James Hirvisaari

311. Miksi ihminen raiskaa?

4 kommenttia

Heti aluksi haluan mainita, että tämä kirjoitukseni ei perustu mihinkään tutkimukseen vaan ikiomiin pohdintoihini. Lisäksi painotan, että nyt en perustele mitään hengellisillä seikoilla. Ja tarkoituksella en käytä raiskaajasta sanaa mies vaan ihminen.

Pääajatukseni on se, että ihminen ei ole sisimmältään mikään jalo olento vaan eläimellinen peto. Väitän, että naaras ei ole tässä suhteessa yhtään koirasta parempi.

Raiskaajaa ajaa himo ja vietti

Itsestäänselvyys on se, että kyseessä on luonnon synnyttämä lisääntymisvietti. Voidaan sanoa, että muiden eläinten tavoin olemassaolomme maallisena tarkoituksena on lisääntyminen. Ja siinä asiassa moraali on sivuseikka. Raiskaajalla on tekohetkellä vain yksi asia mielessään. Luonto voi olla tässä suhteessa julma mutta se ei välttämättä ole aina paha.

Pahuutta on toki olemassa, ja se voidaan määritellä tietoiseksi ja tahalliseksi tuskan ja kärsimyksen tuottamiseksi tunteville olennoille. Sen sijaan himoihin sortuminen on toki eettisesti moitittavaa, mutta se ei välttämättä ole synkintä pahuutta sanan perimmäisessä merkityksessä. Eläin toimii itsekkäästi ja vaistojensa mukaisesti.

Sivilisaatio

Mikäli korkeakulttuurin synnyttämä sielunsivistys puuttuu, ihminen on pidäkkeetön ja moraalisesti tuuliajolla. Nähdäkseni viettien paloa hillitsevä sielunsivistys lujalaatuisena on jokseenkin harvinaista. Tiedostava ihminen tunnistaa pedon sisällään, mutta vain hengeltään valistunut yksilö pyrkii vastustamaan sen houkutusta.

Maailma ei ole mikään paratiisi. Aina jossakin päin soditaan ja raiskataan ja aiheutetaan monenlaista tuhoa luonnolle ja tuskaa ihmisille ja muille eläimille.

Yhteiskuntajärjestys lakeineen synnyttää siedettävän kollektiivisen konsensuksen, jonka puitteissa ihmispetojen yhteiselämä voi onnistua siedettävästi. Sodan syttyessä karu totuus lopulta paljastuu ja kaikki ylevä haihtuu hetkessä taivaan tuuliin.

Miksi ihminen raiskaa?

Ihminen on luotu tai kehittynyt sellaiseksi. Moralisointi on turhaa, koska rodusta ja ihonväristä riippumatta olemme kaikki osa samaa ihmisyyttä, jonka raadollisuus ilmenee eri yksilöissä ja eri kansanryhmissä eri tavoin. Tämä kirjoitus pyrkii ymmärtämään ilmiötä, mutta se ei ole mikään puolustuspuhe rikollisille. Yhteiskunta on luonut yhteiselämälle normit, ja niiden rikkojia on toki rangaistava.

Homogeeninen populaatio, jossa yksilöillä on jokseenkin yhteneväiset arvot ja samansuuntainen moraalinen mielenmaailma, on mielestäni ihmisten hyvinvoinnille parasta. Luottamus samankaltaisiin yhteisön jäseniin saa kansalaisissa aikaan turvallisuuden tunnetta. Sen takia en ole laisinkaan ilahtunut muodikkaasta monikulttuurisuushurmoksesta, jossa vieraita tapoja ja ilmiöitä ja maailmankatsomuksia sekoitetaan fanaattisesti ja väkinäisesti yhteen. Tämä on maahanmuuttopoliittinen ja myös kriminaalipolittiinen kannanotto.

Suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus

Suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ovat mielestäni parhaimmillaan silloin, kun erilaiset kansat saavat pääosin asua erillään ja elää omissa ja omaleimaisissa yhteiskunnissaan eivätkä toisiinsa liiaksi sekoittuneina. Sellainen on mielestäni aitoa kulttuurien rikkautta, jonka tosin juuri monikultturismi haluaa tuhota. Jokseenkin paradoksaalista.

Suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ovat mielestäni pahimmillaan silloin, kun niitä ajetaan väkisin kuin käärmettä pyssyyn ja samalla kriittisesti kyseiseen ideologiaan suhtautuvilta kansalaisilta halutaan viedä ihmisarvo lyömällä heitä rasisti- ja fasistileimoilla ja muilla vastaavilla polttomerkeillä. Jokseenkin suvaitsevaitsematonta.

Peto

Olitpa sitten radikaali tai maltillinen, ylimielisyyteen tai omahyväisyyteen ei ole aihetta, koska peto asuu sinunkin sisälläsi. Jos et raiskaa ihmistä, raiskaat jotakin muuta jollekin rakasta ja arvokasta.

Kultainen sääntö on hieno periaate, mutta sitä voi olla vaikeaa aina noudattaa.

 

Naaras ja koiras

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

4 thoughts on “311. Miksi ihminen raiskaa?

  1. Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin hengelliseltä kantilta: Sarjamurhaaja

  2. Afrikkalainen saattaa olla viettejään seuratessaan länsimaalaista aidompi ja rehellisempi eläessään lähempänä luontoa ja myös omaa luontoaan. Sen sijaan uskonnollisista motiiveista naisia raiskaava uskonsoturi edustaa syvempää pahuutta kokiessaan olevansa sodassa ja halutessaan tuottaa suurinta tuskaa ja kärsimystä vihollisilleen.

  3. Kommentoin samoin vailla asiantuntijaviittauksia, mutta selkeän miesidentiteetin pohjalta. ”Afrikkalainen saattaa olla viettejään seuratessaan länsimaalaista aidompi ja rehellisempi eläessään lähempänä luontoa ja myös omaa luontoaan.” Luontoon ei kyllä kuulu yleisesti raiskaaminen. Esim. taannoin, kun tuotiin naaraspaviaaneja erääseen eläintarhaan ulkomailla, suuri lauma eristyksissä olleita urospaviaaneja ryntäsi raiskaamaan näitä muutamaa naaraspaviaania. Käytös ei ollut normaalia. Luontoon kuuluvat pikemmin soidinmenot ja – rituaalit eli ne temput, joita kutsumme meillä sanalla ”kosiskelu”. En tunne afrikkalaisia tapoja mutta oletan, ettei Afrikassa – aitojen ihmisten kesken – ole raiskaus yleensä mikään hyväksyttävä asia tai jokin ”pikkujuttu” ylipäänsä. ”Olitpa sitten radikaali tai maltillinen, ylimielisyyteen tai omahyväisyyteen ei ole aihetta, koska peto asuu sinunkin sisälläsi. Jos et raiskaa ihmistä, raiskaat jotakin muuta jollekin rakasta ja arvokasta.” Vaikka olen käyttäytynyt elämäni aikana myös aggressiivisesti, en ole koskaan tehnyt seksuaalista väkivaltaa. Sellaista eritystä ”petoa” ei minussa taida olla järin muutenkaan. Ehkä viittaat johonkin tiedostamattomaan viettiminään (Freudilla id), tai Jungin psykologiassa ”varjoon”. Murhaajia tutkittaessa on myös viitattu aivojen eri kerroksiin, joista alin olisi matelijataso. On väitetty, että joillakin ihmisillä matelijataso, ns. liskomoraali, voi joskus ottaa vallan ja tehdään hirmutekoja. Aivojen kehittynein kuorikerros vastaa moraalista ja arvoista ja saa samalla tukea sosiaalisesta, laumakäyttäytymiseen soveltuvista nisäkäsaivoista (korkean aivokerroksen ja liskokerroksen välissä). Oletan, että jos aivojen korkein rakenne on puutteellinen joltain osin – kuten ilmeisesti on sosiopaattien ja psykopaattien laita – tai vaurioitunut ja siitä seuraa impulssikontrollihäiriö – kynnys raiskata tai tehdä muuta pahaa samalla selvästi alenee. Liskomoraali ottaa ihmisessä hetkeksi vallan. Raiskaus voi olla myös kulttuurillinen kysymys. Raiskaamisella tietoisesti alistetaan alistettava kansa, kansanosa, tai alistettavat vangit. Jokin kultuuri suvaitsee sellaista enemmän kuin toiset. Islamin kulttuurissa ja esim. Isiksen sotarikoksissa raiskauksia usein tehdään poliittisin perustein, mutta toki ei himoitta, eli varmasti alistavakin raiskaaja tuntee myös seksuaalista himoa. Suomalaisessa kulttuurissa sodankäynti Karjalan suuntaan jatkosodassa ei aiheuttanut siviiliväestön raiskausaaltoa. Suomalainen sotilas oli silloin 110% mies, ja itseään ja muita kunnioittava mies ei alennu raiskaamaan edes sotaoloissa. En tiedä esiintyikö kuitenkin yksittäistapauksia silloinkin. Kaikki eivät ole yhtä terveitä mutta ryhmäkuri varmasti tuki heikompiakin pysymään ruodussa (samaa hyvää ei voida ikävä kyllä sanoa natsi-Saksan tai Neuvostoliiton Puna-armeija toimista).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s