeni on toinenkin syy; sukujuuremme ovat Asikkalan Kalkkisissa. Kalkkinen on niin pieni ja aiemmin jopa erityksissä ollut kylä että jotain kautta olen luultavasti sukua Hirvisaarelle.

”Sukujuuremme ovat Asikkalan Kalkkisissa”

Kalkkisista on kummunnut melkoisia lahjakkuuksia. Isoisäni koulukavereita olivat Jalmari ja Joel Rinne. Ehkä James on sukua heillekin tai heille.

Mediakupla James Hirvisaari on mieluisin vastustajani sosiaalisessa mediassa, siis virtuaalitodellisuudessa. Arjessa ja realimaailmassa olisimme luultavasti parhaat kaverukset.

Pitäisiköhän anoa silltä aidolta Hirvisaarelta audienssi? Olisi mukava tavata silmästä silmään mies, joka vie mediaa kuin pässiä narusta.

Näin on.

Blogikuningas

Halusin antaa vaiennelle blogikuninkaalle puheenvuoron. Olen kaivannut peitsenvääntöä hänen kanssaan. Se oli aikaa se, kun Uuden Suomen blogeissa oli vielä tasoa, värikkyyttä ja mielenkiintoisia kirjoittajia. Nythän se on täysin pilalla ja läpimädäntynyt umpimielisairaan moderoinnin takia. Pekalle toivotan hyvää kesää!

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “289. Tribuutti Pekka Siikalalle

  1. Siikalan käsitys suomalaisuuden vastustusvoimasta on ylioptimistinen. Varhaisella keskiajalla kansalliset tavat ja hallintosuhteet ja uskomukset väistyivät Ruotsin ja Venäjän puristuksessa. Hansa-aika toi tanskalais- ja saksalaishegemonian. Suuriruhtinaskunnan aika päättyi vakavaan venäläiseen sortokauteen. Poliittisesti olemme siis aina olleet sinä pienenä suomalais-ugrilaisena kansana uhanalainen ”laji”. Ja mitä vähemmän voimme päättää asioistamme sitä enemmän toiset haluavat ja voivat päättää myös ”suomalaisuuden” laadullisista määreistä.

  2. Heh, ihan mielelläni olen ”Suomen vaarallisin mies”, kuten Siikala minua luonnehtii. Mutta en ole sitä tietenkään muille kuin poliittisille vastustajilleni, joiden toki toivon repivän hermonsa ja pelihousunsa toimintani takia. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.