James Hirvisaari

324. Mielisyys ja Vastaisuus

3 kommenttia

On tullut esiin eräs asia, johon haluan sanoa oman kantani. Jostakin syystä yhteiskunnan ilmapiiriä yritetään nyt saada hysterian valtaan. Jaetaan ihmisiä venäjämielisiin ja jenkkimielisiin. Pelotellaan Venäjällä ja pelotellaan Natolla.

MINUA EI HAITTAA, jos joku on venäjämielinen tai jenkkimielinen, koska MINÄ ITSE EN OLE venäjävastainen enkä jenkkivastainen.

Suomimielinen olen.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “324. Mielisyys ja Vastaisuus

 1. Minua ihmetyttää miten naiveja monet ovat Venäjän suhteen. Suljetaan silmät maan ostamiselta Itä-Suomesta (Venäjän hallinto on sanonut puolustavansa kansalaistensa etuja myös muiden maiden alueella, joka tietenkin on syy kieltää maan myyminen ulkomaalaisille) ja toistuvilta ilmatilan loukkauksilta ja muulta suomalaisten maanpuolustusasenneilmaston tunnustelulta.

 2. ”MINUA EI HAITTAA, jos joku on venäjämielinen tai jenkkimielinen, koska MINÄ ITSE EN OLE venäjävastainen enkä jenkkivastainen.
  Suomimielinen olen.”
  Mitähän tuosta pitäisi ajatella?
  Kun ei ole vastainen niin on myönteinen?
  Onko yhdentekevää mitä venäjämielisyys käytännössä tarkoittaa suomalaisuudelle ja Suomelle?
  Ei tarvitse todellakaan olla venäjä- ja jenkkivastainen, havaitakseen mistä venäjämielisyydessä on kyse. Historia ja nykyiset tapahtumat kyllä realistille kertovat paljon.
  Venäjämielisyys ja jenkkimielisyys -asian haittaamattomuus johtunee nyt siitä, että Marco de Wit kävi haastattelemassa Janus Putkosta, joka toimii Itä Ukrainassa venäläisten agendalla olevien päämäärien toteuttamisen yhtenä tukimiehenä. Putkonen on puolestaan tarjonnut turvapaikkaa Janitskinille Itä-Ukrainan Donetskista.

  Muistuu mieleen Asikkalan sankarihautausmaalla vuonna 2009 pidetty puhe:
  http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24694-itsenaisyyspaivan-puheeni-asikkalan-kirkon-sankarihaudalla-6122009

  Näiltä alueilta Venäjä on hankkinut maita järjestelmällisesti
  Keskiviikko 2.11.2016 klo 20.52 (päivitetty klo 21.29)
  Oudolta tuntuvia hankintoja on tehty monien strategisten kohteiden läheisyydestä.
  Venäläiset ovat toteuttaneet strategista maanhankintaa Suomessa koko 2000-luvun ajan.
  Kaupankäynti alkoi sen jälkeen, kun Suomi poisti lainsäädännölliset rajoitteet kauppojen tieltä.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110222557192_uu.shtml

  Haittaako tuo? Sehän on Suomelle haitatonta normaalia kaupankäyntiä, niinkö?

  Sen, että Janitskin ja Wit ovat hyvällä asialla maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, ei saisi vaikuttaa realismiin muissa asioissa. Eikä myös pidä antaa sitä aiheeksi leimata hysterian lietsojaksi jos venäjäyhteydetkin nostetaan esiin.

  On niin, että venäjämielisyys on venäjämielisyyttä niin nykyisin kuin se on ollut aiemminkin. Ja sen merkityskin on sama tänäkin päivänä kuin se on ollutkin. Se pitäisi ottaa huomioon niin kuin massamaahanmuutto ja sen mahdollistama islamin invaasiokin.

  On niin, että venäjämielisyys on venäjämielisyyttä niin nykyisin kuin se on ollut aiemminkin. Ja sen merkityskin on sama tänäkin päivänä kuin se on ollutkin. Se pitäisi ottaa huomioon niin kuin massamaahanmuutto ja sen mahdollistama islamin invaasiokin.

  Janus Putkonen on tarjonnut Ilja Janitskinille turvapaikkaa Donetskista ja Marco de Wit käynyt Putkosta haastattelemassa. Niistä voi tehdä johdonmukaiset oikeaan osuneet johtopäätökset.

  Ollaan realisteja, resistejä ja lahjomattomia totuudenpuhujia joka suhteessa eikä lakaista maton alle faktoja venäjämieleisyyskysymyksissä sen enempää kuin maahanmuuttokysymyksissäkään.

  Se, että otetaan puheeksi myös Venäjäjään liittyvät ei todellakaan tarvitse olla tahallista hysterian luomista yhtään sen enempää kuin haittamaahanmuutosta ja islamin rynnimisestä Suomeenkin. Kyse on sananvapaudesta, ei hysterian lietsomisesta. Hysterian lietsomisesta on syytetty juuri maahanmuuttokriittisiä. Miksi syyttää aivan samalla logiikalla niitä, jotka uskaltavat ottaa puheeksi venäläismielisyyden mahanmuuttokysymysten yhteydessä? Niin, miksi? Siihen tuskin rehellistä vastausta saadaan. Poliitikkojen ”vastauksia”, niitä kyllä saadaan ja on jo saatukin.

  Nuokin olisi hyvä lukea:

  Itä-Ukrainan uskovat ankarien vainojen kohteena
  Uhkailusta ja suoranaisesta vainosta on tullut arkea Itä-Ukrainan evankelisille kristityille. Useita kirkon pastoreita on siepattu, joitakin myös tapettu, ja useat kirkot on takavarikoitu ja tuhottu.
  http://www.irr-tv.fi/viimeisimmatuutiset/18-eurooppa/440-ita-ukrainan-uskovat-ankarien-vainojen-kohteena

  Venäjän seurakunnat etsivät uusia evankelioimiskeinoja
  http://www.irr-tv.fi/viimeisimmatuutiset/9-missio/563-venajan-seurakunnat-etsivat-uusia-evankelioimiskeinoja

  Ollaan suoria ja lahjomattomia. Ja suomalaisen Suomen puolesta, eikö niin.

  Rehellisyys maan perii, toivottavasti.

 3. Kommenttini Trumpin ja Putinin vierailun jälkeen heinäkuussa 2018: Median ja politiikan eurohurmostelijat ovat SEKÄ venäjä- ETTÄ jenkkivastaisia. Hölmöä ja vastenmielistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s