James Hirvisaari

296. Swastika

3 kommenttia

SUVAKIT PÖYRISTYKÄÄ!

Hakaristi eli swastika on kunniakas tunnus.

Suomalainen hakaristi

Sitten kun puna-armeijan ja Stalinin teoista puhutaan Suomessa samaan sävyyn kuin natseista ja Hitleristä, vasta sitten on jotakin kansamme sielussa tervehtynyt.

Sitten kun punalippu ja puristettu nyrkki, swastika ja roomalainen tervehdys ovat ihmisten mielissä vain harmittomia symboleja, ovat asiat jo aika hyvin.

Sitten kun ”Kansainvälinen” ja ”Erika” soivat korvissamme yhtä neutraalisti, olemme pelastuneet.

Mainokset

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja (vapaaherra), teologian ylioppilas (Hki yliopisto)

3 thoughts on “296. Swastika

  1. Suomalainen swastikahan ei liity mitenkään natsismiin.

  2. Aivan. Kun Suomen Ilmavoimat otti sen tunnuksekseen maaliskuussa 1918, taistelulahetti Adolf Hitler kyyristeli viela juoksuhaudoissa.

  3. Tässä liitekuvassa se Suomen armeijan kunniallinen sininen ja tosisaan vanha kuvio. Natsien hakaristi oli taas vino ja väritys puna-musta kansallissosialismiin ilmeisesti viitaten. Sirppi ja vasara merkitsevät samaa totalitarismia kuin natsihakaristi. Samoin muut kommunistitunnukset. Politiikassa on toki eroja. Kummatkin kuitenkin mielestäni yhteiskuntautopioita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s