James Hirvisaari

307. Perimmäinen entiteetti

Jätä kommentti

Minusta on helppoa ja luontevaa uskoa jonkinlaiseen maailmanhenkeen, josta elämämme ja koko olemassaolomme kumpuaa. En edes kykenisi ateismiin – se olisi minulle mahdotonta ja älyllisesti epärehellistä. Ajatus siitä, että kaiken takana on korkeampi järki eikä tarkoitukseton sattuma, tuntuu mielekkäältä.

Minun ymmärrykselleni jumaluus on avautunut kristinuskon kautta. Siinä on myös ihmisen funktio universumin kokonaisuudessa melko selkeästi jäsenneltynä vähintään symbolisella tasolla.

Maailmassa on pahuutta ja kärsimystä, mutta senkin voidaan ajatella olevan vain osa täydellisyyttä: mitään ei puutu.

Valoa pimeydessä

Luonto näyttäytyy usein julmana ja tunteettomana, mutta silti evankeliumi tarjoaa sisimpään rauhan ja levollisen perusvirityksen, joka  kestää jopa kuoleman yli.

Tunnen syvää sielunyhteyttä luontoon ja herkimmilläni aistin olevani mystisellä tavalla yhtä sen kanssa. Hengellisyyden koen vahvimmin pyhänä ja puhtaana ilmapiirinä, jonka vaikutuksesta pahuus ja vääryys eivät häiritse olemistani eivätkä motivoi tekojani.

Onko maailma valmis? Itse en usko ajelehtivaan tarkoituksettomuuteen vaan pidän selvänä, että näkyvä ja näkymätön universumi on päämäärätietoisesti hitaassa ja raskaassa prosessissa kohti parasta mahdollista maailmaa, jossa pahuutta ei ole.

Se on rakkauden valtakunta.

TIE, TOTUUS, ELÄMÄ.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: