James Hirvisaari

407. Puusilmät

3 kommenttia

Olen nähnyt läheltä, kuinka uskonto voi tehdä ihmisistä täysin kajahtaneita tapauksia, kun uskotaan sokeasti fundamentalistisella asenteella ja pidetään jotakin kirjaa pilkulleen erehtymättömänä.

Uskonto voi pimentää mielen täydellisesti. Ilmiön vähättelijät eivät sitä älyä, koska he eivät ilmeisesti ole nähneet läheltä vastaavaa.

Omat kokemukseni perustuvat näkemääni kristinuskon ja Raamatun ääliömäiseen tulkintaan, mutta sen pohjalta tiedän, että sokea usko voi olla äärimmäisen tuhoava ja vaarallinen voima. Pahimmillaan uskontoa tai seurakuntaa ei saa edes kritisoida, kuten monissa kristillisissä lahkoissa ja erityisesti islamissa on asiain laita.

Islam ei siedä minkäänlaista kritiikkiä.

Huomautan, että en ole kristinuskoa vastaan vaan sen puolesta, mutta ankara uskonnollisuus saa aikaan tunteettomuutta ja julmuutta ja menee helposti mielisairaaksi missä tahansa ympäristössä. Islamia pidän kehittymättömänä, koska se ei ole kulkenut valistuksen prässin läpi.

Sokeauskoisten avohoitopotilaiden houreisten aivojen tyhjälyönnit aiheuttavat paljon pahaa maailmassa. Kollektiivissa tuo idiotismi moninkertaistuu.

 

Yksi lensi yli käenpesän.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “407. Puusilmät

  1. Syntymänatseja ja kuuhulluja tavataan yhtä hyvin poliittisissa puolueissa ja harrastusyhdistyksissä. Suurin ongelma on siinä, että kiinnostuessaan asiasta kuin asiasta ihminen tuo yhteisöön mukaan persoonansa. Jos se on häiriintynyt tai psyyke muuten epävakaa, ihminen tulkitsee kaiken sairaalla tavalla. Yhteisöt sairastuttavat todella vain lapsia mikä ei ole pieni asia itsessään. Muuten on niin että tasapainoinen ihminen pärjää porukassa kuin porukassa tai siirtyy hyvässä järjestyksessä seuraavaan pettymyksien jälkeen.

  2. Erinomainen esimerkki tuosta mielisairaudesta on monikulttuurisuus uskovaiset.Kyllä – se on määritelmällisesti uskonto.Kyllä – siinä on pyhät kyseenalaistamattomat teesit jotka kaikkien on hyväksyttävä totuuksina.Kyllä – sen seuraajat ovat täysin harhaisia.Pyhästä kirjasta heillä varmastikin on kiistaa mutta veikkaisin että Maon pieni punainen kirja,kommunistinen manifesti ja koraani kuuluvat pyhään kolminaisuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.