James Hirvisaari

416. Muslimin spiritualiteetti?

3 kommenttia

Rukoilevatko muslimit Allahia laisinkaan esimerkiksi ihmisten ja esivallan ja arkipäiväisten asioiden puolesta, vai onko se määräaikais- ja joukkopyllistely pelkkä palvontarituaali?

Lieneekö moskeijoissa minkäänlaista vapaata rukousta imaamin johdolla? Ja ovatko Allahu Akbar -huudot pelkkiä iskulauseita, eli mitä muslimin mielessä silloin liikkuu? Sisältääkö se vuorovaikutusta Allahin kanssa eli rukousta, vai onko huuto suunnattu vain ihmisille?

Asia koskee yksilömuslimin spiritualiteettia, ja siinä mielessä katson sen olevan tärkeä kysymys islamin invaasiota tarkastellessamme ja hahmottaessamme suhtautumistamme siihen. Luulisin, että aika harva meistä haluaa islamilaisen Suomen, mutta jos Suomi islamisoituu, on hyvä tietää, mistä syvemmältään on kysymys.

Oma arvioni on, että saamme keskuuteemme puusilmäistä, sokeaa uskonnollisuutta ilman hyvyyden eetosta. Juuri sellainen on erittäin vaarallista. Se on vaarallisempaa kuin mikään poliittinen ideologia, koska sen taustavoimana on ajatus Jumalasta ja umpisokea usko ilman laadun spiritualiteettia. Räikeimmillään: jihadistissa näet hänen Allahinsa.

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “416. Muslimin spiritualiteetti?

  1. Muslimin rituaali on tietenkin suunattu Allahille, mutta mikä on sen spiritualiteetti ja toiminnan henki? Lieneekö siinä minkäänlaista laatuleimaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s