James Hirvisaari

355. STT taas persujen kimpussa

4 kommenttia

STT ja Ilta-Sanomat pyrkii taas kiusaamaan perussuomalaisia FB-ryhmiin kuulumisesta. Tällä kertaa tulilinjalla ovat kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä 31 perussuomalaisten kuntavaaliehdokasta. Lisäksi MV-lehden päätoimittajaa ja presidenttiehdokasta Ilja Janitskinia pyritään mollaamaan. Törkeää mustamaalaamista, ja asia on tietääkseni toimitettu poliisin tutkittavaksi. Alla on kyseinen törkyartikkeli kokonaisuudessaan, ja siitä ilmenee jälleen suomalaisen ”journalismin” taso(ttomuus):


Ilta-Sanomat, julkaistu: 29.1.2017 11:08  

Suljetussa Facebook-ryhmässä rankkaa tekstiä suomalaispoliitikoista ja turvapaikanhakijoista

Facebookin suljetussa Mitä Vittua -ryhmässä haaveillaan säännöllisesti muun muassa poliittisesta väkivallasta, selviää STT:n selvityksestä.

Mitä Vittua -ryhmässä on toivottu liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) tappamista ja fantasioitu presidentti Tarja Halosen väkivaltaisesta kuolemasta.

Ryhmässä toistuvat toiveet pakolaisten kuolemista. Ryhmän kommenttiketjuissa puhutaan muun muassa pedofiiliprofeetasta ja toivotaan kadulle jäätyvien turvapaikanhakijoiden polttamista polttolaitoksissa sekä keskitysleirin luomista.

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin kertoo kiinnitetyssä kirjoituksessa vastaavansa Mitä Vittua -ryhmästä nimellään.

MV-lehteen kytkeytyvien rikosepäilyjen vuoksi Janitskinista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Häntä epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Mitä Vittua -ryhmästä löytyi STT:n selvityksessä ainakin 31 perussuomalaisten sivuillaan ilmoittamaa kunnallisvaaliehdokasta.

Ryhmään kuuluminen ei tarkoita, että sinne olisi välttämättä liittynyt itse. Jos suljettuun ryhmään liitetään joku, hänen ei tarvitse hyväksyä erikseen kuulumista ryhmään.

Ryhmästä löytynyt kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ei vastannut STT:n kommenttipyyntöön. Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo jätti vastaamatta soittopyyntöön.

STTIlta-Sanomille tuli pissi housuun, ja artikkeli on poistettu, mutta se löytyy Googlen välimuistista.

 

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

4 thoughts on “355. STT taas persujen kimpussa

 1. STT:n artikkeli kuulemma lipsahti julkisuuteen Ilta-Sanomissa yhtä päivää etuajassa.

 2. Iltalehti käyttää pääkuvana Terhi Kiemungin kuvaa, törkeää:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701302200061867_uu.shtml

 3. Valtakunnansyyttäjä ei osaa lukea ?

  Rikoslain 15 luvun 10 § mukaan rangaistavaa on jos jotakin  kansanryhmää uhataan, panetellaan tai solvataan ja tietyt edellytykset täyttyvät.
  Muslimit ja juutalaiset eivät ole suomenkielen tarkoittama kansaryhmä, joten kyseistä pykälää ei pitäisi soveltaa heihin.
  Silti Valtakunnansyyttäjänvirasto soveltaa kyseistä pykälää kun kyseessä on muslimit. Mielestäni Valtakunnansyyttäjälle pitäisi antaa potkut.
  Iljan tapauksessa ”tavallinen” syyttäjä on soveltanut kyseistä pykälää Juutalaisiin. Hekään eivät ole kansanryhmä. Ilja on presidenttiehdokas ja hänet on vaadittu vangittavaksi mm. koska juutalaisia vastaan on kiihoitettu MV-lehden keskustelupalstalla. Näin vaikka kiihoituspykälää ei tulisi edes soveltaa lainkaan juutalaisiin, koska he eivät ole kansanryhmä.
   

  Haettiin ”ryhmä” Kielitoimiston sanakirjasta
  1. (pienehkö) joukko toisiaan lähellä olevia ihmisiä, esineitä tms., jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudeksi. Ihmisryhmä. Saariryhmä. Kukkaryhmä. Ryhmämiehiä. Vieraat seisoivat ryhmissä, ryhminä. Ryhmissä, ryhminä kasvava sieni. Jakaa luku kolminumeroisiin ryhmiin.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80
   

   
   
  Haettiin ”lähellä” Kielitoimiston sanakirjasta
  lähellä (myös paikallissijamuodot läheltä, lähelle) likellä.
  1. paikasta: ei kaukana, vähän matkan päässä, läheisyydessä, lähistöllä, lähettyvillä, lähiseudulla, -tienoilla; vieressä, ääressä. Hän asuu tässä lähellä. Hiipiä ihanlähelle jkta. Veti ystävänsälähelleenistumaan. Läheltä ja kaukaa. Katsoa jtak läheltä. Lähellä koulua t. koulun lähellä.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  Wikipedia:
  Juutalaiset ovat ympäri maapalloa levittäytynyt alun perin seemiläinen kansa.
  Nykyään juutalaisia elää eri puolilla maapalloa hieman laskutavasta riippuen noin 13,8–14,5 miljoonaa. Suurimmat yhteisöt vuonna 2010 asuvat Israelissa (n. 5,7 miljoonaa) ja Yhdysvalloissa (n. 5,3 miljoonaa). Suomessa asuu noin 1 100 juutalaista
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset

  Kyllähän syyttäjien pitäisi osata sanakirjasta katsoa mitä sanat tarkoittavat. Todella pahalta tilanne näyttäisi jos heille erikseen huomauttaisi asiasta ja  jos he silti jatkaisivat viattomien jahtaamista.
   
  Poliitikkojen on helpompi jaella pakolaisille Suomalaisten veronmaksajien rahoja, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto on säikyttellyt Suomalaiset hiljaiseksi näillä kansankiihotus syytteillä. Vastalauseita ei kuulu niin paljoa.
   
   
   
  Hallituksen esitys HE 221/2016 vp
  Maahanmuutto
  Maahanmuutosta aiheutuviin menoihin ehdotetaan nettomääräisesti yhteensä n. 38 milj. euron lisäystä.
  Maahanmuuton aiheuttamat kustannukset v. 2016 arvioidaan nyt runsaat 820 milj. euroa
  korkeammiksi verrattuna aiempaan tavanomaiseen, n. 3 000—4 000 vuotuiseen turvapaikanhakijamäärään.
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/HE_221+2016.pdf
   

   

  Rikoslain 15 luku
  10 §
  Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001
   

   
  Haettiin ”pieni” Kielitoimiston sanakirjasta 
  pieni26 vrt. pienoinen, pikku, pikkuinen, pikkuruinen, pikkainen, vähäinen.
  1. ulottuvuudeltaan, ulkonaisilta mittasuhteiltaan vähäinen, pienikokoinen.
  2. määrältään, paljoudeltaan vähäinen. Pieni perhe. Pienet puolueet. Pieni palkka.
  3. asteeltaan, voimaltaan, vaikutukseltaan vähäinen
   
   
   
   
  Vain joka viides islamia tunnustava eli muslimi on etniseltä taustaltaan arabi. Islaminuskoisten lukumääräksi on arvioitu 1,7 miljardia ihmistä vuonna 2014
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Islam

  Juttu:
  http://blogit.mvlehti.net/totuus/2017/02/09/valtakunnansyyttaja-ei-osaa-lukea/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s