James Hirvisaari

389. Laura Huhtasaaren kristillisyydestä

2 kommenttia

Mitä presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kristillisyyteen ja henkilökohtaisiin uskomuksiin tulee, mielestäni joka ainoalta teistiltä ei ole tarpeellista vaatia kykyä uskonsa aukottomaan perusteluun. Usko on usein melko luontainen ja sisäsyntyinen asia, ja harva kykenee tai ehtii pureutumaan sen metafyysisiin perusteluihin kovin syvällisesti. Se on harvoin teoriaa, mutta se on yksinkertaista arkipäivän elämää, jossa on luottamuksen pohjavire.

En ole kanssaan aiheesta keskustellut, mutta Lauralle kreationismi tarkoittanee lähinnä sitä, että hän uskoo Luojaan. Siitä, kuinka maailma on luotu, ei liene kysymys. Uudessa testamentissa mainitaan, että maa on ollut ”ikivanhastaan” olemassa, mutta mielestäni Genesiksen teksti ei liene tarkoitettukaan kaikilta osin kirjaimellisesti tulkittavaksi.

Teologina ja metafyysikkona olen luullakseni jonkin verran keskivertoa syvemmin perehtynyt aiheeseen ja haluan vain mainita, että metafysiikan torjuminen ajatusmaailman työkalupakista ei minun korvissani kuulosta laisinkaan järkevältä, jos olemassaolomme perimmäisen luonteen tutkiminen hitustakaan kiinnostaa. Fysiikan ja metafysiikan rajapinnoilla tanssiva kvanttifysiikka on sitten vielä oma lukunsa.

Mielestäni Lauran kristillinen maailmankatsomus kertoo jotakin – erittäin positiivista – myös Lauran arvomaailmasta. Sen rinnalla uskomusten tasolla olevat yksityiskohdat ovat sivuasioita.

 

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “389. Laura Huhtasaaren kristillisyydestä

  1. Luonnontiede tutkii sitä, minkä Luoja on luonut. Alkusyystä voidaan olla ihan perustellusti montaa mieltä; Varmaa tietoa ei ole kenelläkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s