James Hirvisaari

372. Helvetin voimat

5 kommenttia

Olisin muille varmasti paljon ankarampi ja tuomiohenkisempi ihminen, ellen olisi itse muinoin tyrinyt pahasti ja rypenyt pohjamudissa. Synti saattaa siis lisätä armollisuutta, lempeyttä ja ymmärrystä muita kohtaan, mutta silti toivon, etten koskaan olisi langennut kiusauksiin ja aiheuttanut vahinkoa lähimmäisilleni ja myös omalle sielulleni.

Lisääntymisvietillä on joskus helvetilliset voimat, siinä ei auta järki eikä sana eikä rukous. Voi olla että ikääntyminen auttaa, mutta luultavasti ei kaikilla sekään. ”Voiko kukaan kuljettaa tulta helmassaan, puvun häneltä palamatta?” Mutta jos pahasti itsensä polttaa, voi jotakin oppiakin, eikä jatkossa tunge itseään tuleen ainakaan niin hanakasti.

 

”VOI HELKKARI!!! – Hän ei käytä turvavyötä!!!”

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

5 thoughts on “372. Helvetin voimat

 1. Se on vähän kuin viina. Välipäivät ihan OK eikä koskaan pää aivan täyteen. Jos joku pystyy elämään absoluuttina tai sexittä, sallittakoon sekin.

 2. Joillakin ihmisyksilöillä himojen hallitsemattomuus ja ristiriita oikean ja väärän välillä menee aivan äärimmäisyyksiin saakka. Tässä ajankohtainen tapaus:

  Radio Dei selvitti karismaattisen kohusaarnaaja Patrick Tiaisen eron syyn. Tiaisen Uskon sana -seurakunta ei tiedottanut johtajansa lähdöstä, mutta Radio Dei julkaisee alla Tiaisen oman Facebook-seinälleen välittämän selvityksen asiasta.

  ”Olen irtisanoutunut World of Faith -kirkkokunnan johtajuudesta omasta pyynnöstäni 5.4.17. Seuraavaksi kerron siihen johtaneista syistä: Viimeisten kuukausien aikana minulla on ollut avioliiton ulkopuolinen suhde mieshenkilön kanssa. Tämä kysymyksiä herättävä asia on tullut esiin maaliskuun lopussa. Tämä tilanteen johdosta ajauduin epätoivon tunteisiin ja tekoihin.”

  https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/radio-dei-selvitti-kohusaarnaaja-patrick-tiaisen-eron-syyn/

  • Jotenkin huolestuin tuosta Patrickista, kuultuani hänestä olin juuri kirjoittanut yllä olevan blogaukseni. Jos ”tavanomainen” lankeemus sattuu ja satuttaa, kuinka paljon enemmän P:n kaltainen lankeemus sattuu ja satuttaa, ainakin niin arvelisin. Ja nimenomaan hyvä kysymys on se, onko sukupuolesta riippuvaa vakavuuseroa ”synnillä” joka tapahtuu avioliiton ulkopuolella. Olen joskus muinoin kokenut vastustamatonta vetovoimaa kiellettyyn kohteeseen ja langennut, enkä voi edes kuvitella, kuinka ristiriitainen olo minulla olisi, jos himoni kohteena olisikin ollut samansukupuolinen tai vaikkapa alaikäinen. Mielestäni olemme kuitenkin kaikki samassa veneessä, ”synnin” alla, ja siinä suhteessa meissä on vain vivahde-eroja. Mutta syntiä ei pitäisi normittaa ei-synniksi, vaan tunnustaa oma kelvottomuus. Minä en ole esimerkiksi homoja parempi. ”Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi.”

   Sebastian Tynkkynen kirjoittti aiheesta laadukkaan blogauksen, josta lainauksena yksi kohokohta:

   -Jos ei-uskovainen mies murhaa toisen miehen, hän pääsee uskoontultuaan koko seurakunnan eteen todistamaan elämästään.
   -Jos uskovainen mies rakastaa toista miestä ja seurakunta saa siitä tietää, hän ei pääse edes seurakunnan ovimattoa pidemmälle.

   http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236554-homot-eivat-enaa-pysy-piilossa-seurakunnat-oletteko-valmiita

 3. ”Jotkut menee sekaisin, Jotkut menee sekaisin rock’n’roll-musiikista
  jotkut menee sekaisin alkoholista
  hei beibi, menen sekaisin sinusta”

  Nuoruus on tauti, jonka aika korjaa. Useimmilla.

  Taudin voima versus yksilön (ja yhteisön) moraali on sitten se balanssi, jolla nuoruudesta selvitään vaihtelevin tuloksin.

  Omalta kohdaltani alan olla jo suht luottavainen, että lastentaudit on lusittu …

 4. Muistaakseni jonkin itämaisen sananlaskun mukaan ”ristiriita oikean ja väärän välillä on mielisairautta”. Varmaankin alituinen kipuilu moraalisten valintojen edessä voi johtaa hulluuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.