James Hirvisaari

339. Jussi Halla-aho puheenjohtajaksi?

2 kommenttia

Kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä valitaan perussuomalaisille puheenjohtaja. Monet perussuomalaiset maahanmuuttokriittiset poliitikot ovat jo asettuneet Jussi Halla-ahon taakse. Timo Soinin jatkohalukkuudesta ei ole vielä tietoa.

Joidenkin mielestä Halla-aho ei persoonansa puolesta sovi puheenjohtajaksi. Olen eri mieltä. Vaikka hän ei ole erityisen ekstrovertti, hän on äärimmäisen tasapainoinen ja kärsivällinen ihminen. Ja politiikkahan on nimenomaan kestävyyslaji. Ehkä keskusteluissa on sekoitettu se tosiseikka, että hän on hyvin herkkä ja nopea loukkaantumaan (mikä on todettavissa monista kommenteistaan, joissa hän perää kriitikoidensa tarkoitusperiä), mutta se ei tee hänestä huonoa johtajaa.

Mielestäni Halla-aho olisi hyvä ja tasapuolinen johtaja omalle puolueväelleen. Ongelmia tulevat aiheuttamaan muut puolueet, jotka eivät suostu mihinkään yhteistyöhön Jussin kanssa, joutuihan hän pois hallintovaliokunnan puheenjohtajankin paikalta muiden painostuksesta. Jussi on leimattu rasistiksi, ja rasistien kanssa ei neuvotella.

Syytän ennen kaikkea mediaa Jussin demoinisoimisesta. Ja puolueet kampittavat heti kun mahdollista, koska järjestelmässä vallitsee poteropolitiikka ja sota. Mutta kuten Timo Soini ja Jussi Niinistö kaikunaan ovat sanoneet, perussuomalaisten kannalta asia on sitä miltä se näyttää – eli miltä media saa sen näyttämään. Valitettavasti. Olisi pitänyt lyödä alusta lähtien medialle luu kurkkuun, mutta ryhdyttiinkin rankaisulinjalle – heti eduskuntakauden alkumetreillä Jussi erotettiin eduskuntaryhmästä täysin epäreilusti ja perusteettomasti.

Soini on toiminut ulkopuolisessa paineessa typerästi madellessaan median ja poliittisten vastustajiensa jaloissa. Säälittävintä on ollut omien kannattajien häätäminen pois täysin mitättömistä syistä, kun vihamielinen media tajusi Soinin heikon kohdan ja nosti turhia kohuja. Oikea johtaja pitää omiensa puolta, vaikka joskus hammasta purren.

Yllä olevan tähden puolueen perusväki ei valitse puheenjohtajaksi Halla-ahoa vaan Timo Soinin hännystelijän, esimerkiksi filmaattisen Sampo Terhon tai jämäkän Jussi Niinistön, jollei Soini itse lähde ehdolle. Marginaaliehdokkaat ovat siinä pelissä ihan turhia.

Näin ollen VMP pysyy vallassa, ja maahanmuuttokriittiset ovat väärässä joukkueessa. Timo Soini ei ansaitse tekohengitystä, joten mielelläni kehottaisin jo vihdoin ottamaan ”letkut irti”.

Mutta onhan tämä peli nyt katsottava loppuun saakka.

 

Jussi Halla-aho

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “339. Jussi Halla-aho puheenjohtajaksi?

  1. Mikä on vmp?

    • VMP:llä tarkoitan Perussuomalaisten (PS) SMP-osastoa (Suomen Maaseudun Puolue), jota Timo Soini (TS) suosii kaikessa ja halveksii esimerkiksi puolueensa maahanmuuttokriittisiä toimijoita. Tuo tahallisen ilkeä väännös on tietenkin V**** Mitä P*****.

      PS=TS=SMP=VMP

      Perussuomalaiset on yhtä kuin Timo Soini jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s