James Hirvisaari

329. REFORMI.ME – Informaatiota

3 kommenttia

Reformi pyrkii irti puoluevallasta tuomalla eduskuntavaaleihin itsenäisten toimijoiden verkoston. Ehdokkaat keräävät itse kannattajat omille valitsijayhdistyksilleen ja sitoutuvat sananvapauteen sekä Suomen itsenäisyyden ja suomalaisten oman edun asettamiseen etusijalle kaikessa kansallisessa ja kansainvälisessä politiikassa ja päätöksenteossa. Jokainen ehdokas kampanjoi omalla vaaliohjelmallaan, ja ryhmänä REFORMI sitoutuu puoluekurittomuuteen.

”Porukka joka tukee toisiaan kaikissa tilanteissa”

Tuo ehkä turhankin korkeahenkinen lause tarkoittaa lähinnä sitä, että koska ehdokkaat vastaavat vain itsestään ja omasta kampanjastaan omille äänestäjilleen, kenenkään ei pidä sortua poljettavaksi median ja muiden poliittisesti motivoituneiden toimijoiden ja kilpailijoiden jalkoihin esimerkiksi sanoutumalla irti jostakin toisesta reformin yhteistyökehyksen sisällä toimivasta ehdokkaasta. Hyvä työskentelyilmapiiri ja suopea suhtautuminen oman joukkueen jäseniin on menestyksen avain.

Ehdokasvalinnasta

Ehdokasvalinnan suhteen tämä ei ratkaisevassa mielessä ole ihan demokraattinen systeemi vaan pikemminkin valistunut diktatuuri. Asialle on kuitenkin olemassa luontevat perusteet, muun muassa se, että kaikki tämä etuoikeus tulee ehdokkaille pyyteettömästi ”annettuna”. Mutta uusista ehdokaskandidaateista keskustellaan ja heitä etsitään aktiivisesti.

Reformin idea on alun perin allekirjoittaneen, mutta hyvähenkinen yhteistyö on tietenkin homman ydin. Erityisesti MV-lehden Ilja Janitskin ja muusikko Jösse Järvenpää olivat jo heti alussa reformi-projektin pilareita.

Ensi alkuun pyrimme laittamaan julkiseksi mahdollisimman tunnettuja nimiä. Sitten täytämme ehdokaslistaa vähemmän tunnetuilla, ja loppuvaiheessa, ehkä noin puolentoista vuoden päästä täytämme listat. Siihen saakka varaamme paikkoja koville yllätysnimille.

Vaikka reformi-projektissa kaikki tuleekin ”annettuna”, niin jokainen ehdokas joutuu kuitenkin haalimaan itselleen vähintään 100 allekirjoitusta omalle valitsijayhdistykselleen.

Tämä projekti on täysin läpinäkyvä, ja siksi suosin tällaista avointa informaatiota. Reformi ei siis ole mikään salamyhkäinen hanke vaan pyyteetöntä ja rehellistä toimintaa oman maamme ja kansamme hyväksi.

James Hirvisaari

REFORMI.ME – Irti puoluevallasta!

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “329. REFORMI.ME – Informaatiota

 1. Tässä kannatetaan asioita ja esittäjiä puolueiden sijaan. Onhan tämä mielenkiintoinen avaus ja tukee suorempaa demokratiaa ja kannatettavien asioiden pitämistä edustajakohtaisesti läpinäkyvinä. Eikä ole piiloutumismahdollisuutta. Toimiakseen vaatii mielestäni suurempaa rehellisyyttä kuin tavallinen politikointi puoluetasolla. Tietysti sisua ja rohkeutta myös.

 2. Niin kauan kuin meillä on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, äänestäminen on demokratian kannalta haitallista. Se vain oikeuttaa tämän läpimädän ja korruptoituneen valtiovallan olemassaolon. Äänestysprosentti on se, joka päättäjiä kiihottaa. Miksi päättäjät muuten vaalien alla kehoittaisivat ihmisiä änestämään, ellei siitä olisi heille jotain hyötyä?

  Vika ei ole demokratiassa, vaan siinä että myös ne, jotka eivät tuota mitään, pääsevät päättämään. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus johtaa aina sosialismiin, koska naiset äänestävät miehiä hanakammin ja ovat aina valmiita uhraamaan vapauden turvallisuuden vuoksi.

 3. Puolue-järjestelmä ja sitä tukeva eliitti/media on jäänne feodaalilaitoksesta, jossa puolue-eliitti; nykyiset aateliset ja heidän vasallinsa, jakavat läänityksiä.
  Kyseessä on kansakuntaa hyödyttämätön parasiittikerros, joka loisii yhteiskunnan tuottavaa ja kaiken maksavaa työtätekevää kansanosaa.
  Kaikki Suomen puolueet ovat enemmän, tai vähemmän sosialistisia puolueita, eikä niitä äänestämällä voi saada muutosta aikaan, vaan vain taatan korruption jatkuminen.
  Käytännössä kaikkien puolueiden ohjelma on sosialistinen utopia, josta päättää kourallinen puolueen sisäpiiriläisiä. Samalla he päättävät suomalaisten asioista. Monesti tälläiset yhteiskunnalliset utopiat ovat vaikeasti sovellettavissa todellisuuteen ilman jonkinasteista väkivaltaa ja jonkin kansanosan sortoa. Kaikki sosialistiset utopiat haluavat kansallisvaltioiden häviötä. Joten Suomessa sorron kohteena ovat ennenkaikkea tavalliset suomalaiset.
  Puoluediktatuuri on demokratian irvikuva. Jatkossa tulisikin äänestää ihmisiä ja asioita, eikä puolueen jäseniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.