James Hirvisaari

338. Vuosi vaihtui, mies muuttui?

2 kommenttia

Olen mielestäni aika paksunahkainen tyyppi, sallin mielihyvin poliittiseen toimintaani kohdistuvan arvostelun, siedän kevyesti itseeni kohdistuvaa vinoilua, olen äärimmäisen huumorintajuinen yksilö, ja olen kaikessa lähtökohtaisesti hyväntahtoinen persoona. Jos mielipiteeni ei muita kiinnosta, voin ihan hyvin olla hiljaa. Minulla ei ole sanomisen pakkoa. Puhun vain, jos minua kuunnellaan. Olen ihan oma teeskentelemätön itseni.

Mutta olen harkitsemassa strategian vaihtamista. Jospa alkaisinkin hiukan harrastaa teatteria – päästäkseni siten käyttämään loukkaantujan valtaa. Kysyisin pikkusieluisesti aina minua kritisoitaessa, että ”mitä sinä tuolla tarkoitit?” Hyökkäisin heti kimppuun, antaisin palaa takaisin.

Antautuisin henkisesti murhaamaan vinoilijoita. Listimään älyllisesti haastajiani. Olemalla kiltin sijaan kova. Käsittäisin tahallisesti väärin toisen osapuolen lannistamiseksi. Etsisin kumppanista heikkouksia ja vaikenisin vahvoista. En kehuisi vaan haukkuisin. En kannustaisi vaan nujertaisin. Toimisin itsekkäästi enkä kuuntelisi toisten mielipidettä. Olisin täysin kusipää enkä laisinkaan kiva. Olisin vallanhimoinen riitapukari.

Ehkä olenkin muuttumassa poliitikoksi. Lempeästä miehestä kivisydämiseksi jyräksi. Sellaiseksi joka ei kuuntele ketään. Sellaiseksi joka lyö ensin. Joka iskee puukkoja selkään. Joka luo jäätävän ilmapiirin. Jota pelätään ja vältellään.

Onko tämä itsetutkiskelua vai onko mitta yksinkertaisesti tullut täyteen?

Vuoden ensimmäisenä päivänä.

 

Sanan säilällä sivallan.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “338. Vuosi vaihtui, mies muuttui?

  1. Arvostan ja kunnioitan Sinua juuri sellaisena kuin olet. Näkökyky todellisuuteen jonka omaat, on suuri ylpeyden aihe ja tuota kyvykkyyttä oivaltaa ja ymmärtää, eivät useimmat poliitikot vähäisellä ymmärryksellään voi käsittää.
    Useimmat meistä, itse mukaan luettuna, ovat joutuneet muuttamaan asenteitaan kivisydämisempään suuntaan. Näin on tehtävä kyetäkseen nujertamaan vallanahneet, sydämettömät, täysin vailla ymmärryskykyä olevat päättäjät suvakkeineen. Mutta me säilytämme silti syvällä sydämissämme sen hienon puolemme ja tunteemme, jonka sallimme tulla esiin sen jälkeen, kun olemme työmme tehneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s